Home » Tehnologie & Știinta » Virusul care îi face pe oameni proști. Concluzia cercetătorilor

Virusul care îi face pe oameni proști. Concluzia cercetătorilor

Alexandru Cazacu / 12.02.2021, 09:51
Virusul care îi face pe oameni proști. Concluzia cercetătorilor

Este incredibilă noua descoperire a oamenilor de știință. Cercetătorii din Statele Unite au găsit virusul care îi face pe oameni proști. Despre ce este vorba și ce face acest virus veți afla în continuarea articolului.

Virusul care îi face pe oameni proști. Ce spun oamenii de știință

Cum vă spuneam, oamenii de știință americani au descoperit un virus care îi poate face pe oameni proști sau le poate modifica abilitățile cognitive. Virusul ATCV-1 se depune în gâtul unei persoane, afectându-i funcțiile vizuale și capacitatea de localizare în spațiu.

Însă, acestea nu sunt singurele daune pe care acest virus le face creierului. De asemenea, ATCV-1 mai afectează și genele memoriei și emoției, arată studiul făcut de cercetătorii de la Universitatea din Nebraska din Statele Unite ale Americii. Oamenii de știință susțin că acesta este un exemplu impresionant, care arată că microorganismele inofensive pe care corpul uman le poartă ne pot afecta comportamentul și cunoașterea.

Virusul care îi face pe oameni proști este specific algelor verzi

Mai întâi, ATCV-1 a fost descoperit la algele verzi, el ne mai fiind observat la oameni. Oamenii de știință din SUA au descoperit virusul din întâmplare în gâtul unui bărbat, în timp ce studiau microbii ce stau în gâtul oamenilor. Cercetătorii au fost surprinși să afle că ADN-ul virusului prezent în gâtul acestuia se potrivește cu cel prezent în algele verzi, potrivit The Independent.

Cercetătorii de la Universitatea din Nebraska nu au putut explica cum a ajuns ATCV-1 în gâtul bărbatului. Se pare că virusul care îi face pe oameni proști are o incidență destul de mare la corpul uman. La studiu au participat 92 de persoane, dintre care 40 au fost testate pozitiv cu acest virus. Asta indicând o incidență de 44%.

”Este un exemplu frapant ce arată că microorganismele ‘inofensive’ pe care le găzduim pot afecta comportamentul și percepția. Multe diferențe psihologice dintre o persoană A și o persoană B sunt imprimate în setul de gene pe care fiecare din ele o moștenește de la părinți, însă unele diferențe sunt date de microorganismele pe care le adăpostim și modul în care ele interacționează cu genele noastre”, spunea dr. Robert Yolken, virologul care a condus studiul.

Acest virus îi poate face e oameni mai proști
Acest virus îi poate face e oameni mai proști

Cum afectează ATCV-1 creierul

Purtătorii acestui virus au avut rezultate mai slabe la testele pentru măsurarea vitezei și abilităților vizuale. În același timp, pacienții au avut rezultate mai slabe și la testele pentru măsurarea atenției.

Cercetătorii din Statele Unite au infectat 30 de șoareci cu virusul. Animalele au fost supuse unor teste într-un labirint și s-a constatat faptul că șoarecilor infectați cu ATCV-1 le-a lua mai mult timp să parcurgă labirintul decât celor sănătoși.

Este sau nu periculos virusul?

Organismul nostru transportă miliarde de viruși, bacterii și ciuperci. Majoritatea dintre acestea sunt de obicei inofensive. Cu toate acestea, rezultatele unor studii realizate de oamenii de știință demonstrează că unele dintre aceste microorganisme ne pot afectă creierul.

Așadar, este incredibil cum ceva atât de mic ne poate face să ne schimbăm comportamentul sau să gândim diferit.