Home » Tehnologie & Știinta » Țara din lume unde le este interzis minorilor să se joace online mai mult de 3 ore pe săptămână. Ce prevede legea

Țara din lume unde le este interzis minorilor să se joace online mai mult de 3 ore pe săptămână. Ce prevede legea

Cojocaru Cristian / 31.08.2021, 11:24
Țara din lume unde le este interzis minorilor să se joace online mai mult de 3 ore pe săptămână. Ce prevede legea

Beijing tocmai a dat o lovitură industriei jocurilor și o lovitură libertăților copiilor chinezi. Începând cu 1 septembrie, minorilor din China le este interzis să joace jocuri online inclusiv pe dispozitivele mobile, mai mult de trei ore pe săptămână.

Țara care a interzis minorilor să joace jocuri online

Minorilor li se va permite să joace numai de la ora 20:00 până la 21:00, vinerea, sâmbăta, duminica și sărbătorile legale. Deci: o oră pe zi, cu un plafon de trei ore pe săptămână. Fostele reglementări aveau limite mai puțin restrictive, permițând o oră și jumătate de joc pe zi, cu până la trei ore permise în sărbători pentru un total de 13,5 ore pe săptămână.

Nu este clar modul în care aceste noi restricții se aplică jocurilor de pe consolă sau dacă părinții ar putea înlocui aceste reguli, permițând copiilor să utilizeze contul de jocuri al unui adult. Alte soluții alternative, cum ar fi VPN-urile, ar putea de asemenea să funcționeze. Reglementările care impun oamenilor să își folosească numele reale pentru a se înregistra, în loc să folosească conturi anonime arată că au ca scop „prevenirea hotărâtă a minorilor de a deveni dependenți de jocuri video și protejarea eficientă a sănătății lor fizice și psihologice”. Se presupune că acest lucru „va determina minorii să-și formeze obiceiuri pozitive în utilizarea internetului”.

„Adolescenții sunt viitorul patriei noastre. Protejarea sănătății fizice și mentale a minorilor este legată de interesele vitale ale oamenilor și se referă la cultivarea generației tinere în era întineririi naționale”, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului, potrivit agenției de știri Xinhua.

Nu este o surpriză faptul că Partidul Comunist vede tinerii nu ca indivizi autonomi, ci ca resurse pentru a ordona, pentru a extrage, pentru a servi interesele statului. În China există aproximativ 110 milioane de jucători minori, iar jocurile sunt o sursă de bucurie pentru mulți oameni.

Deși leviatanii tehnologici, cum ar fi Tencent, spun că rezultatele lor nu vor fi teribil de amenințate de impunerea statului, mai puțin de 3% din veniturile companiei legate de jocuri provin de la minori, ceea ce este la fel cu ceea ce raportează concurenții, astfel că noile reguli ar putea aduce efecte asupra industriei.

interzis minorilor joace
In noua lege intra inclusiv dispozitivele mobile

Efectele mai puțin văzute ale jocurilor video

Reglementări de acest gen au fost discutate de ani de zile, dar recenta represiune a Beijingului asupra sectorului tehnologic face acum un moment potrivit pentru a merge după companiile de jocuri. Mass-media controlată de stat a lansat o acoperire previzibilă a mișcării, numind jocurile video „opiu spiritual” în comentariile care ulterior au fost retrase.

Așa cum a scris Peter Suderman pentru Reason în 2017, jocurile nu pun mâncare pe masă ”Dar ele oferă, cel puțin pe termen scurt și mediu, un sentiment de concentrare și succes, structură și direcție, dezvoltarea abilităților și realizarea. Petreceți orice timp citind recenzii despre jocuri video și veți descoperi că doi dintre cei mai comuni termeni de laudă sunt că un joc l-a făcut pe recenzor „să se simtă puternic” și că acesta a avut un „sentiment de realizare”.

Jocurile, cu listele lor nesfârșite de sarcini și sistemele de nivelare a caracterelor, arhitecturile de alegere și listele de verificare a misiunilor, sunt generatoare de scopuri. Ele aduc ordine în viețile jucătorilor. Chiar și cele mai deschise jocuri tind să ofere un sentiment de progres și direcție, finalizare și angajament. Cu alte cuvinte, ei îi fac pe oameni fericiți sau cel puțin mai fericiți, servind drept tampon între jucător și disperare. Jocurile video, ați putea spune, oferă un fel de venit universal de bază pentru suflet”.

Este greșit ori de câte ori cineva încearcă să restricționeze ceea ce oamenii fac pentru ei îșiși fără a face rău altora. Este tot mai rău atunci când autoritățile elimină autonomia părinților cu privire la deciziile asupra familiei, iar în tot acest timp ”pedepsește” companiile tehnologice pe care Partidul Comunist Chinez le percepe că au devenit prea puternic independente.