Home » Tehnologie & Știinta » Noutăți de la WhatsApp. Ce este View Once. Tot ce trebuie să știi despre această funcție

Noutăți de la WhatsApp. Ce este View Once. Tot ce trebuie să știi despre această funcție

Manolică Anca / 04.08.2021, 14:40
Noutăți de la WhatsApp. Ce este View Once. Tot ce trebuie să știi despre această funcție

WhatsApp anunţă implementarea unei noi funcții, View Once. Ce presupune aceasta și de când va fi disponibilă pe toate telefoanele. Va concura cu o altă aplicație foarte cunoscută.

Noutăți de la WhatsApp.  Ce este funcția View Once

WhatsApp lansat deja o nouă funcție numită View Once pentru câțiva utilizatori de Android pe versiunea beta a aplicației. Funcția a fost confirmată pentru prima dată de CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg și Will Cathcart, șeful WhatsApp. Cum pe versiunea beta deja rulează noua funcție, ne putem aștepta foarte curând la o lansare oficială și pentru utilizatorii versiunii stabile. O dată fixă nu a fost anunțată încă.

Funcția nouă anunțată de WhatsApp, aplicaţie deţinută de Facebook, va permite ca fotografiile şi videoclipurile ce se trimit să dispară din chat după prima vizualizare. Funcționează similar cu mesajele care dispar, cu excepția faptului că nu există o fereastră de timp pentru expirare, iar fotografiile sau videoclipurile dispar automat atunci când receptorul le-a vizualizat o dată. De asemenea, anunță compania, că odată ce conţinutul media a fost vizualizat, mesajul va fi afişat ca „deschis”.

Funcția nu este total necunoscută, pentru că deja a fost popularizată de aplicații precum Snapchat, care avea o caracteristică de bază în care media partajată prin postări era ștearsă imediat după prima vizualizare. Această aplicație este foarte cunoscută în social media, popularitatea sa crescând și mai mult odată cu măsurile restrictive din pandemie care a ținut utilizatorii acasă. Compania a adăugat, de asemenea, noi funcţii în mesagerie pentru a atrage cât mai mulţi utilizatori.

Cum funcționează View Once

Serviciul de mesagerie instantă deținut de Facebook a adăugat funcția de dispariție a mesajelor în noiembrie anul trecut și acum pare să lucreze la ceva similar pentru fotografii și videoclipuri. Cel mai simplu mod de a detecta dacă dispozitivul are noua caracteristică este un buton mic de vizualizare o dată lângă locul unde este previzualizat mesajul.

View Once, o nouă funcție anunțată de WhatsApp

Odată ce imaginea sau videoclipul a fost trimis folosind acest mod, destinatarul va avea o singură șansă să o vizualizeze. Utilizatorul care trimite mesajul poate vedea și starea mesajului dacă a fost livrat, văzut sau deschis. Cu toate acestea, dacă ai funcția de confirmare de citire dezactivată, nu vei putea ști dacă și când destinatarul le-a văzut.

În ceea ce privește implementarea funcției pe versiunea beta WhatsApp, realizarea capturilor de ecran este încă activată pentru aceste fotografii și videoclipuri View Once, ceea ce înseamnă că destinatarul poate face o captură de ecran a fișierelor media înainte de a fi șterse.

Va fi funcțională atât în chat-urile individuale, cât și în grupuri

Noua funcție View Once va fi funcțională atât în chat-urile individuale, cât și în grupuri. Mediile partajate cu această funcție pot fi vizualizate o singură dată de fiecare membru al grupului. Expeditorul poate afla cine a deschis media făcând click pe „Informații despre mesaj”.

Mai mult, WhatsApp a anunţat recent că lucrează la o funcție prin care să permită utilizatorilor să trimită mesaje fără a utiliza telefonul.În prezent, WhatsApp este conectat de telefonul utilizatorilor, aplicaţiile sale pentru desktop şi web necesitând ca dispozitivul să fie conectat şi să primească mesaje.