Home » Utile » Cum se spală corect costumele de baie și prosoapele de plajă

Cum se spală corect costumele de baie și prosoapele de plajă

Burghelea Cătălina / 20.08.2021, 11:39
Cum se spală corect costumele de baie și prosoapele de plajă

Costumele de baie și prosoapele de plajă au nevoie de o îngrijire specială, din cauza anumitor factori care le deteriorează. De cele mai multe ori, ai observat că, după ce ai stat la plajă, costumul de baie parcă nu mai are aceeași culoare. Sau prosopul de plajă capătă o nuanță nu tocmai încântoare. Iată cum se spală corect costumele de baie și prosoapele de plajă. Vor fi ca noi și la anul.

Cum să speli corect costumele de baie și prosoapele de plajă. Trucuri eficiente de care să ții cont

Razele soarelui și apa sărată a mării, nisipul sau clorul din piscine afectează materialul din care sunt făcute costumele de baie, mingiile sau saltelele de plajă. Din fericire, există câteva trucuri care le prelungesc viața și anul viitor.

Costumele de baie își pierd elasticitatea și nu te vor mai încânta la fel și anul viitor, dacă nu le acorzi o atenție deosebită. Ele trebuie curățate la timp cu produse naturale. Iar saltelele gonflabile și colacii din materiale textile trebuie bine șterse înainte de afi depozitate în mansardă sau într-un loc ferit de soare.

Accesoriile pentru plajă sunt destul de costisitoare, mai ales dacă ai o familie numeroasă, cu mulți copii. Se știe că cei mici adoră tot felul de jucării cu care să se joace în nisip sau apă.  Iată cum să întreții corect toate obiectele pe care le iei cu tine la mare sau la piscină, pentru a le folosi cât mai mult timp.

Un costum de baie nu trebuie aruncat în coșul de rufe și apoi băgat în mașina de spălat. Ci trebuie mai întâi clătit în apă rece cu două, trei linguri de oțet, să dispară mirosul de mare și depunerile de săruri. După care trebuie spălat manual în apă călduță cu șampon sau cu un detergent lichid pentru rufe delicate. Dacă vrei să-l speli la mașină, folosește un săculeț special. Toruși, nu este cea mai bună soluție, deoarece temperatura ridicată a apei din mașina de spălat, precum și detergenții mai agresivi subțiază materialul elastic.

Așa se procedează corect

După ce ai fost la plajă, prosoapele trebuie scuturate bine de nisip, apoi băgate la spălat în mașină. Dar asta nu este tot. Deoarece au stat zile întregi în soare și apă sărată, au nevoie de un tratament special, ca să arate la fel de bine și vara viitoare.

O singură spălare nu este suficientă. Pune prosoapele din nou în mașină, presară peste ele o jumătate de ceșcuță de praf de copt și setează un program cu apă caldă. Lasă mașina să le curețe bine, apoi scoate-le la uscat. Evită pe cât posibil folosirea unui balsam de rufe sau a unui detergent prea concentrat. Deși vor mirosi frumos, prosoapele tale nu vor mai absorbi apa la fel de bine ca atunci când erau noi. Praful de copt este mult mai indicat, pentru a le păstra moi și pufoase

Colacii și salteaua de apă

Accesoriile gonflabile trebuie curățate bine de nisip, după fiecare zi de stat la plajă. Iar la final de sezon, când ajungi acasă, clătește colacii si saltelele cu un jet puternic de apă rece, apoi șterge-le cu o lavetă înmuiată în apă și oțet. Soluția naturală pe bază de oțet dizolvă depunerile de sare care atacă plasticul în timp. Lasă articolele să se usuce bine pe balcon, ca să nu mucegăiască peste iarnă, apoi depozitează-le în cutii de carton, într-un loc uscat.

Șlapii pentru plajă

Șlapii de plajă nu se vor rupe dacă, la finalul vacanței, îi speli cu apă caldă și detergent lichid. Lasă-i să se înmoaie bine și folosește o periuță de dinți, pentru a îndepărta mizeria și nisipul de pe tălpi. Pune-i la umbră, pe balcon, apoi învelește-i în hârtie.