Home » Tehnologie & Știinta » Spotify – 7 trucuri utile și comenzi rapide pentru a profita la maximum de acest serviciu de muzică digitală

Spotify – 7 trucuri utile și comenzi rapide pentru a profita la maximum de acest serviciu de muzică digitală

Voicu Costin / 12.04.2022, 14:45
Spotify – 7 trucuri utile și comenzi rapide pentru a profita la maximum de acest serviciu de muzică digitală

Muzica este ascultată zilnic de miliarde de oameni din toată lumea. Prin intermediul aplicațiilor de streaming, utilizatorii se pot bucura de muzica favorită în fiecare zi, de pe telefon sau de pe laptop. Spotify este unul din cele mai importante servicii de streaming muzical din lume, lansat în România pe 12 martie 2018. Ce este el și cum poate fi utilizat, aflăm imediat!

Ce este Spotify

Prezentă zi de zi în viața noastră, muzica strânge milioane de ascultători în întreaga lume. Odinioară folosite casetofoane cu discuri și casete, alții preferând să folosească pick-upul cu viniluri, streaming-ul de muzică este acum la ordinea zilei.

Aplicații de streaming au invadat piața, iar muzica a ajuns să fie ascultată din ce în mai mult în mediul online. Companii celebre precum SoundCoud, Deezer sau Spotify și-au câștigat fani în întreaga lume, datorită varietății de genuri muzicale pe care iubitorii le pot asculta prin intermediul aplicațiilor.

Spotify este un furnizor suedez de streaming audio și servicii media, lansat pe piață globală în 2008. Suedezii oferă muzică înregistrată și podcast-uri prin drepturi de autor digitale, inclusiv peste 60 de milioane de melodii, de la case de discuri și companii media.

Ca să te bucuri de serviciile de bază nu trebuie să plătești nimic, însă timpul este limitat, iar reclamele îți pot da bătăi de cap. Pentru a avea acces la funcții suplimentare sau să te bucuri de muzică offline și fără reclame, trebuie să plătești un abonament lunar. Utilizatorii se pot bucura de o gamă variată de genuri și artiști, pot asculta albume sau își pot crea chiar propriile play-listuri.

Spotify este disponibil în majoritatea Europei și a Americii și în părți din continentele Africa și Asia.

Sfaturi și trucuri pentru utilizatorii Spotify

Vizualizează versurile melodiei pe Spotify

Pentru a satisface cerințele utilizatorilor, Spotify a încheiat un parteneriat cu compania americană Genius prin care oferă versurile anumitor melodii în limba engleză, opțiune disponibilă doar în aplicația mobilă. Pentru a vizualiza versurile melodiei, accesează vizualizarea albumului acesteia. Atinge imaginea albumului și imediat vor apărea versurile.

Ascultă lista de redare săptămânală „Discover”

Spotify oferă o listă de redare unică denumită „Discover Weekly”. Aceasta este actualizată în fiecare zi de luni cu anumite melodii în funcție de preferințele tale. Găsești lista de redare săptămânală accesând listele de redare din Spotify.

Îmbunătățește căutarea de muzică pe Spotify

Operațiunea de căutare a anumitor melodii, folosind numele artistului sau al albumului este o opțiune bună. Dar Spotify îți permite să folosești și alte cuvinte-cheie pentru a efectua o căutare inteligentă. De exemplu, poți folosi termeni precum „Year: 1993-1996” pentru a găsi cântece doar din această perioadă. De asemenea, poți folosi concomitent mai mulți termeni pentru a face căutarea și mai precisă.

Setează calitatea sunetului

Dacă dorești să îmbunătățești calitatea sunetului în Spotify trebuie să accesezi secțiunea „Settings” apăsând butonul „Your Library”. Selectează rotița dințată din dreapta-sus și caută „Music Quality”. În opțiunea de streaming vei observa că este setată ca „Automată” calitatea sunetului. Selectează această opțiune și îți va apărea un meniu. Alege între calitate normală, calitate înaltă și calitate extremă.

Descarcă muzică de pe Spotify pentru a o asculta offline

Dacă ai cont Spotify Premium poți descărca muzică pentru a o asculta offline. Pe laptop, accesează conținutul Spotify pe care vrei să-l descarci și activează butonul „Descarcă” din colţul dreapta-sus. Odată ce o listă de redare este descărcată vei vedea o săgeată verde lângă ea, semn că o poți asculta offline.

Pe smartphone, pentru listele de redare, poți să selectezi cele trei puncte din dreapta-sus și să atingi „Descarcă”. Dacă vrei să păstrezi datele, trebuie să accesezi secțiunea „Setări”, apoi „Calitate audio” și „Descarcă folosind telefonul mobil”.

Sincronizează Spotify cu Shazam

Dacă îți vei sincroniza contului de Shazam cu cel de Spotify, vei economisi timp atunci când vrei să identifici o melodie nouă și să o adaugi la lista ta de redare. Pentru asta, deschide aplicația Shazam și atinge „Shazamul meu” din colțul din stânga-sus. Apoi fă click pe rotița dințată și, în „Streaming”, vei vedea opțiunea de conectare cu contul Spotify.

Vizualizează istoricul muzicii

În Spotify ai posibilitatea să vizualizezi cu ușurință toate melodiile pe care le-ai redat în contul tău. Acest lucru poate fi util dacă vrei să adaugi o melodie la lista ta de redare și nu îți amintești titlul acesteia. Pentru asta, va trebui să deschizi opțiunea „Coadă” (trei linii orizontale), aflată în partea de jos, lângă melodia care este în curs de redare. Apoi selectează opţiunea „Istorie” și vei vizualiza tot istoricul melodiilor ascultate.