Home » Utile » De ce să nu comanzi niciodată la restaurant ce îți recomandă ospătarul. Motivul incredibil dezvăluit de chef Florin Dumitrescu

De ce să nu comanzi niciodată la restaurant ce îți recomandă ospătarul. Motivul incredibil dezvăluit de chef Florin Dumitrescu

Alexandru Cazacu / 27.04.2022, 15:27
De ce să nu comanzi niciodată la restaurant ce îți recomandă ospătarul. Motivul incredibil dezvăluit de chef Florin Dumitrescu

Cu siguranță, mulți dintre noi am mers la un moment dat la restaurant, iar când ospătarul a preluat comanda a venit și cu unele recomandări. Ei bine, se pare că trebuie să refuzăm „recomandarea bucătarului”. Nu cu mult timp în urmă, chef Florin Dumitrescu a dezvăluit de ce nu este bine să comanzi niciodată ce îți recomandă ospătarul.

De ce să nu comanzi niciodată ce îți recomandă ospătarul

În podcast-ul lui George Buhnici, chef Florin Dumitrescu a dezvăluit motivul pentru care nu trebuie să comanzi ce îți recomandă ospătarul. Celebrul chef român susține că, de obicei, alimentele recomandate, în localurile care nu prea au clienți, nu sunt chiar atât de proaspete. În schimb, în restaurantele frecventate de mulți clienți și cu un rulaj mult mai mare, această problemă nu există.

„Am învățat-o încă din prima zi de cârciumă. Nu lua niciodată ce îți recomandă ospătarul. Mă simt ca un magician din ăla care dezvăluie trucuri. Nu e bine! (…) Există acest astăzi vă recomand… coastele de porc. Dar de ce îmi recomanzi tu mie coastele de porc astăzi? Păi… să scăpăm de ele, înțelegi? Dar nu că sunt ele gătite, dar e ultima zi a lor înainte de a expira, înainte de a începe să miroasă urât.

Asta în cârciumile care nu funcționează, dacă te duci la una care are 700 de persoane rulaj pe prânz nu ai problema asta”, a explicat Florin Dumitrescu în podcast-ul lui George Buhnici.

Celebrul bucătar a spus că cel mai bine este să mergem să mâncăm în restaurantele care sunt de obicei pline, iar rulajul este mai mare.

De ce să nu comanzi niciodată la restaurant ce îți recomandă ospătarul. Motivul incredibil dezvăluit de chef Florin Dumitrescu
De ce să nu comanzi niciodată la restaurant ce îți recomandă ospătarul. Motivul incredibil dezvăluit de chef Florin Dumitrescu

Motivul pentru care Florin Dumitrescu nu consumă ciorbă la restaurant

În cadrul aceluiași podcast, bucătarul a dezvăluit și care este motivul pentru care a renunțat să mai consume ciorbe la restaurante. Se pare că a luat această decizie după ce a descoperit că bucătarii care găteau unele ciorbe au mințit în legătură cu ingredientele adăugate în acestea.

Juratul de la „Chefi la cuțite” susține că în ciorbe se adaugă unele substanțe chimice, așa că nu mai comandă astfel de preparate atunci când merge să mănânce la restaurante.

Eu nu mai pot să mănânc ciorbe în cârciumi. Am avut problema asta după ce am descoperit că mă și mint. Eu îi întrebam dacă au vegeta în farfurie și ospătarii spuneau că nu. Dar m-a învățat un bucătăraș de prin Ardeal că școala de bucătari îi învață cum să folosească vegeta fără să se vadă. Fac supa, baza, apoi o dau prin sită fină, fină și se pierd bucățelele alea.

Nu e intoleranță, nici alergie, e direct inflamație. Nu doar monoglutamatul, că dacă ar fi monoglutamatul natural nu ar fi o problemă. Bazele chimice pe care ei le folosesc acolo… Treaba aia, un sfert de oră am de la prima lingură până când trebuie să ajung la prima toaletă și stau acolo toată noaptea. E îngrozitor și am zis că nu mai mănânc ciorbă în cârciumi”, a adăugat chef Florin Dumitrescu.

După cum bine știm, chef Florin Dumitrescu are un stil de viață echilibrat, însă a mărturisit că cel mai spectaculos desert pe care l-a mâncat a fost o prăjitură grecească. Mai exact, îndrăgitul bucătar spune că a mâncat cel mai bun kataif în Thessaloniki (Grecia).