Home » Tehnologie & Știinta » Cum poți trimite același mesaj pe WhatsApp mai multor persoane. Pașii simpli pe care trebuie să-i urmezi

Cum poți trimite același mesaj pe WhatsApp mai multor persoane. Pașii simpli pe care trebuie să-i urmezi

Voicu Costin / 17.02.2022, 19:54
Cum poți trimite același mesaj pe WhatsApp mai multor persoane. Pașii simpli pe care trebuie să-i urmezi

Una dintre cele mai utilizate aplicații de chat are funcții multiple și ne poate ajuta să comunicăm repede și eficient cu toți cunoscuții. Aplicația WhatsApp funcționează pe baza conexiunii la internet și face legătura cu persoanele pe care le avem memorate pe SIM și care au de altfel activat acest serviciu. Una din funcțiile aplicație ne ajută să trimitem mesaje mai multor persoane în același timp. Cum putem face lucrul acesta?

Cum creezi o listă de difuzare în WhatsApp

WhatsApp îți permite să trimiți mesaje text ori, fișiere video, audio, locația sau documente persoanelor din lista ta de contacte. Unul din update-urile aplicației a adus o funcție nouă tuturor utilizatorilor aplicației, indiferent de tipul telefonului.

În trecut puteai trimite un mesaj unei singure persoane și era necesar să trimiți același text de mai multe ori, pentru a ajunge și la celelalte persoane. În prezent, poți trimite același mesaj mai multor contacte simultan prin opțiunea „forward” (n.n. – redirecționare) sau, poți folosi o listă de difuzare.

Listare de difuzare vă permite să trimiteți mesaje mai multor persoane din lista de contacte în același timp. Pentru a crea o listă de difuzare va trebui să urmărești pașii:

  • Deschide aplicația WhatsApp.
  • Selectează Mai multe opțiuni.
  • Alege opțiunea Difuzare nouă.
  • Selectează contactele pe care dorești să le adaugi în lista de difuzare.
  • Confirmă atingând butonul verde.

Dacă ați urmat pașii de mai sus, ați reușit să alcătuiți o listă de difuzare. Când vrei să trimiți un mesaj către această listă, va ajunge la toți membrii, cu condiția că și numărul tău de telefon să fie salvat în telefonul acestora. Persoanele din lista vor primi mesajul ca pe unul obișnuit. În clipa în care cei din listă îți vor răspunde, vei primi mesaj. Răspunsul primit de tine nu va fi recepționat și de ceilalți destinatari din lista ta.

Cum puteți edita o listă de difuzare în WhatsApp

Dacă ați creat lista de difuzare și dorești să editezi numele unui contact sau să adaugi ori să elimini anumite persoane, trebuie să urmezi pașii:

  1. Deschide lista de difuzare pe care vrei să o editezi.
  2. Selectează Mai multe opțiuni.
  3. Selectează Detalii listă de difuzare.
  4. Din ecranul cu detaliile listei de difuzare poți efectua mai multe operațiuni:
  • să schimbi numele listei de difuzare – atinge Editați.
  • să adaugi un contact în listă – atinge Adăugați destinatar.
  • să elimini unul sau mai multe contacte – atinge Editați destinatarii „x” în dreptul contactelor pe care vrei să le elimini.
  1. După ce ai selectat contactele, confirmă atingând butonul verde.

Cum se șterge o listă de difuzare în WhatsApp

Dacă vrei să renunți la listele create, le poți șterge urmând pașii:

  • Apasă un timp mai lung pe lista de difuzare pe care vrei să o ștergi.
  • Selectează Ștergeți lista de difuzare.
  • Selectați opțiunea Ștergeți. Poți opta să ștergi și fișierele media sau să le păstrezi.

Mai există o modalitate de a șterge lista de difuzare. Poți deschide lista de difuzare pe care vrei să o ștergi, apoi selectează persoanele respective din listă și alege opțiunea Ștergeți lista de difuzare. Prin atingerea butonului Ștergeți, vă dați acordul final.