Home » Când, unde, cum » Cum se folosește și cât timp Agheasma Mică de la Izvorul Tămăduirii. Efecte nebănuite

Cum se folosește și cât timp Agheasma Mică de la Izvorul Tămăduirii. Efecte nebănuite

Alexandru Cazacu / 29.04.2022, 15:43
Cum se folosește și cât timp Agheasma Mică de la Izvorul Tămăduirii. Efecte nebănuite

În vinerea din Săptămâna Luminată, prima vineri de după Paște, creștinii ortodocși sărbătoresc Izvorul Tămăduirii. În această zi, credincioșii merg la biserică pentru a lua apă sfințită, cunoscută sub denumirea de Agheasma Mică, despre care se spune că are efecte miraculoase. Află în continuarea articolului curent, cum se folosește Agheasma Mică și cât timp se bea apa după ce a fost sfințită.

Cât timp se bea Agheasma Mică de la Izvorul Tămăduirii

Se crede că apa sfințită la Izvorul Tămăduirii, după ritualul Bisericii Ortodoxe, are proprietăți miraculoase și trebuie consumată, în special, de persoanele care suferă de diferite boli. Conform credinței creștine, astfel se vor împărtăși energiile Sfântului Duh care există în apa sfințită.

După cum am menționat și anterior, la Izvorul Tămăduirii se sfințesc toate apele, iar cei care participă la slujba de sfințire oficiată de preot primesc Agheasma Mică. Spre deosebire de Agheasma Mare de la Bobotează ce poate fi băută vreme de doar 8 zile, Agheasma Mică poate fi consumată pe tot parcursul anului, în zorii zilei și pe nemâncate.

Se spune că agheasma de la Izvorul Tămăduirii are puterea de a alunga relele și ajută la vindecarea celor care au unele probleme de sănătate. Acestea fiind spuse, hai să vedem cum se folosește Agheasma Mică.

Cum se folosește Agheasma Mică de la Izvorul Tămăduirii

Oricine își dorește poate să bea puțină apă sfințită, însă aceasta trebuie consumată de dimineață pe stomacul gol. Așadar, cei care doresc să ia Agheasmă Mică, nu trebuie să mănânce și să bea nimic după ora 24:00, în noaptea precedentă zilei în care doresc să bea agheasma.

Apa sfințită este bună și pentru cei căsătoriți, însă condiția care trebuie îndeplinită în acest caz este „curățenia trupească”. Femeile pot consuma apa sfințită doar în perioada de „curățenie”.

De asemenea, pentru ca Dumnezeu să le lumineze mintea, elevii pot să bea dimineața, pe nemâncate, să se stropească atât pe ei, cât și pe haine, cu apă sfințită la Izvorul Tămăduirii. Totodată, casele pot fi stropite cu apa sfințită pentru a alunga duhurile rele sau atunci când se crede că este necesar acest lucru.

Cum se folosește și cât timp Agheasma Mică de la Izvorul Tămăduirii
Cum se folosește și cât timp Agheasma Mică de la Izvorul Tămăduirii. Efectele nebănuite ale apei sfințite

Agheasma Mică de la Izvorul Tămăduirii este de mare ajutor bolnavilor. Cei care suferă de boală trebuie să o bea dimineața, înainte de masă, să își stropească hainele și rănile sau locurile unde simt durere.

În fiecare lună, oamenii de la sate obișnuiesc să stropească animalele și grajdul acestora cu apă sfințită, pentru a proteja necuvântătoarele de boli. Se crede că animalele de povară vor avea putere mai multă la muncile agricole.

În unele zone din țară, oamenii stropesc cu agheasmă pomii din grădini și livezi, dar și ogoarele, pentru ca acestea să fie apărate de dăunători și să dea roade bogate. Chiar și mașinile sau alte utilaje care ne ajută în diferite munci pot, de asemenea, să fie stropite cu Agheasmă Mică, pentru a nu fi implicate în accidente și pentru buna lor funcționare.