Home » Life & Style » Timp liber » Obiective turistice în Albania – o țară săracă, dar plină de ”minunății”

Obiective turistice în Albania – o țară săracă, dar plină de ”minunății”

Violeta Badea / 29.03.2021, 12:49

Obiective turistice în Albania – o țară săracă, dar plină de „minunății”. Albania este o destinație superbă, ieftină și foarte puțin aglomerată. Astfel, reprezintă varianta perfectă pentru această perioadă dificilă în care ne aflăm. Este o țară în care nu te vei plictisi, deoarece vine cu numeroase atracții turistice pentru iubitorii de natură și de mare. În continuare îți vom dezvălui câteva locuri pe care trebuie să le vezi neapărat.

1. Obiective turistice în Albania. Orașul Berat

Berat
Berat

Orașul Berat este situat în centrul Albaniei de sud și reprezintă capitala regiunii cu acelaşi nume. De asemenea, are ieșire la râul Osun şi este perfect situat la marginea munţilor Tomorri. Dacă ajungeți aici vă puteți bucura de frumusețea orașului și veți putea vedea castelul original ce poartă numele Kalaja. Acesta conține un district cu numeroase biserici și moschei ce merită vizitate.

În anul 1961, Berat a fost ales „orașul muzeelor”, motiv pentru care trebuie văzut neapărat, mai ales dacă iubiți istoria și cultura. O altă clădire impresionantă este Cetatea Berat și este aflată pe un deal stâncos.  Alte obiective turistice pe care le puteți vedea sunt: Muzeul Etnografic, Muzeul Combinatului Ikonografik Onufri, Satul Gorica,  Muntele Tomorri, Moschea Roşie şi Râul Osum.

2. Apollonia

Apollonia este un alt oraș superb al Albaniei și are o istorie impresionantă. Denumirea acestuia provine de la zeul Apollon. Ruinele, bibliotecile, temple, arcul triumfal, teatre și alte clădiri te vor întoarce în timp, iar priveliștea din vârful dealului este absolut minunată. Un alt loc care merită vizitat este parcul arheologic, care este destul de mare și se întinde pe câteva hectare bune.

3. Riviera albaneză

Riviera albaneza
Riviera albaneza

Riviera albaneză se află în sud-vestul țării și este comparată cu riviera italiană. Doar că aici atmosfera este mult mai liniștită și locul nu este atât de aglomerat. Dacă vei ajunge aici, te poți relaxa pe plajele minunate și poți face o baie în Marea Mediterană. De asemenea, în apropiere poți observa munții înalți și impunători. Astfel, te poți afla la munte și la mare în același timp.

4. Obiective turistice în Albania. Durrës

Este un oraș situat în partea de vest a Albaniei și deține cel mai important port din țară. Durres este un oraș animat și plin de viață aici. An de an, aici au loc tot felul de evenimente culturale. Aproape toate spectacolele au loc în amfiteatru, una dintre cele mai importante atracții ale orașului. Această clădire antică impresionantă are o capacitate de circa 20 de mii de oameni. De asemenea, în Durres te mai poți bucura de plajele minunate și de atmosfera colorată și veselă a orașului.

5. Gjirokastra

Gjirokastra
Gjirokastra

Orașul este situat în sudul țării și a fost desemnat Patrimoniu Cultural UNESCO. Motivul este stilul său arhitectural unic pe care majoritatea clădirilor îl afișează. Stilul are o arhitectură aparte, include o serie de case de forma unor mici castele din piatră. Piatra era menită să controleze temperatura în vremurile antice, iar astăzi reprezintă emblema orașului. Dacă ajungeți aici, atunci este recomandat să luați la pas străduțele înguste și pietruite ale acestui oraș superb. Poți vedea muzee sau teatre, însă nu trebuie să ratezi sub nicio formă castelul Gjirokastra.

6. Kruja

Kruja se află la doar 20 de kilometri de capitala, Tirana. Este așezat în partea munților Skanderberg. Principalul obiectiv turistic este castelul Kruja, un adevărat sanctuar național pentru locuitorii acestei țări. Aici vei putea vedea muzeul Skanderberg, parcul național Qafe Shtama, muzeul etnografic și Dollma Tekke.

7. Obiective turistice în Albania. Tirana

Tirana
Tirana

Tirana este capitala Albaniei. Aici se iau toate deciziile economice și politice ale țării. În Tirana se află sediul parlamentului și al guvernului, dar și casele personalităților politice. Orașul este situat pe malul râului și se află la 30 de kilometri distanță de coastă. Dacă vizitezi capitala, te poți odihni la cafenelele de pe marginea drumului și apoi ar trebui să mergi la unul dintre muzee sau la palatul culturii. De asemenea, piața Skanderberg merită vizitată, deoarece este un loc spectaculos.

8. Peninsula Karaburun

Peninsula Karaburun reprezintă singurul parc maritim din Albania și se întinde peste Golful Vlora. Trebuie neapărat să vezi această rezervație naturală, deoarece este renumită la nivel internațional pentru golfurile intime. Aceasta mai este cunoscută și sub denumirea de Balconul Karaburun.

9. Insulele Ksamil

Insulele Ksamil
Insulele Ksamil

Insulele Ksamil reprezintă un grup îndepărtat de trei insule mici situate chiar lângă Rivierei Albaneză. Pe acestea se poate ajunge doar cu barca din orașul mic Ksamil. Acest oraș reprezintă una dintre cele mai iubite localități de coastă din Albania și situat în apropiere de Saranda. Aici vin anual sute de turiștii locali, dar și străini.