Home » Tehnologie & Știinta » Totul despre Truth Social, platforma lui Donald Trump. În ce constă și când va avea loc lansarea rețelei de socializare

Totul despre Truth Social, platforma lui Donald Trump. În ce constă și când va avea loc lansarea rețelei de socializare

Cojocaru Cristian / 21.10.2021, 12:12
Totul despre Truth Social, platforma lui Donald Trump. În ce constă și când va avea loc lansarea rețelei de socializare

Fostul președinte american Donald Trump va lansa propria sa aplicație de socializare, Truth Social. Acesta a spus că va ”face față companiilor Big Tech”, precum Twitter sau Facebook, platforme care i-au interzis acestuia accesul.

Donald Trump lansează platforma Truth Social

Truth Social va fi creată printr-o nouă companie formată dintr-o fuziune a Trump Media and Technology Group și o companie specială de achiziții (SPAC), potrivit unui comunicat de presă distribuit de ambele organizații.

”Trăim într-o lume în care talibanii au o prezență uriașă pe Twitter, totuși președintele tău american preferat a fost redus la tăcere. Acest lucru este inacceptabil. Sunt încântat să trimit primul meu ADEVĂR pe TRUTH Social foarte curând. TMTG a fost fondată cu misiunea de a da voce tuturor. Sunt încântat să încep în curând să-mi împărtășesc gândurile despre TRUTH Social și să lupt împotriva Big Tech „, a declarat Trump într-o declarație scrisă inclusă în comunicat.

Rețeaua socială este pregătită pentru lansarea beta luna viitoare și lansarea completă în primul trimestru al anului 2022, fiind prima dintre cele trei etape din planurile companiei, urmată de un serviciu de abonament video la cerere numit TMTG + care va include divertisment, știri și podcast-uri, potrivit comunicatului de presă.

Potrivit site-ului său, compania intenționează să concureze în cele din urmă cu serviciul cloud Amazon AWS și Google Cloud. Un reprezentant al lui Donald Trump care a refuzat să fie numit, a confirmat conținutul comunicatului de presă TMTG pentru Reuters. Purtătorul de cuvânt al lui Trump, Liz Harrington, a trimis pe Twitter și o copie.

„De atâta timp, Big Tech a suprimat vocile conservatoare. În seara asta tatăl meu a semnat un acord de fuziune definitiv pentru a forma ceea ce va fi în cele din urmă Trump Media and Technology Group și TRUTH Social – o platformă pentru ca toată lumea să-și exprime sentimentele”, a declarat pentru Fox News fiul fostului președinte, Donald Trump Jr., într-un interviu.

truth social trump
Donald Trump lanseaza aplicatia cu care vrea sa concureze impotriva Big Tech

Fostul președinte se întoarce împotriva Twitter și Facebook

Twitter, Facebook și alte platforme de socializare i-au interzis lui Trump serviciile lor după ce sute de susținători ai săi au declanșat o adevărată revoltă la Capitoliul SUA pe 6 ianuarie. Protestul a avut loc după un discurs al lui Trump în care a susținut în mod fals că pierderea alegerilor din noiembrie se datorează fraudei pe scară largă, o afirmație respinsă de mai multe instanțe și oficiali electorali de stat.

Acordul va enumera Trump Media & Technology Group de pe Nasdaq printr-o fuziune cu Digital World Acquisition Corp, o firmă de achiziții fără cecuri, condusă de fostul bancher de investiții Patrick Orlando.

Trump Media & Technology Group va primi în numerar 293 de milioane de dolari pe care Digital World Acquisition Corp le avea în încredere, presupunând că niciun acționar al firmei de achiziții nu alege să își răscumpere acțiunile, potrivit declarației. Orlando, care a lucrat la Deutsche Bank și BT Capital Markets, a lansat cel puțin patru SPAC-uri și are planuri pentru încă două, conform site-ului firmei și a documentelor de reglementare.

Dar niciunul dintre SPAC nu a încheiat încă o înțelegere. Un SPAC din China, condus de Orlando, nu a reușit luna trecută să finalizeze o fuziune cu Giga Energy Inc care ar fi evaluat furnizorul de soluții de transport la 7,3 miliarde de dolari, deoarece nu ar putea livra banii necesari, conform documentelor de reglementare.

Companiile au declarat că finalizarea fuziunii este supusă răscumpărărilor care nu depășesc o cerință minimă convenită de numerar. Declarația nu a dezvăluit care este cerința, deși acel detaliu este de obicei cuprins într-o înregistrare de reglementare care ar trebui să apară joi. Acordul evaluează Trump Media & Technology Group la 875 milioane dolari, inclusiv datorii, potrivit comunicatului de presă.