Home » Utile » A tăiat o felie de pepene în bucățele mici, apoi zeama a întins-o pe față. Ce s-a întâmplat apoi

A tăiat o felie de pepene în bucățele mici, apoi zeama a întins-o pe față. Ce s-a întâmplat apoi

Alexandru Cazacu / 20.07.2021, 17:00
A tăiat o felie de pepene în bucățele mici, apoi zeama a întins-o pe față. Ce s-a întâmplat apoi

Pepenele poate fi consumat atât ca atare, dar și ca suc, dulceață sau în diferite alte preparate. Acest fruct are un conținut bogat de vitamine, calciu, potasiu și fibre. Cu toate acestea, nu sunt mulți cei care știu că pepenele verde poate fi util și în tratamentele de îngrijire a tenului.

Pepenele verde în tratamentele de îngrijire

Pe lângă toate vitaminele și mineralele prezentate mai sus, pepenele este o sursă foarte bună de seleniu și acizi Omega 6 și Omega 9, care au rolul de a preveni îmbătrânirea tenului. Iată câteva rețete cu pepene verde care îți vor fi utile în tratamentele faciale.

Loțiune tonică pentru tenul gras

Pentru aceasta veți avea nevoie de următoarele ingrediente: două linguri de suc proaspăt de pepene verde, o lingură de vodcă, două linguri de apă distilată și două linguri de Hamamelis (plantă).

Acum că ai toate ingredientele, adaugă-le pe toate într-un bol mic și agită-le bine. Pune compoziția în alt vas prevăzut cu capac. Această loțiune se poate aplica pe față cu ajutorul unui disc demachiant și se poate păstra la frigider pentru aproximativ cinci zile. Pentru persoanele cu ten uscat, modul de preparare este similar, numai că se vor folosi și semințele de pepene, potrivit romedic.ro.

Loțiune pentru ten din pepene verde și lămâie

Pentru această loțiune răcoritoare, veți avea nevoie de o jumătate de lămâie și o felie de pepene. Tot ce trebuie să faci este să storci lămâia peste felia de harbuz și să o dai la frigider pentru aproximativ 20 de minute. După ce a trecut acest timp taie în bucăți mici felia de pepene verde și aplică pe față exact ca o loțiune tonică, după care clătește cu multă apă rece.

Pepenele verde in tratamentele de îngrijire
Pepenele în tratamentele de îngrijire

Tratament cu pepene verde pentru punctele negre

Pentru acesta sunt necesare următoarele: două lingurițe de suc proaspăt de pepene verde, 2 lingurițe de castravete tocat mărunt, două lingurițe suc de roșii și alte două lingurițe de pudră de orez. Mai departe, amestecă toate ingredientele prezentate până când obții o pastă și aplică pe fața curată. Clătește apoi cu apă călduță sau rece.

De asemenea, dacă sucul de pepene verde este folosit ca loțiune tonică, acesta va curăța tenul. Pe de altă parte, dacă este folosit de cei cu un ten sensibil, acesta va deveni catifelat și ferm.

Calmează arsurile solare

cu siguranță știi că e bine să folosești o cremă pentru protecție solară în timpul verii. Ei bine, dacă totuși ai uitat într-o zi să faci acest lucru și razele soarelui te-au ars, atunci trebui să știi că sucul rece de pepene calmează arsurile și reface delicat pielea. Așadar, nu ezita să te folosești de această metodă dacă ai nevoie.

Mască pentru accelerarea creșterii părului

După cum spuneam, datorită conținutului mare de fitonutrienţi, mai ales de citrulină, sucul de pepene verde ajută la îmbunătățirea circulației sângelui. Așadar dacă este aplicat pe scalp, acesta stimulează atât creșterea părului, dar îmbunătățește și aspectul podoabei capilare, oferindu-i mai multă strălucire și suplețe.