Home » Utile » Cea mai bună rugăciune pentru reușita la examen. Când trebuie să o rostești

Cea mai bună rugăciune pentru reușita la examen. Când trebuie să o rostești

Alexandru Cazacu / 21.07.2021, 15:28
Cea mai bună rugăciune pentru reușita la examen. Când trebuie să o rostești

Se întâmplă câteodată, înainte de examene, ca unii elevi să se simtă nepregătiți și îngrijorați. Ei bine, dacă simți că copilul tău este în această situație, trebuie să știi că există o rugăciune pentru reușita la examen. Află în următoarele rânduri care este aceasta și când trebuie rostită.

Cea mai bună rugăciune pentru reușita la examen

După cum spuneam, câteodată avem nevoie de o rugăciune ca să reușim la examenele importante din viața noastră. O rugăciune pentru examene se rostește ori de câte ori elevul are de trecut un moment important.

Trebuie să menționăm că această rugăciune este rostită de către părinții elevului atunci acesta trebuie să dea un examen. Rugăciunea se poate spune atât în preajma zilelor când copilul are examen, cât și în zilele în care copilul susține testul. Această rugăciune poate fi rostită la biserică sau acasă în fața icoanei. Iată care este rugăciunea părinților pentru ajutorul copilului la examen, potrivit doxologia.ro.

Rugăciune pentru reușita la examene

”Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu cel viu, ajută-l pe copilul acesta (numele) să treacă cu bine această încercare ce îi stă înainte. Cel ce ne-ai cerut să fim înțelepți ca șerpii și blânzi ca porumbeii, luminează-l pe robul tău (numele) să învețe ceea ce trebuie ca să fie bine pregătit la examenul care îl așteaptă.

Tu știi ce e bine și ce e rău. În mâinile Tale sunt viețile noastre. Noi, crezând că este de folos acestui copil să iasă încununat din această încercare, Te rugăm să arăți și de această dată puterea ajutorului Tău. Dar să nu fie după voia noastră, Doamne, ci după voia Ta cea sfântă, că Tu îl iubești mai mult decât noi și știi ce-i este cu adevărat de folos.

Doamne, ajută-l pe robul Tău (numele) să nu caute lauda lumească, ce este degrabă trecătoare, ci să caute viețuirea curată și sfântă, ca să dobândească Împărăția cerurilor. Viețile oamenilor sunt pline de încercări. Ce folos vom avea dacă vom câștiga bunătățile vremelnice, de nu le vom dobândi și pe cele veșnice? Ce folos vom avea de ne va lăuda lumea aceasta, dacă faptele noastre nu sunt bineplăcute Ție? Ajută-ne, Dumnezeule, ca numai la Tine să căutăm împlinirea noastră și să preaslăvim în vecii vecilor Numele Tău cel Sfânt. Amin!”.

Care este cea mai bună rugăciune pentru reușita la examen și când trebuie rostită
Care este cea mai bună rugăciune pentru reușita la examen și când trebuie rostită

Rugăciunea pentru examene te poate ajuta să îți regăsești echilibrul

După cum am menționat anterior, examenele sunt momente foarte importante în viața fiecărui elev, deoarece pot avea un impact deosebit asupra viitorului acestuia. Preoții susțin că este bine ca elevii să se spovedească înainte de începerea examenelor.

De asemenea, preoții recomandă să fie spusă și o rugăciune pentru examene pentru a ajuta elevul să se elibereze de frici și să își regăsească echilibrul, pentru a lupta să își dovedească rezultatele muncii. Se pare totuși că nu este nevoie de o rugăciune anume în timpul sesiunilor sau examenelor, ci una spusă cu propriile cuvinte, din suflet, deoarece Dumnezeu cunoaște dinainte nevoile fiecărui om.