Home » Când, unde, cum » Bilete tren București-Sofia, București-Varna. Cât costă călătoria dus-întors. CFR a anunțat trenuri directe spre Bulgaria

Bilete tren București-Sofia, București-Varna. Cât costă călătoria dus-întors. CFR a anunțat trenuri directe spre Bulgaria

Alexandru Cazacu / 03.06.2022, 11:24
Bilete tren București-Sofia, București-Varna. Cât costă călătoria dus-întors. CFR a anunțat trenuri directe spre Bulgaria

În cursul zilei de miercuri, reprezentanții companiei feroviare CFR Călători au anunțat că în acest sezon estival vor există trenuri directe din București spre destinații din Bulgaria și Turcia. Ce prețuri au biletele de tren dus-întors pe ruta București-Sofia și București-Varna, puteți afla în continuarea articolului curent.

CFR anunță trenuri directe spre Bulgaria

După cum se arată într-un comunicat al CFR Călători, în intervalul 3 iunie – 3 octombrie 2022, călătorii vor avea zilnic trenuri directe din Capitală către Sofia și Varna (Bulgaria), dar și spre Halkali/Istanbul, Turcia.

Astfel, românii care vor să călătorească cu acest mijloc de transport spre Bulgaria sau Turcia trebuie să știe că trenul cu destinația Varna sau Sofia va avea în compunere două vagoane clasă, iar cel către Halkali/Istanbul va avea un vagon de tip cușetă.

Cât costă biletele de tren pe rutele București-Sofia, București-Varna

În ceea ce privește prețul biletelor, costul unei călătorii de la București la Halkali/Istanbul (sau retur) este de 53,2 euro, la vagon cușetă cu patru locuri. În schimb, pe ruta București Nord – Varna, prețul unui bilet este de 22 de euro. La întoarcere, din Varna spre București, pasagerii vor achita 28,2 euro pentru un bilet la clasa a II-a.

Tot la clasa a 2-a, biletul pentru o călătorie pe ruta București – Sofia (sau retur) costă 29,8 euro. Călătorii vor putea achiziționa biletele de la casele de bilete din stațiile și agențiile CFR deschise traficului internațional, potrivit comunicatului menționat.

Bulgaria și Turcia se numără printre destinațiile de vacanță preferate de români. Așadar, dacă și tu ai ales aceste locații și nu știi cu ce să ajungi, poți merge cu trenurile directe ale CFR călători.

Bilete tren București-Sofia, București-Varna. Cât costă o călătorie dus-întors
Bilete tren București-Sofia, București-Varna. Cât costă o călătorie dus-întors

Trei ore cu trenul de la București la Sofia?

În februarie, în cadrul dezbaterii „Balcanii Conectați”, de la Sofia, ministrul adjunct al Transporturilor din Bulgaria, Ilia Iliev, a vorbit despre construirea unor linii de mare viteză. Având în vedere că pe acestea s-ar putea circula cu o viteză de peste 200/km, călătoria de la Sofia la București ar putea fi făcută în doar 3 ore.

Potrivit lui Iliev, oficialii ministerului său vor discuta cu omologii lor eleni, pentru a construi linia către Kulata, la granița cu Grecia. Ba chiar mai mult de atât, ministrul susține că vor fi studiate posibilități pentru construcția liniilor de mare viteză pe ruta București-Sofia-Kulata și, mai departe, către Atena.

„Ne vom îndrepta eforturile și în direcția Varna. Astfel, sunt șanse mari ca pe viitor distanțele Sofia-Varna și Sofia-București să fie parcurse în cel mult trei ore”, a declarat Ilia Iliev, potrivit clubferoviar.ro.

Legăturile feroviare dintre România și Bulgaria

În caz că nu știați deja acest lucru, între România și Bulgaria există două legături feroviare, iar ambele traversează Dunărea. Una pe podul de la Giurgiu la Ruse (unde circulă trenul de la București la Sofia), iar cealaltă de la Calafat la Vidin.

După cum spuneam și în rândurile de mai sus, biletele le puteți găsi la ghișeele internaționale din gările mai mari din țara noastră. Ba chiar puteți încerca să le rezervați biletele chiar și pe site-urile operatorilor feroviari.