Home » Utile » Ce se întâmplă dacă mergi în Grecia și faci Covid. Reguli noi pentru turiști

Ce se întâmplă dacă mergi în Grecia și faci Covid. Reguli noi pentru turiști

Alexandru Cazacu / 14.07.2022, 13:33
Ce se întâmplă dacă mergi în Grecia și faci Covid. Reguli noi pentru turiști

Atunci când vine vorba de destinațiile de vacanță, Grecia este la mare căutare printre turiștii români. Cu toate acestea, persoanele care doresc să își petreacă concediul în Grecia, trebuie să știe că apar noi reguli turiștii care se îmbolnăvesc de coronavirus, după cum se arată într-o nouă decizie a guvernului elen cu privire la protocoalele sanitare.

Ce se întâmplă dacă mergi în Grecia și faci Covid

Mai exact, turiștii care ajung pe teritoriul Greciei și se infectează cu Covid nu vor fi obligați să intre în carantine, scrie Greek Travel Pages. De asemenea, nu vor exista nici camere de carantină în hoteluri pentru turiștii care se îmbolnăvesc de coronavirus, conform unei decizii emisă de ministerele Sănătății, Turismului și Economiei.

În schimb, regula în vigoare care prevede autoizolare pentru o perioadă de cinci zile în cazul pacienților cu Covid nu se aplică și pentru călători.

Dacă doresc, turiștii pot alege să rămână în izolare

Pe de altă parte, după cum stabilesc noile protocoale, turiștii care merg în Grecia vor avea posibilitate de a alege să rămână în autoizolare, însă doar pentru numărul de zile pe care l-au rezervat.

„Au existat multe discuții despre cum să gestionăm focarele (de COVID – n.r.) în unitățile de cazare turistică și am decis să aplicăm regulile care se aplică în alte țări mediteraneene.

Majoritatea țărilor din nordul Europei nu dispun de măsuri de protecție împotriva coronavirusului”, a declarat epidemiologul Christos Hatzichristodoulou, potrivit Mediafax.

Ce se întâmplă dacă mergi în vacanță în Grecia și faci Covid
Ce se întâmplă dacă mergi în vacanță în Grecia și faci Covid. Reguli noi pentru turiști

Ei bine, asta înseamnă că persoanele care aleg Grecia ca destinație de vacanță și se infectează cu Covid pot rămâne în unitatea de cazare pe perioada rezervării, bineînțeles dacă doresc asta. De asemenea, turiștii care se îmbolnăvesc de coronavirus pot să circule cu mijloacele de transport în comun, indiferent de rezultatele testelor, însă sunt obligați să poarte o mască de protecție.

Ce se întâmplă dacă te îmbolnăvești de Covid și stai la hotel, conform noilor protocoale

Așadar, conform noilor prevederi pentru hoteluri, dacă stai la un hotel și ești depistat pozitiv, vei informa în acest sens managerul de sănătate al unității. Aceste te va sfătui să te autoizolezi în camera pe care ai rezervat-o. De asemenea, celui infectat i se va da o mască de protecție, iar apoi va fi informat medicul intern al hotelului respectiv.

În cazul unităților de cazare care nu au un medic intern, pentru a evalua gravitatea situației se va apela la medicul local. Astfel, dacă medicul decide că pacientul are nevoie de spitalizare, acesta va fi transportat cu ambulanța sau cu orice alt mijloc de transport la cel mai apropiat spital.

De menționat este și faptul că, potrivit noilor reglementări, turiștii care au luat Covid vor putea să călătorească chiar și cu feribotul, avionul sau alte mijloace de transport însă, după cum spuneam, acesta trebuie să poarte o mască cu protecție, adică de tip FFP2 sau KN95, mai scrie sursa citată.