Home » Utile » Program magazine Rusalii 2022. Orarul Auchan, Carrefour Mega Image, Lidl, Penny, Kaufland, Profi, Cora și Ikea

Program magazine Rusalii 2022. Orarul Auchan, Carrefour Mega Image, Lidl, Penny, Kaufland, Profi, Cora și Ikea

Manolică Anca / 10.06.2022, 19:00
Program magazine Rusalii 2022. Orarul Auchan, Carrefour Mega Image, Lidl, Penny, Kaufland, Profi, Cora și Ikea

Program magazine Rusalii 2022. Data de 12 iunie vine cu o sărbătoare creștină importantă pentru români, ocazie cu care angajații au zile libere legale. Prima zi de Rusalii cade întotdeauna într-o duminică, iar cea de-a doua zi pică, desigur, luni, când se sărbătorește Lunea Sfântului Duh. Având în vedere că avem o zi liberă în plus, respectiv luni, 13 iunie, aruncăm o privire asupra programului de lucru al magazinelor, pentru a vedea când și unde ne putem face cumpărăturile.

Program magazine de Rusalii 2022

Stiridinlume.ro te ține la curent cu tot ceea ce înseamnă program magazine de Rusalii 2022, sărbătoare care se celebrează duminică și luni (12 – 13 iunie). Și în acest an, românii beneficiază de un weekend prelungit de sărbătoarea Pogorârii Sfântului Duh, având în vedere că luni, 13 iunie, este zi liberă de la stat conform legii.

Important de precizat este faptul că aceste zile libere trebuie acordate atât angajaților care lucrează în aparatul de stat, cât și pentru cei care lucrează în cadrul unor companii private. Codul Muncii spune că, în măsura în care activitatea organizației nu permite efectuarea unei zile libere legale, angajatorii sunt obligați să acorde o altă zi liberă ulterioară angajatului/angajaților cu pricina.

După ce orar vor funcționa marile lanțuri de magazine din țară

De Rusalii sau Pogorârea Sfântului Duh, aşa cum este cunoscută sărbătoarea la creştinii ortodocşi, românii își vor putea face cumpărăturile liniștiți, după programul cunoscut în fiecare oraș, întrucât conducerile marilor lanțuri de magazine nu au anunțat un program special de Rusalii 2022. Așadar, este lesne de înțeles că se păstrează orarul actual.

Așadar, în contextul acestor zile libere, în care românii se vor putea bucura de o minivacanță la munte ori la mare, sau vor petrece alături de cei apropiați, ei vor putea merge și la cumpărături în lanțurile de magazine Auchan, Carrefour Mega Image, Lidl, Penny, Kaufland, Profi, Cora sau Ikea din toată țara, pentru că ele vor funcționa ca și până acum, orarul fiind cel obișnuit.

Un alt lucru important de precizat este că există posibilitatea ca, în funcție de localitatea sau locul în care se află magazinul (în cazul unora, în incinta centrelor comerciale) orarul să difere puțin. De aceea, pentru informații precise și cât mai detaliate referitoare la ce program este de Rusalii 2022 și ce oferte au în aceste zile, clienților li se recomandă să acceseze site-urile oficiale ale marilor magazine.

Program magazine Rusalii 2022
Rusalii 2022

Program magazine, bănci și farmacii de Rusalii 2022

Dacă am aflat că de Rusalii marile lanțuri de magazine vor funcționa, în mare parte, după același program, ei bine, în cazul băncilor, lucrurile stau diferit.

Principalele sucursale bancare nu vor avea program cu publicul în zilele de duminică și luni, 12-13 iunie 2022, prima și a doua zi de Rusalii fiind declarate sărbători legale nelucrătoare. Excepție vor face acele unități bancare din incinta marilor centre comerciale, unde programul va depinde exclusiv de programul centrului.

În ceea ce privește programul farmaciilor din țară de Rusalii, ei bine, majoritatea dintre ele vor funcționa după programul normal de până acum. Recomandat este, la fel ca și în cazul magazinelor, să se verifice pe site programul de lucru al fiecărei filiale în parte.

Ce zile libere legale au mai rămas în 2022

Excluzând zilele libere de sărbătoarea de Rusalii, românii vor mai beneficia de doar cinci zile libere legale până la finele anului 2022. Iată care sunt acestea și în ce zile pică.

  • 15 august (luni) – Adormirea Maicii Domnului
  • 30 noiembrie (miercuri) – Sfântul Andrei
  • 1 decembrie (joi) – Ziua Națională a României
  • 25 decembrie (duminică) – prima zi de Crăciun
  • 26 decembrie (luni) – a doua zi de Crăciun