Home » Life & Style » Vedete care au ajuns politicieni puternici în România și în întreaga lume

Vedete care au ajuns politicieni puternici în România și în întreaga lume

Stan Nicu / 27.01.2021, 18:40

Vedete care au ajuns politicieni puternici în România și în întreaga lume. Aveți în continuare o listă cu vedete TV sau actori care au renunțat la scenă pentru a face jocurile în lumea mare, lumea politicii. Mulți dintre ei nu au făcut altceva decât să țină un loc ocupat în Parlament, pentru ca adeversarii politici să nu se bucure de el.

Vedetele care au intrat ușor în politică. Unii au rezistat, alții doar s-au făcut de râs

Acestea sunt câteva dintre vedetele care au ajuns politicieni puternici în România și în întreaga lume.

Este cunoscut faptul că partidele politice din toată lumea încearcă să atragă de partea lor oameni cunoscuți publicului larg de la TV sau de pe marile ecrane. Aceștia au multe șanse să câștige competițiile electorale datorită faptului că alegătorii sunt familiarizați cu ei.

Gafa uriașă a Irinei Loghin, senator PRM

Astfel, multe vedete TV sau actori s-au trezit peste noapte politicieni grei. Mulți nu s-au descurcat în noile roluri, unii chiar făcându-se de râs, însă alții parcă s-au născut politicieni.

Una dintre vedetele ajunse peste noapte în politică și care nu au putut să se adapteze a fost Irina Loghin. Cântăreața nu a trebuit să depună un mare efort să ajungă senator în Parlamentul României din partea PRM. De pe urma ei nu a rămas decât expresiaȘ ”Cine mai este și Rasdaq ăsta. Să îl aresteze”. Rzdaq era Bursa Electronică de Valori Mobiliare de la București la acea vreme.

Ce cântăreți au mai ”cântat” prin politică

Alți cântăreți, ajunși deputați PSD, sunt Mihai Sturzu de la HiQ și Cici de la Sistem, în timp ce soliștii de muzică populară Ionela Prodan şi Alexandru Pugna, sau Victor Socaciu au candidat la alegerile parlamentare, însă fără a prinde vreun mandat.

Un alt exemplu este cel al actorului Mircea Diaconu. Acesta a prins mai multe mandate în Parlament. A fost senator PNL, dar a candidat și câștigat un mandat de europarlamenar ca independent.

Gabriela Firea, cel mai de succes ziarist din poltică

Gabriela Firea, este poate cel mai de succes om de televiziuhne care a ajuns în politică. Prezentatoarea observatorului de la Antena 1, Gabriela Firea a ajuns în anul 2012 senator, iar în 206  a câștigat mandatul de Primar al Capitalei, fiind prima femeie care a ajuns în această funcție.

Din spate vine în forță și Rareș Bogdan. Acesta a renunțat la presă, respectiv la emisiunea pe care o modera la realitatea TV pentru a intra în politică. A prins un post de europarlamentar în 2019, pe listele PNL. Acum este și vicepreședintele PNL și are de gând să candideze la șefia partidului la următoarele alegeri.

Arnold Schwarzenegger, 18 ani de politică

Vedeta poate cea mai cunoscută din SUA care a ajuns politician este Arnold Schwarzenegger. În ziua de 7 octombrie, acum 18 ani, Arnold Schwarzenegger a fost ales Guvernatorul Statului California, după o campanie de 11 săptămâni şi fără pic de experienţă în politică.

Arnold este în continuare membru al Partidului Republican, partid despre care a mărturisit nu-l va părăsi niciodată.

Vladimir Klitschko și-a spulberat și adversari din politică

O altă vedetă căreia i-a fost ușor să ajungă în politică este campionul mondial la box Wladimir Klitschko.

În mai 2014, fostul mare campion mondial la box a castigat alegerile pentru primaria Kievului din partea partidului ”Lovitura” (UDAR). Boxerul a castigat 57% din voturi, in timp ce contracandidatii sai, Lesya Orobets si Vladimir Bondarenko, au intrunit doar 10.3%, respectiv 8.2% din sufragiile de vot din capitala Ucrainei.

Ce sportivi au mai ajuns politicieni

Și alți sportivi din străinătate au ajuns din sportivi politicieni. Kevin Johnson, jucător profesioniost de baschet în naționala SUA, a ajuns primarul orașului Sacramento.

Hakan Sukur, atacantul echipei Galatasaray a intrat în politică. Pe 18 iunie 2011, Hakan Şükür a fost ales ca membru al Parlamentului în Marea Adunare Națională a Turciei la alegerile generale din anul 2011.