Home » Tehnologie & Știinta » Telegram, aplicația de chat care concurează cu WhatsApp: cum te ajută și cum poți să o folosești. Ghid de utilizare

Telegram, aplicația de chat care concurează cu WhatsApp: cum te ajută și cum poți să o folosești. Ghid de utilizare

Voicu Costin / 12.04.2022, 13:59
Telegram, aplicația de chat care concurează cu WhatsApp: cum te ajută și cum poți să o folosești. Ghid de utilizare

Deși numărul utilizatorilor de WhatsApp este net superior celorlalte aplicații de mesagerie, numărând peste două miliarde la nivel mondial, Telegram pare să vină cu opțiuni care determină tot mai mulți internauți să se mute pe această aplicație. Cum te ajută și cum poți să o folosești? Haideți să aflăm în articolul următor!

Ce este Telegram?

Telegram este o aplicație de mesagerie care poate fi accesată de pe smartphone (Android, iOS), dar și de pe laptop sau PC (Windows, Mac iOS, Linux, etc.). Indiferent de tipul de dispozitiv, utilizatorii au posibilitatea să trimită mesaje text, fotografii și orice alt tip de fișiere cu dimensiuni de până la 1,5 GB fiecare. Față de WhatsApp, care se știe că a avut probleme în trecut cu securitatea, Telegram pune pe primul loc siguranța, confidențialitatea și confortul utilizatorilor săi. În acest mod, mii de utilizatori ai serviciului de mesagerie WhatsApp au migrat spre Telegram.

Cum folosim Telegram pe smartphone?

Pentru a folosi Telegram pe smartphone-ul tău, va trebui să instalezi aplicația pe care o poți descărca din Magazin Google Play sau App Store. După instalare, deschide aplicația și înregistrează-ți numărul de telefon acceptând toate condițiile de utilizare. Apoi, selectează pictograma de verificare din colțul din dreapta-sus al ecranului pentru a continua.

După introducerea numărului de telefon, ți se va cere să introduci codul de verificare pe care l-ai primit prin SMS. Telegram îți va cere permisiunea să-ți acceseze contactele, ceea ce îți va ușura conectarea cu prietenii care au la rândul lor cont de Telegram. Pentru asta, alege opțiunea „Continuă”.

Cum folosim Telegram pe laptop/PC?

Pentru crearea contului de Telegram, trebuie să-ți înregistrezi numărul de telefon din motive de securitate. Odată ce ai creat contul, te vei putea autentifica și pe varianta desktop a aplicației și să folosești toate funcțiile disponibile pe telefon.

Cum adăugăm contacte pe Telegram?

Pentru a adăuga contacte pe Telegram, trebuie să accesezi aplicația. Apoi, selectează pictograma „creion” din colțul din dreapta-jos al ecranului. Dă click pe butonul „+” pentru a adăuga un contact. În continuare, poți completa numele contactului și numărul de telefon asociat la Telegram. După completare, dă click pe pictograma de verificare din colțul din dreapta-sus al ecranului.

Cum începem o conversație în Telegram?

Ca să începi o conversație, dă click pe pictograma „creion” din colțul din dreapta-jos al paginii principale Telegram. Apoi, poți căuta contactele făcând click pe pictograma de căutare sau le poți căuta manual derulând în jos în lista de prieteni. Odată găsit contactul cu care dorești să comunici, dă click pe acesta pentru a deschide fereastră de chat. În acest mod, puteți conversa cu prietenii și cunoștințele voastre, atunci când doriți.

Cum editez profilul meu în Telegram?

Dacă vrei să adaugi sau să ștergi informații din profilul tău, trebuie să dai click pe pictograma „Meniu” aflată în colțul din stânga-sus al ecranului, după care apasă pe opțiunea „Setări” și îți vor fi afișate informațiile din profilul tău. Aici, poți modifica fotografia de profil, numărul de telefon, numele de utilizator, setările de notificări, confidențialitate, securitate, utilizarea datelor, dar și multe alte opțiuni pe care serviciul de chat le pune la dispoziție utilizatorilor săi.