Home » Tehnologie & Știinta » De ce nu se mai încarcă telefonul. 7 posibile cauze și explicații

De ce nu se mai încarcă telefonul. 7 posibile cauze și explicații

Cojocaru Cristian / 06.10.2021, 10:40
De ce nu se mai încarcă telefonul. 7 posibile cauze și explicații

De multe ori, când avem atât de multă nevoie de telefon, tocmai atunci se face ca acesta să nu se încarce. Află care sunt motivele pentru care telefonul tău nu se încarcă.

Motivele pentru care telefonul tău Android nu se încarcă

Indiferent că ești utilizator de Android sau iPhone, câteodată, dispozitivele refuză să se încarce. În spate pot fi mai multe motive, însă trebuie să știi care sunt acestea și ce poți face în diferite situații. În cazul telefonului tău Android, cauzele pentru care nu se încarcă, ar putea fi:

  • sursa de alimentare –  o priză nu funcționează corespunzător;
  • cablul de încărcare –  cablul USB pe care îl utilizezi poate fi deteriorat de-a lungul acestuia sau mufele sunt defecte;
  • încărcătorul sau adaptorul de încărcare –  această componentă poate fi defectă;
  • portul de încărcare – praful acumulat ar putea bloca acest port;
  • software-ul telefonului – diferite aplicații și actualizări ar putea afecta încărcarea telefonului;
  • erori de software – uneori, aceste erori pot surveni, astfel că un restart ar putea fi de mare ajutor;
  • bateria telefonului – bateriile telefoanelor pot ceda uneori.

Înainte de a emrge la un specialist, asigură-te că poți rezolva singur problema, astfel că poți urma una dintre soluțiile care te-ar putea ajuta în problema ta. Atunci când pui telefonul la încărcat și bateria nu primește energie, poți încerca o altă priză, pentru a vedea dacă aceasta este cauza.

Cum am menționat anterior, adaptorul ar putea fi sursa problemei. Cea mai ușoară soluție este să utilizezi cablul și să îl conectezi la un laptop sau calculator. Dacă acesta încarcă, atunci șansele sunt foarte mari ca adaptorul să fie vinovat, astfel că va trebui să cumperi un altul. Cablul de încărcare poate fi iarăși un element care nu funcționează corespunzător.

Este destul de obișnuit ca acesta să cedeze la un moment dat. Astfel, dacă ai la îndemână un alt cablu, poți încerca să vezi dacă problema persistă. Portul de încărcare poate reprezenta încă una dintre probleme. Așadar, din cauza prafului și a scamelor, acesta ar putea fi blocat. Utilizează o lanternă pentru observa dacă în portul de încărcare se află praf, iar în cazul în care acesta există, cu ajutorul unei agrafe de birou sau a unei scobitori, poți încerca să îl elimini, însă ai grijă să stingi telefonul înainte.

Uneori, unele erori de sistem nu mai permit telefonului să se încarce. O resetare ar putea rezolva problema, astfel că ceea ce trebuie să faci, este să apeși lung, timp de 5-7 secunde butonul de pornire al telefonului și selectează repornește. Dacă după restartare acesta se încarcă, verifică aplicațiile din telefon și dezinstalează-le pe cele care nu par de încredere.

Uneori, este posibil ca pictograma de încărcare să nu îți afișeze că bateria este încărcată. Acest bug poate fi depistat cu ajutorul aplicației Ampere. După ce ai instalat aplicația, conectează telefonul la curent electric, iar aceasta va măsura putere de încărcare. Bug-ul poate fi remediat printr-o actualizare de software sau resetare din fabrică.

încarcă telefonul
Praful din portul de incarcare al telefonului poate fi una dintre cauzele problemei

Soluțiile pe care le ai la îndemână atunci când iPhone-ul tău nu se încarcă

Chiar și telefoanele de la Apple pot întâmpina astfel de situații. Astfel, pentru început, verifică dacă priza funcționează corect. Ulterior, poți verifica atent cablul de încărcare precum și portul telefonului dacă suferă deteriorări sau dacă portul este blocat cu praf. Un restart, ar putea totodată să îți rezolve problema care apăruse din cauza unor erori.

Pentru a face acest lucru, în cazul iPhone X, iPhone XS, iPhone XR, iPhone 11 sau iPhone 12, va trebui să apeși și să eliberezi rapid butonul de mărire al volumului, apoi apasă și menține apăsat butonul lateral. În momentul în care logo-ul Apple va apărea, eliberează butonul, Aceiași pași îi poți urma și în cazul iPhone 8 sau iPhone SE.

În cazul în care ești informat că accesoriile de încărcare nu sunt compatibile cu telefonul tău, încearcă să actualizezi dispozitivul tău Apple. Conectează-l la o rețea Wi-Fi, accesând Configurări – General – Actualizare software, apoi descarcă și instalează.