Home » Tehnologie & Știinta » Poți să recuperezi mesajele șterse de pe WhatsApp? Iată cum trebuie să procedezi

Poți să recuperezi mesajele șterse de pe WhatsApp? Iată cum trebuie să procedezi

Voicu Costin / 20.03.2022, 13:30
Poți să recuperezi mesajele șterse de pe WhatsApp? Iată cum trebuie să procedezi

Aplicația de chat WhatsApp este utilizată de peste două miliarde și jumătate de utilizatori la nivel global. Versatilitatea ei, multitudinea de funcții de care dispune și utilizarea ușoară și intuitivă o face atât de apreciată de multă lume. Mesajele pe care le trimitem este posibil să fie șterse la un moment dat. Cum se pot șterge și cum reușim să le recuperăm?

Cum se recuperează mesajele din WhatsApp șterse recent

WhatsApp Messenger este o aplicație gratuită de mesagerie disponibilă pentru smartphone-uri. Ea folosește conexiunea la Internet a telefonului, pentru a permite utilizatorului să trimită mesaje de tip text sau vocal, fișiere media (poze, videoclipuri sau documente) și să apeleze vocal sau video alte persoane.

Din grabă sau neatenție ai șters un mesaj ori o conversație de care mai târziu poate aveai nevoie. Nu trebuie să îți faci griji. Acele mesaje sau conversații șterse se pot recupera foarte ușor, dar pentru a face acest lucru, ai nevoie să știi câteva lucruri.

Recuperarea mesajelor WhatsApp pe care le-ai șters recent, adică cel mult cu o săptămână în urmă, se poate face ușor. Trebuie doar să dezinstalezi aplicația și apoi să o reinstalezi.  În momentul în care vei face acest lucru, în timpul configurației inițiale a dispozitivului, aplicația te va întreba dacă dorești să restaurezi copia de rezervă stocată.

Restaurarea copiei va restabili toate conversațiile și mesajele de pe contul tău, până în prezent. După finalizarea procesului, vei putea accesa toate conversațiile de pe aplicația de chat.

De reținut! Dacă dorești să poți recupera conversațiile până în momentul de față, trebuie să selectezi opțiunea – copie de rezervă completă a tuturor mesajelor din WhatsApp (back-up date). Cum poți face acest lucru?

Cum se recuperează mesajele din WhatsApp mai vechi

WhatsApp salvează automat o copie a conversațiilor în baza de date de pe smartphone. Această copie este salvată într-un folder denumit „Bazele de date” din smartphone-ul tău cu Android, unde sunt păstrate maximum 7 zile.

După expirarea acestui termen, ele vor fi șterse definitiv, adică nu le veți mai putea recupera prin nicio modalitate. Pentru ca operațiunea să poată fi realizată, numărul de telefon înregistrat în WhatsApp, trebuie să fie același cu cel înregistrat în timpul copiei de rezervă.

Aplicație externă pentru recuperarea mesajelor

În acest caz, veți avea nevoie să instalaţi în smartphone-ul vostru o aplicație care vă va ajută în recuperarea mesajelor WhatsApp. Trebuie doar să urmezi, în ordine, pașii de mai jos:

  • Descărcați în telefon o aplicație de tip manager de fișiere (file manager).
  • Mergeți la meniul unde se afișează spațiul de stocare local sau către cardul SD ? WhatsApp ? „Baza de date”. Dacă datele voastre nu sunt stocate pe cardul de memorie, ar trebui să găsiţi un folder denumit „Stocare internă” sau „Stocare principală”.
  • Schimbați numele fișierului de backup pe care vreţi să-l restauraţi din msgstore-YYYY-MM-DD.1.db.crypt12 în msgstore.db.crypt12. Este posibil ca backup-ul anterior să folosească un protocol mai vechi, cum ar fi crypt9 sau crypt10. În acest caz, nu schimbați numărul din extensia „crypt”.
  • Dezinstalati și reinstalaţi aplicația WhatsApp.
  • Copiați fișierul redenumit la pasul anterior în folderul „Bază de date” din telefonul mobil.
  • Atingeți opțiunea „Restaurați”.