Home » Life & Style » Timp liber » Imagini cu pisici. Cele mai rare rase de pisici din lume

Imagini cu pisici. Cele mai rare rase de pisici din lume

Violeta Badea / 20.03.2021, 14:26

Imagini cu pisici. Cele mai rare rase de pisici din lume. Pisicile sunt unele dintre cele mai iubite animale de companie. Sunt iubitoare, răsfățate și au nevoie de multă atenție de la stăpânii lor, dar oferă foarte multe lucruri în schimb. Există o varietate de rase de pisici, însă unele sunt extrem de rare. În continuare veți afla care sunt cele mai neobișnuite feline.

Imagini cu pisici. Cele mai rare rase de pisici

  • Pisica norvegiană de pădure
Pisica norvegiana de padure
Pisica norvegiana de padure

Pisica norvegiană de pădure este numită „Norsk Skogkatt” în Norvegia. Această felină a ajuns în nordul Europei acum câteva sute de ani, ca descendent al pisicilor domestice introduse în Europa de către romani. Această pisică poate supraviețui fără probleme la frig, deoarece are blana impermeabilă și lungă.

În anul 1928, felina a fost etalată pentru prima dată într-o expoziție din Oslo, Norvegia. Această pisică este extrem de loială, drăgălașă și prietenoasă, în ciuda privirii dure pe care o afișează. De asemenea, nu sunt zgomotoase și preferă să se manifeste și să comunice prin limbajul trupului.

  • Pisica egipteană Mau

Această felină are o istorie nemaipomenită, fiind considerată a fi descendenta directă a primelor pisici domesticite de om. Anumite cercetări au descoperit faptul că în jurul anului 1400 î.Ch. existau aceste pisici. De asemenea, se crede faptul că aceste feline ar fi urmașe ale pisicilor sacre.

Această pisică este de talie medie și are corpul musculos, se spune că este cea mai rapidă felină din lume. Aceasta poate alerga cu 50 de km/h. Capul are forma unui trunchi de piramidă, iar botul este puțin alungit și ascuțit. La această rasă părul este mai scurtși prezintă anumite pete de culoare neagră.  Pisica aceasta este destul de activă, îi place foarte mult să alerge, dar este și afectuoasă și sociabilă.

  • Pisica Devon Rex
Pisica Devon Rex
Pisica Devon Rex

Această pisică este de dimensiune medie, provine din Anglia și are o musculatură puternică. Această felină se poate remarca imediat, deoarece are urechile ascuțite și ochii mari. Este considerată o pisică inteligentă, jucăușă și iubitoare. De asemenea, dacă o veți avea ca animal de companie sunteți foarte norocoși, deoarece învață trucuri repede și se atașează foarte repede de stăpân.

  • Pisica Sphynx

Cu siguranță ați auzit că această pisică este extrem de scumpă, tocmai pentru că este foarte rară. Principala caracteristică a acestei feline este lipsa blănii, au totuși un puf extrem de fin, care se observă destul de greu. De asemenea, nu au mustăți sau gene.

Această pisică provine din Canada, nu din Egipt, așa cum spun mulți. Istoria ei a început în jurul anului 1960, atunci s-a născut un pui fără păr dintr-o pisică domestică. Pisica Sphynx este foarte iubitoare, este foarte sociabilă și se înțelege foarte bine cu alte pisici,ba chiar și cu câinii are o relație bună. Adoră să se joace, este foarte activă și nu îi place să stea singură.

  • Pisica Chartreux
Pisica Chartreux
Pisica Chartreux

Această felină este originară din Franța. Are o blană de lungime medie, fină și este de culoare gri-albăstruie. Pisica este cunoscută pentru gingășia și loialitatea ei. Este foarte loială și vorbăreață. De asemenea, este o felină extrem de inteligentă, fiind o vânătoare desăvârșită.