Home » Tehnologie & Știinta » Instagram pregătește schimbări majore. În ce condiții se va plăti pentru vizualizarea unui conținut. Noi reguli

Instagram pregătește schimbări majore. În ce condiții se va plăti pentru vizualizarea unui conținut. Noi reguli

Voicu Costin / 20.01.2022, 18:57
Instagram pregătește schimbări majore. În ce condiții se va plăti pentru vizualizarea unui conținut. Noi reguli

Unele rețele sociale sau platforme, unde este încărcat conținutul media (fotografii, videoclipuri, povești)  percep taxe pentru a putea oferi opțiunea de a vizualiza un anumit conținut. YouTube este o altă platforma care a introdus un astfel de serviciu. Astfel, unii influenceri sau personalități celebre și-au creat pagini private, iar dacă vrei să vezi cele mai noi postări este nevoit să plătești. Cu ce fel de noutăți vine Instagram în viitorul apropiat?

Instagram va percepe taxe pentru vizualizarea conținutului

Personalitățile, influencerii și nu numai vor putea să își creeze contentul, dar de data aceasta, ca să le poți vedea conținutul va trebui să plătești. Decizia se va putea implementa încă din acest an, susține conducerea companiei Meta care deține și Instagram.

La fel ca și alte platforme ce se bazează pe acest sistem creatori – abonați, Instagram vrea să introducă aceste implementări cât de curând.

Cum te vei putea abona la Instagram

Reprezentanții Instagram au anunțat că mai mulți posesori de conturi au fost aleși pentru a testa acest tip de abonamente. Fiind în perioada Beta (de testare), sistemul poate mai dura o perioadă până va fi pus în aplicare pentru întreaga platformă, implicit pentru utilizatorii acesteia.

Cum va funcționa sistemul de abonare? Exact ca și pe celelalte platfome de acest fel. Pe profilul persoanelor publice va apărea un buton pe care trebuie să-l accesezi ca să te abonezi. De asemenea, creatorii de conținut au libertatea de a-și stabili propriile prețuri, care pot varia de la 0,99 USD la 99,99 USD pe lună.

La ce conținut vei avea acces?

Ei bine, se pare că, veți putea vedea Instagram Stories creat special pentru abonați. Creatorii Instagram pot alege, de asemenea, să transmită live exclusiv pentru cei care plătesc.

Abonatul va avea acces la informații în plus și va putea debloca multe dintre acestea, dând click pe un buton de culoare violet. Veți primi, de asemenea, o nouă insignă violet lângă numele vostru, atunci când comentați o postare a unui creator sau îi trimiteți un mesaj direct.

„Creatorii fac ceea ce fac pentru a-și câștiga existența și este important ca acest lucru să fie previzibil.  Abonamentele sunt una dintre cele mai bune modalități de a avea un venit previzibil – o modalitate care nu este legată de volumul de trafic pe care îl obțineți, trafic ce crește și scade în timp”, a spus șeful Instagram Adam Mosseri într-un videoclip care anunță noua funcție.

Mosseri a mai spus că influencerii vor putea să-și ducă listele de abonați către site-uri deținute de alte companii, la fel cum se întâmplă și în prezent. Acesta ar fi un beneficiu pentru creatorii de conținut, care se pot bucura de un venit suplimentar sau să își facă cunoscute creațiile.

Unii creatori au folosit o soluție pentru a câștiga venituri din abonament, de pe Instagram, înainte de această lansare, solicitând utilizatorilor să se aboneze în afara platformei pentru a fi adăugați la lista de „prieteni apropiați” ai creatorului.

Creatorii ar putea continua să facă acest lucru pentru a evita taxarea serviciilor de către Instagram, dar pare mult mai sigură și simplă această metodă pe bază de abonați.