Home » Utile » Ce e bine să faci, dacă spargi o oglindă. Metoda banală care te scapă de cei 7 ani de ghinion

Ce e bine să faci, dacă spargi o oglindă. Metoda banală care te scapă de cei 7 ani de ghinion

Alexandru Cazacu / 21.05.2021, 10:01
Ce e bine să faci, dacă spargi o oglindă. Metoda banală care te scapă de cei 7 ani de ghinion

De multe ori, cei care cred în astfel de lucruri, intră în panică atunci când sparg o oglindă deoarece se activează una dintre cele mai cunoscute superstiții din lume. De-a lungul vremii, oglinda a avut o simbolistică specială în majoritatea culturilor, în unele reprezentând chiar un portal către o altă lume. Află mai departe ce e bine să faci dacă spargi o oglindă, pentru a scăpa de cei șapte ani de ghinion.

Ce e bine să faci dacă spargi o oglindă. Cum poți scapă de cei 7 ani de ghinion

Există nenumărate superstiții în legătură cu oglinzile, însă cea mai cunoscută dintre ele este cea care face referire la spargerea unui astfel de obiect. În diferite culturi din lume, se spune despre oglinzi că au puteri magice, că aduc ghinion sau chiar că sunt portaluri către alte lumi și pot prezice viitorul.

De asemenea, în mai multe culturi, chiar înainte să fie inventată oglinda, suprafețele care reflectau erau considerate a fi magice. Totodată, potrivit legendei lui Narcis, care a fost vrăjit de propria înfățișare, reflexia este cea care captivează și înșeală simțurile. Așadar, datorită faptului că oglinda a fost considerată ca un mijloc prin care poți vedea viitorul, se spune că spargerea acesteia îți poate afecta cursul vieții. Mai departe îți vom spune ce e bine să faci dacă spargi o oglindă, ca să scapi de ghinion.

Cum să scapi de cei șapte ani de ghinion dacă ai spart o oglindă

Cu siguranță, nimeni nu dorește să aibă șapte ani de ghinion, așadar ce poți face dacă ești superstițios, ai spart o oglindă și nu vrei să se întâmple acest lucru. Ei bine, se spune că pentru a nu avea parte de cei șapte ani de ghinion trebuie să atingi unul dintre cioburi de un mormânt sau să le pisezi mărunt pe toate.

De asemenea, potrivit unor obiceiuri, se spune că dacă ai spart o oglindă, este bine să scoți cioburile din casă, să sapi o groapă și să le îngropi bine de tot. În acest fel, vei scăpa de lunga perioadă de șapte ani, în care se spune că vei avea parte doar de ghinion.

Ce e bine să faci dacă ai spart o oglindă pentru a scăpa de cei șapte ani de ghinion
Ce trebuie să faci ca să scapi de ghinion dacă ai spart o oglindă

Superstiții legate de oglindă

După cum spuneam, există mai multe superstiții care au legătură cu oglinda. Dacă te afli printre cei care cred în aceste lucruri, în continuare noi îți vom spune care sunt unele dintre cele mai cunoscute superstiții în acest sens. Iată câteva superstiții legate de oglindă:

  • se spune că dacă un bărbat și o femeie se privesc pentru prima oară într-o oglindă, aceștia vor avea o căsnicie fericită;
  • de asemenea, se spune că oglinzile din camera unei persoane care a murit de curând trebuie acoperite, pentru că sufletul persoanei respective să nu rămână blocat în acestea;
  • potrivit unei alte superstiții, dacă o oglindă se sparge singură, un eveniment tragic va avea loc;
  • nu este bine să îți vezi chipul în oglindă dacă este luminat de o lumânare;
  • copiii nu ar trebui să se uite în oglindă în primul an de viaţă, deoarece poartă ghinion;