Home » Când, unde, cum » Cum poți scoate petele de ulei de pe haine. Ingredientul care ajută imediat

Cum poți scoate petele de ulei de pe haine. Ingredientul care ajută imediat

Cojocaru Cristian / 22.03.2022, 17:27
Cum poți scoate petele de ulei de pe haine. Ingredientul care ajută imediat

Dintre petele posibile de pe haine, cele de grăsime și ulei sunt unele dintre cele mai deranjante. Nu numai că aceste pete ies foarte tare în evidență, dar sunt și dificil de scos… până acum. Află cum poți scoate petele de ulei de pe haine.

Modalități prin care să scoți de pe haine petele de ulei

Majoritatea grăsimilor și uleiurilor sunt semisolide sau solide la temperatura camerei, ceea ce înseamnă că îndepărtarea necesită apă caldă sau fierbinte. Depinde și de material: fibrele sintetice precum poliesterul sunt deosebit de greu de tratat, deoarece grăsimea și uleiul pătrund în ele. Din moment ce fibrele sintetice devin din ce în ce mai populare, s-ar putea să te lupți mai des cu aceste pete enervante.

Și totuși, îndepărtarea petelor de ulei de pe haine cu siguranță nu este imposibilă dacă acționezi în mod corect. Cheia este să acționezi cât mai repede posibil, în mod ideal, de a îndată ce apare. Odată ce se usucă sau se întărește, acea pată de ulei va fi mult mai greu de îndepărtat.

Dacă speri să scapi de o pată de ulei de pe haine, fie că e proaspătă sau de ceva timp acolo, experții în spălătorie afirmă că bicarbonatul de sodiu poate îndepărta petele de ulei. Bicarbonatul de sodiu funcționează trăgând uleiul din țesătură și în sine.

Dacă nu poți spăla ceva cum ar fi o haină grea sau o piesă de mobilier, se recomandă utilizarea bicarbonatului de sodiu ca primă linie de apărare înainte de a trata pata. Iată cum:

  • îndepărtează orice exces de ulei cu un prosop din hârtie sau cu o cârpă uscată;
  • pune bicarbonat de sodiu pe țesătura afectată și lasă-l acolo timp de 24 de ore;
  • după ce timpul s-a scurs, aspiră sau periază bicarbonatul de sodiu;
  • pulverizează zona respectivă cu o soluție de oțet și apă;
  • utilizează un săpun și o perie în zona respectivă și clătește;
  • repetă procesul dacă pata iese mai greu.
pete ulei haine
Bicarbonatul de sodiu poate fi un puternic aliat impotriva petelor de ulei

Cum se folosește creta pentru a îndepărta petele de ulei

Din punct de vedere tehnic, creta ar trebui să îndepărteze uleiul de pe haine la fel cum o face bicarbonatul de sodiu: trăgând literalmente uleiul din țesătură. Totuși, nu se recomandă creta pentru petele mari sau fixate. În schimb, încearcă acest truc pe micii stropi de grăsime, de exemplu, dacă gătești și un punct de unsoare ajunge pe cămașă.

Îndepărtează excesul de mâncare și ulei de pe îmbrăcăminte cu un prosop de hârtie curat. Acoperă întregul loc cu cretă, lăsând câteva minute pentru ca uleiul să se absoarbă complet. Spală obiectul murdar cât mai curând posibil după ce a apărut pata.

WD-40 îndepărtează petele de ulei de pe haine?

Destul de ciudat, WD-40 poate îndepărta petele de ulei de pe țesătură. În general, uleiul va elimina uleiul. Problema constă însă în faptul că apoi va trebui să elimini și WD-40, deoarece acesta lasă uneori anumite reziduuri.

Deoarece WD-40 nu este atât de ecologic ca o opțiune de îndepărtare a petelor, este recomandat să utilizezi în schimb un săpun pe bază de ulei, indiferent dacă e vorba despre săpunul de vase sau un orice alt săpun. Reține doar că săpunul de vase este acid și poate fi dur pentru haine.