Home » Utile » Ce să faci ca să eviți aburirea ochelarilor când porți mască. Cele mai simple trucuri și metode

Ce să faci ca să eviți aburirea ochelarilor când porți mască. Cele mai simple trucuri și metode

Voicu Costin / 16.01.2022, 11:00
Ce să faci ca să eviți aburirea ochelarilor când porți mască. Cele mai simple trucuri și metode

Purtarea măștii este una dintre măsurile luate peste tot în lume în contextul pandemiei. Având în vedere acest lucru, persoanele care poartă ochelari încearcă să caute soluții și metode pentru a evita aburirea ochelarilor. Când intră intr-o încăpere cu o temperatură mai ridicată decât cea de afară, ochelarii se aburesc instant. Descoperă 4 soluții și metode care te pot ajuta să eviți aburirea ochelarilor când porți mască!

Soluții pentru a evita aburirea ochelarilor de vedere

Cei care poartă ochelari se plâng adesea că, din cauza măștii, aceștia se aburesc.  Aerul cald expirat prin nas și gură se condensează la contactul cu lentilele mai reci ale ochelarilor. Medicii oftalmologi vin însă cu câteva sfaturi care i-ar putea ajuta pe cei ce folosesc ochelari.

Masca trebuie corect purtată, deoarece, dacă este un pic prea mare, distanța dintre piele și mască lasă aerul cald să treacă. Folosiți degetele pentru a presa masca, porțiunea de deasupra nasului, pentru a fi mai bine lipită. Dacă masca este de tip chirurgical cu bandă metalică strângeți-o mai bine, iar dacă este de tipul FFP2 încercați să o ajustați pentru a nu lăsa aerul cald să iasă.

Dacă totuși nu reușiți să înlăturați aburirea ochelarilor prin această metodă aflați că există și soluții care vă pot ajuta. Aceste soluții sunt folosite de sportivii care poartă ochelari în competiții. Substanțele anti aburire sunt sub formă de spray sau gel și se aplică direct pe lentile. Acestea se usucă instant și își fac efectul la fel de repede.

Dacă nu aveți la îndemână aceste produse puteți folosi un săpun lichid mai delicat. Un strat subțire se aplică pe lentilele ochelarilor, apoi ștergem cu o cârpă din microfibră sau bumbac. Următorul pas este să clătim cu apă.

Cele mai simple trucuri

Spuma de ras este și ea o altă soluție ce vă poate ajuta, dacă nu aveți la îndemână săpun lichid. Ștergeți ambele fețe ale lentilelor cu spumă de ras, apoi clătiți cu apă caldă.

Măștile confecționate din material textil pot fi folosite, dar dacă sunt puțin mai largi, veți întâmpina aceeași problemă. Ați putea face un buzunar micuț şi să introduceți o lamelă flexibilă în zona superioară pentru a putea fixa masca pe nas. Astfel, aerul expirat nu va mai urca spre ochelari. Lamela poate fi înlocuită destul de ușor cu o agrafă de păr sau de birou.

Un alt truc pe care îl puteți folosi este adăugarea unei batiste de hârtie în partea superioară a măștii. Pliați batista și dublați partea de sus a măștii, cea care stă pe nas. Astfel, șervetul de hârtie va avea rolul de a absorbi umiditatea și aerul cald pe care îl expirați.

Dacă nu vă atrage să încercați nici unul dintre trucurile de mai sus, lipiți pur și simplu bandă adezivă, de mască, pentru a împiedica aerul cald să iasă în partea de sus.