Home » Utile » Unde te poți angaja dacă nu ai experiență. 5 joburi în care te poți reprofila

Unde te poți angaja dacă nu ai experiență. 5 joburi în care te poți reprofila

Alexandru Cazacu / 01.07.2022, 09:54
Unde te poți angaja dacă nu ai experiență. 5 joburi în care te poți reprofila

De cele mai multe ori, în anunțurile de angajare se cere, pe lângă condițiile specifice jobului respectiv, și o anumită experiență în domeniu. După cum bine știm, lipsa de experiență este de obicei asociată cu persoanele tinere, chiar dacă acestea au sau nu pregătire în acel domeniu. Din fericire pentru cei fără experiență, există și joburi unde nu este solicitată. Află în continuare unde te poți angaja dacă nu ai experiență. Iată câteva locuri de muncă în care te poți reprofila.

Unde te poți angaja dacă nu ai experiență

Unde te poți angaja dacă nu ai experiență? Cel mai probabil, mulți tineri își pun această întrebare. Ei bine, există mai multe domenii care nu solicită experiența. Iată care sunt unele dintre cele mai interesante locuri de muncă în care îți poți desfășura activitatea și care nu solicită experiență în domeniu.

Agent comercial și curierat

Aceste sectoare sunt la mare căutare și vor rămâne astfel, mai ales pentru că oamenii au descoperit în pandemie beneficiile livrărilor la domiciliu. Ambele domenii angajează în permanență personal. De fapt, toate joburile care țin de transportul de marfă, depozitare și logistica legată de aprovizionare sunt în căutare de angajați la ordinea zilei.

Agent vânzări

În ultima perioadă, acest domeniu a devenit din ce în ce mai căutat, mai ales că este unul dintre cele mai accesibile pentru cei fără experiență. În plus, este potrivit și pentru cei care își doresc să facă o schimbare pe plan profesional.

Agentul de vânzări poate lucra atât pe teren, cât într-un call center. Postul are totuși câteva cerințe. Mai exact, pentru a te angaja ca agent de vânzări trebuie să deții abilități de comunicare și negociere. Totodată, cunoașterea unor limbi străine și o bună capacitate de a găsi soluții adaptate clienților pot constitui un avantaj la angajare.

Lucrător în construcții

În plină dezvoltare, domeniul construcțiilor are nevoie mereu de forță de muncă. De fapt, este unul dintre sectoarele cu cele mai multe locuri disponibile, ideal pentru persoanele care nu au experiență. Joburile din construcții acoperă o mulțime de ocupații, de la ingineri proiectanți și constructori până la maiștri, zidari, instalatori și muncitori necalificați. Cei care sunt dispuși să învețe o meserie pot avea mai multe beneficii dacă se angajează în acest domeniu. În plus, salariile nu sunt de trecut cu vederea.

Unde te poți angaja dacă nu ai experiență
Unde te poți angaja fără experiență. Joburi în care te poți reprofila

Relații clienți

În zilele noastre, foarte multe activități se desfășoară în mediul online. Ei bine, fiind nevoie de suport, servicii de relații cu clienții au nevoie permanentă de angajați cu abilități bune de comunicare. În plus, un alt beneficiu al acestui tip de job îl reprezintă posibilitatea de a lucra de acasă. Cu toate acestea, mulți dintre angajatorii din domeniu cer cunoașterea unor limbi străine.

Unde te poți angaja dacă nu ai experiență – Domeniul vânzărilor

În special pentru persoanele aflate la început de carieră, domeniul vânzărilor este unul dintre cele mai accesibile, nefiind necesară experiența. Posturile pentru are se poate aplica sunt foarte multe, de la vânzători și casieri până la consultanți de vânzări, în cazul persoanelor cu studii.