Home » Tehnologie & Știinta » Huawei P50: când se lansează în România, ce preț are și care sunt cele mai importante dotări/caracteristici

Huawei P50: când se lansează în România, ce preț are și care sunt cele mai importante dotări/caracteristici

Cojocaru Cristian / 14.01.2022, 12:09
Huawei P50: când se lansează în România, ce preț are și care sunt cele mai importante dotări/caracteristici

Fanii companiei Huawei se pot bucura de un nou dispozitiv din partea companiei, iar acest lucru pentru că Huawei P50 se lansează în România. Află detalii despre data de lansare, prețul acestuia, dar și caracteristicile cu care vine noul terminal. Totodată, află și ce modalități ai la dispoziție pentru a instala aplicații în noile telefoane Huawei.

Huawei P50 se lansează în România

Huawei a anunțat oficial lansarea dispozitivelor din seria P50 în România. Astfel, începând cu data de 27 ianuarie, modelele P50 Pro și P50 Pocket vor fi disponibile la precomandă. Clienții Huawei sunt încurajați totodată ca, până la acea dată, să se aboneze la newsletter-ul de pe magazinul oficial Huawei Store.

Abonarea le va garanta acestora un voucher în valoare de 500 de lei, sumă care va fi redusă din valoarea totală la achiziționarea unui terminal din gama P50. De asemenea, abonarea la newsletter îi înscrie pe aceștia într-o tombolă care va lua sfârșit în data de 26 ianuarie. Aceasta va fi data când gigantul tehnologic îi va anunța pe cei care au câștigat patru telefoane pliabile Huawei P50 Pocket și alte 14 telefoane Nova 9.

Dacă extragerile pentru Nova 9 vor avea loc zilnic, extragerea pentru P50 Pocket va avea loc săptămânal. Voucherele pot fi utilizate doar în momentul achiziționării unui dispozitiv din gama P50 fără a putea fi cumulate cu alte promoții, reduceri sau vouchere. Noile telefoane sunt echipate cu procesor Snapdragon 888, camere performante de până la 64 MP și conțin materiale premium.

Telefoanele din ultimii doi ani sunt livrate cu software-ul EMUI 12 care are la bază Android, însă acesta nu dispune de serviciile Google și nici de conectivitate 5G. Huawei se bazează pe propriul magazin, AppGallery unde tot mai multe aplicații cunoscute sunt adăugate, printre care și Revolut.

huawei p50
Huawei P50 Pocket va fi lansat in acelasi timp

Modalități de a-ți instala aplicații pe Huawei fără Play Store

Dacă ți-ai cumpărat un model de Huawei și acesta nu are Magazinul Play de la Google, poți opta pentru una dintre modalitățile de mai jos pentru a-ți instala aplicațiile preferate. Înainte de a pune în aplicare oricare dintre aceste opțiuni, ai grijă ca telefonul tău Huawei să fie actualizat cu cea mai recentă versiune de software.

Așadar, accesează „Setări”, iar apoi derulează până la „Sistem și actulizări”. Alege apoi opțiunea „Actualizare software”, iar telefonul tău va căuta cea mai nouă actualizare. În cazul în care există una disponibilă, lasă telefonul să o descarce și să o instaleze. Mai departe, poți încerca una dintre opțiuni pentru a instala aplicațiile pe care le găsești pe Play Store de la Google.

Opțiunea 1: Utilizează Galeria de aplicații Huawei

Galeria de aplicații Huawei este deja instalată pe dispozitivul tău Huawei. Aceasta este propria piață de aplicații a Huawei și este modalitatea principală de a descărca aplicații pe smartphone-ul tău Huawei. Deschide locul unde se află aplicațiile și caută „plasa roșie”. Atingerea acesteia te va duce în Galeria de aplicații de unde îți poți descărca aplicațiile dorite.

Opțiunea 2: Utilizați Huawei Petal Search

Huawei Petal Search este centrul all-in-one al companiei pentru căutare, știri, imagini și aplicații. Este foarte asemănător cu sistemul all-in-one Google. Dacă ai un dispozitiv din seria Huawei P40 sau Mate 40 Pro, Petal Search va fi preinstalat. Dacă utilizezi un dispozitiv mai vechi precum Mate 30 Pro, va trebui să instalezi aplicația prin Galeria de aplicații Huawei.

La deschiderea aplicației, vei întâlni pagina „Pentru tine”. Atinge bara de căutare și introdu aplicația pe care doriți să o instalezi. Când apar rezultatele căutării, atinge fila „Aplicații” pentru a restrânge listele doar la aplicații.Atinge aplicația dorită. Aceasta va afișa apoi pagina aplicației fie din Galerie de aplicații, fie dintr-o terță parte. Găsește și atinge „Instalare”. Dacă este cazul, apoi atinge „Descărcați”.

Opțiunea 3: Utilizarea Huawei Phone Clone

Aplicația Huawei Phone Clone este o modalitate excelentă de portare a aplicațiilor de pe un dispozitiv compatibil Google Play. Acest lucru nu va funcționa pentru 100% dintre aplicații, dar este în mare parte eficient. Toate smartphone-urile Huawei au acest lucru preinstalat, deci nu este nevoie de Galerie de aplicații. Pentru ca acest lucru să funcționeze, vei avea nevoie de un dispozitiv separat, compatibil cu Google Play. Iată cum să-l folosești:

  • Găsește „Clonare telefon” pe dispozitivul Huawei în sertarul de aplicații și atinge pentru a-l deschide;
  • Aplicația va cere permisiuni de stocare a fișierelor. Acceptă acestea pentru a permite telefonului să transfere și să primească date de pe alt dispozitiv.
  • Selectează „Acesta este un dispozitiv nou” pentru a permite telefonului să primească date;
  • Apoi ți se va oferi opțiunea de a alege ce platformă este dispozitivul tău separat. Pentru aceasta, vom selecta „Alt dispozitiv Android”.
  • Pe dispozitivul separat, deschide Magazinul Google Play și caută Phone Clone. Apasă pe instalare și lasă telefonul să-și facă treaba. Odată instalat, clic pe deschidere;
  • Odată deschis, acordă permisiunile necesare și scanează codul QR al dispozitivului Huawei cu dispozitivul separat;
  • Asigură-te că detaliile de pe afișaje se potrivesc și, dacă da, apasă „Conectați”;
  • Pe dispozitivul separat, ar trebui să vezi o listă de aplicații și instrumente. Selectează articolele dorite cu casetele de selectare și apasă butonul „OK” din partea de jos a ecranului. Apoi apasă Transfer în partea de jos a afișajului;
  • Lasă telefoanele să transfere și să primească date. Odată finalizat, dispozitivul separat va spune „Trimis”, în timp ce dispozitivul Huawei va spune „Transfer finalizat”. Apasă „OK” și „Finish” pe dispozitivele respective și ai terminat!

Opțiunea 4: utilizează un APK autonom

Instalarea aplicațiilor printr-un APK independent poate fi descurajantă. Cu toate acestea, este adesea cel mai eficient mod de a descărca exact ceea ce dorești. Există două moduri de a proceda în acest sens: descărcarea prin browser-ul telefonului tău și, de asemenea, printr-un computer Windows. Le vom acoperi pe ambele astăzi.