Home » Utile » Care sunt mirosurile care alungă șoarecii din casă

Care sunt mirosurile care alungă șoarecii din casă

Ileana Mladinoiu / 16.07.2021, 14:27
Care sunt mirosurile care alungă șoarecii din casă

Sfârșitul zilelor însorite poate însemna întoarcerea la casele noastre a unor oaspeți pe care nu am vrea să-i simțim pe niciunde. Șoarecii nu numai că fac ravagii în casă, ciugulind orice, dar sunt și un pericol pentru sănătate, defecând peste tot.

Cum să faceți mediul inospitalier pentru șoareci sau care sunt mirosurile care îi alungă din casă

Acești micuți nedoriti au inteligența lor. De aceea sunt cam greu de prins. Cu toate acestea, există soluții pentru a-i speria și a-i împiedica să se întoarcă.

Puteți învăța să faceți acest lucru, convingându-i să se mute în altă parte, fără a utiliza substanțe chimice sau a-i ucide, ci folosind remedii naturale pentru rozătoare.

Care sunt mirosurile care alungă șoarecii din casă
Șoareci

Dacă aveți doar un șoarece în casă, puteți fi sigur că el nu este singurul. De aceea, apelați la soluții naturale care vă stau prin apropiere, cum ar fi:

1.Uleiul esențial de mentă

Uleiul de mentă are un miros neplăcut pentru rozătoare. Mentolul pe care îl conține în cantități mari îi conferă un miros puternic, ce va respinge șoarecii și șobolanii în special. Combinat cu alte uleiuri esențiale respingătoare, menta va forma o sinergie anti-șoareci foarte eficientă.

Puteți pune una-două picături de ulei de mentă pe o dischetă demachiantă, pozitionată lângă gunoi, în cămară sau sub dulap, acolo unde există o cale de acces pentru soareci, chiar și în gurile de aerisire și pod. Dischetele vor fi schimbate la 5-7 zile, în funcție de cantitatea de ulei de mentă folosită.

Nu-i rău să plantați menta la intrarile în casă, pentru că o mai utilizați și la gătit sau la spălatul pardoselilor.

2.Uleiul esențial de dafin

Pentru a vă proteja de șoareci, este adesea recomandabil să plasați o grămadă de dafin, zdrobit înainte, în locuri unde aceștia s-ar putea cuibări. Dar uleiul esențial de dafin are într-adevăr un miros camforic, foarte puțin apreciat de rozătoare.

Puterea respingătoare a uleiului esențial de dafin va completa pe cea a salviei, a mentei pentru a crea o sinergie ostilă șobolanilor și șoarecilor.

Având un simț al mirosului acut, șoarecii nu suportă nici mirosul eucaliptului, zambilei. Ideal este să plasați bumbac înmuiat în ulei esențial în intrările, cărările șoarecilor, precum și în dulapurile unde sunt depozitate hainele și mâncarea, astfel încât să nu se aventureze acolo.

Ghemotoacele de bumbac trebuie înlocuite de două până la trei ori pe săptămână pentru a descuraja rozătoarele să nu se mai întoarcă.

3.Urina pisicilor

Pisicile sunt prădătorii naturali ai șoarecilor. Prin urmare, aceștia din urmă fug atunci când o pisică se află în apropiere. Dacă nu puteți adopta o felină, este posibil să speriați șoarecii doar cu nisipul din litiera unei pisici. Este necesar să solicitați rudelor care au o pisică să vă dea puțin “așternut” al acesteia.

Pentru mai multă eficiență, este recomandat să-l lăsați în afara casei. Când vor simți miros de urină de pisică, musafirii nedoriți o vor lua la fugă.

4.Bicarbonatul de sodiu

Este un produs eficient pentru alungarea șoarecilor din casă. Presărați bicarbonat de sodiu acolo unde merg șoarecii. Odată ce produsul este ingerat, se amestecă cu materialele acide prezente în stomac. Acest amestec formează dioxid de carbon, determinând rozătoarea să moară lent.

Trucul bunicii este mai puțin eficient decât o otravă chimică de șobolan, dar poate fi o primă soluție.

5.Soluție concentrată de ardei iute

Pulverizați soluția concentrată de ardei iute în zonele infestate. Și scorțișoara se găsește pe lista mirosurilor nedorite de scoareci, dar există probabilitatea ca șoarecii să se fi familiarizat deja cu aceste mirosuri.

Rezumând, există câteva lucruri simple pe care le puteți face pentru a împiedica șoarecii să își facă o casă în bucătăria dumneavoastră.

  • Nu lăsați resturi alimentare pe nicăieri. Șoarecii sunt atrași de resturile de mâncare. Măturați casa după mese și curățați firimiturile de pâine de pe masă sau din bucătărie.
  • Curățați dulapurile cu grijă, înglobând în borcane etanșe făina, prăjiturile, pastele sau orezul, atât de iubite de șoareci.