Cum se utilizează corect uleiul de măsline în bucătărie. Trucul care îți va ușura munca

de:
23 08. 2021, 11:06
Cum se utilizează corect uleiul de măsline în bucătărie. Trucul care îți va ușura munca

Știm cu toții virtuțile uleiului de măsline pentru sănătatea corpului nostru. În același timp poate fi foarte periculos dacă nu știi cum să-l folosești bine, în special la gătit.

Uleiul de măsline – beneficii. Utilizări în bucătărie

Cu toate recomandarile de a-l utiliza, în niciun caz nu ar trebui să facem abuz. La fel ca alte uleiuri și uleiul de măsline este gras. De aceea, nu trebuie să depășiți o anumită cantitate pentru consumul zilnic, adică trei linguri pe zi. Dincolo de această cantitate, nu mai este benefic pentru sănătate.

Dacă doriți să beneficiați de virtuțile uleiului de măsline, este bine să îl consumați crud, ca condiment, sos și pentru salate.

Odată supus unei anumite temperaturi, uleiul de măsline devine dăunător sănătății. În contact cu căldura își pierde beneficiile și antioxidanții, cât aroma.

Deci, dacă doriți să gătiți, folosiți mai întâi un alt ulei și apoi adăugați uleiul de măsline la final. Veți păstra astfel antioxidanții, calitatea și aroma sa.

În prepararea salatelor, uneori uleiul de măsline este turnat cu “entuziasm” și întreaga salată ajunge să se scalde în el.

Uleiul de măsline

Cum să turnați corect uleiul de măsline

Precizia este importantă în bucătărie, iar neglijența poate duce la consecințe cumplite. Toată lumea a petrecut cel puțin o oră în bucătărie pregătind o masă delicioasă și din greșeală a adăugat prea mult dintr-un anumit ingredient.

Când se întâmplă acest lucru, nu puteți face altceva decât să o luați de la capăt. Prin urmare, este de preferat să faceți tot posibilul pentru a evita “baia” de ulei de măsline, fiindcă despre acest produs discutăm.

O femeie a găsit o soluție ușoară și practică care a pus capăt definitiv acestei probleme. A fost atât de încântată de ideea ei, încât a decis să o împărtășească cu restul lumii pe TikTok.

Curând a înțeles că nu era singura care avea probleme cu turnarea uleiului de măsline. În cel mai scurt timp, 11 milioane de oameni i-au urmărit videoclipul.

Utilizator TikTok și bucătar amator, femeia și-a manipulat ingredientele cu prea mult entuziasm. De prea multe ori s-a întâmplat ca ea să se fi jucat nepăsător cu o sticlă de ulei de măsline, făcând ca o baltă întreagă să ajungă în mâncarea ei.

În exces, uleiul de măsline este o bombă imensă de calorii, ceea ce nu este bine dacă încercați să acordați atenție kilogramelor dvs.

Capacul de plastic este cheia succesului

În mod normal, atunci când deschideți o sticlă de ulei de măsline veți vedea că există o bucată de plastic suplimentară pe care trebuie să o scoateți. Majoritatea oamenilor o smulg și o  aruncă imediat la gunoi, dar nu trebuie să mai faceți astfel. Această bucată suplimentară de plastic este cheia succesului.

În concluzie, întoarceți acest capac din plastic cu capul în jos, fără să-l  împingeți prea tare, ca să nu ajungă în sticlă. Uleiul de măsline va ieși din sticlă mult mai ușor.

Așadar, puteți adăuga uleiul în vasul dvs. mult mai ușor, fără să vă faceți griji că veți obține surplus de grăsime în preparatele dvs.