Home » Utile » 5 soluții și metode pentru curățat oglinda. Rezultate uimitoare

5 soluții și metode pentru curățat oglinda. Rezultate uimitoare

Toader Mihai / 20.11.2021, 16:33
5 soluții și metode pentru curățat oglinda. Rezultate uimitoare

Multora dintre noi ne place să avem oglinzi în casă, însă ne displac momentele în care acestea se murdăresc pentru că ștergerea lor este un proces anevoios. Află ce soluții și metode de curățat oglinda poți face pentru ca acestea să arate impecabil.

Încearcă aceste soluții de curățat oglinda

Pentru a curăța oglinda ai nevoie de soluții speciale însă acestea nu pot fi găsite doar în magazin pentru că poți prepara o astfel de soluție chiar la tine acasă. Află de ce ingrediente ai nevoie pentru a face cele mai bune soluții de curățat oglinzile din casa ta. Așadar, cu toții avem cel puțin o oglindă în casă, iar atunci când vine momentul curățării acesteia, deși inițial credem că e un proces ușor, de multe ori observăm că lucrurile nu stau tocmai așa, mai ales în cazul oglinzilor din baie care se aburesc.

Oglinzile se pot murdări foarte ușor, indiferent că vorbim despre praf, apă dură sau pastă de dinți care creează un disconfort vizual și nu numai. Această operațiune devine și mai grea atunci când petrecem mult timp pentru a rămâne imaculată. Fabricate din sticlă, acestea se murdăresc destul de repede, mai ales în băi unde umiditatea este mult mai mare.

Condensul, la rândul lui lasă urme pe oglinzi, astfel că acestea trebuie șterse cu ajutorul unei cârpe cu microfibre. În ceea ce privește soluțiile pe care le poți utiliza, prima este făcută din oțet și apă. Astfel, amestecă într-un recipient cu pulverizator aceeași cantitate de apă și oțet. După ce ai pulverizat, lasă aceasta să acționeze timp de un minut, după care șterge oglinda cu ajutorul unei microfibre sau cu prosoape din hârtie.

Datorită acidității oțetului, acesta va îndepărta petele de apă dură, pasta de dinți sau urmele de mâini. Dacă mirosul oțetului este o problemă pentru tine, atunci îl poți înlocui cu suc de lămâie. Fiind un acid natural, va dizolva orice urmă de murdărie aflată ep oglinda ta. Șterge apoi oglinda cu ajuotul unei cârpe.

soluții curățat oglinda
Curatarea oglinzii din baie poate fi uneori mai dificila decat ne asteptam

Cum poți scoate petele de apă dură

Uneori este nevoie de soluții mai puternice, mai ales dacă murdăria a stat o vreme mai îndelungată. Astfel, pentru a prepara o astfel de soluție vei avea nevoie de:

  • 60 ml spirt;
  • 60 ml oțet;
  • 1 lingură de amidon de porumb;
  • 500 ml apă caldă.

Amestecă toate aceste ingrediente într-un recipient cu pulverizator și amestecă bine. Apoi, după ce ai aplicat pe oglindă, lasă soluția să acționeze pentru două minute. Înainte de a o șterge cu ajutorul unei cârpe cu microfibră, mai pulverizează aceeași soluție încă o dată. În afara faptului că oglinda va fi curată, aceasta va fi și dezinfectată.

Unul dintre lucrurile cel mai greu de îndepărtat este apa dură. Astfel, petele le poți îndepărta cu ajutorul unei paste onținute din bicarbonat de sodiu și oțet. Aplică această pastă peste depunerile de apă dură și las-o să acționeze vreme de două minute. După aceea, utilizează o periuță de dinți mai veche pentru a îndepărta petele.

Petele de pastă de dinți le poți îndepărta cu… pastă de dinți! Folosește pasta de dinți proaspătă pentru a îndepărta pasta de dinți întărită pe oglinda ta din baie. Aplică astfel un strat subțire și lasă-l să acționeze pentru două minute. La sfârșit, utilizează un burete care a fost îmbibat cu apă caldă.