Home » Când, unde, cum » Țările care merg în finala Eurovision 2021. România a ratat calificarea

Țările care merg în finala Eurovision 2021. România a ratat calificarea

Violeta Badea / 19.05.2021, 11:06
Țările care merg în finala Eurovision 2021. România a ratat calificarea

Veste tristă pentru fanii Eurovision! Roxen, reprezentanta României, a ratat calificarea în finala de sâmbătă a îndrăgitului concurs de muzică. Din păcate, este al treilea an consecutiv când țara noastă nu ajunge în finala concursului european. În acest material veți afla care sunt țările care merg în finala Eurovision 2021.

Țările care merg în finala Eurovision 2021

Cea de-a 65-a ediţie a concursului Eurovision Song Contest a început ieri seară în Olanda, la Rotterdam, cu o primă semifinală. Pe scena concursului muzical au urcat reprezentanții a 16 țări, dar nu mai zece țări au reușit să se califice în finală. Vorbim aici de: Norvegia, Israel, Rusia, Azerbaijan, Malta, Lituania, Cipru, Suedia, Belgia și Ucraina.

Din păcate, reprezentanta României, Roxen, nu va merge mai departe. Tânăra cântăreață a interpretat piesa „Amnesia”,dar nu a reușit să impresioneze publicul din cele 16 țări participante sau pe cel din Regatul Țărilor de Jos, Italia și Germania. Alături de public și juriul de specialitate a decis cine va merge mai departe.

Roxen a ratat calificarea în finala Eurovision
Roxen a ratat calificarea în finala Eurovision

România a ratat calificarea

Intrată în concurs cu numărul 13, Roxen a avut parte de ghinion și a ratat calificarea în finala Eurovision 2021. Alături de cei zece artiști care s-au calificat, alți zece vor merge mai departe din a doua semifinală, care va avea loc pe data de 20 mai. De asemenea, reprezentanții țării gazdă și cei ai Franței, Germaniei, Italiei, Spaniei și ai Marii Britanii vor merge alături de cei 20 de artiși în finala de pe 22 mai.

A doua semifinală a concursului va avea loc joi, iar pe scenă vor urca următoare țări: San Marino, Estonia, Republica Ceha, Grecia, Austria, Polonia, Republica Moldova, Islanda, Serbia, Georgia, Albania, Portugalia, Bulgaria, Finlanda, Letonia, Elvetia, Danemarca. Ultima ediție a competiției muzicale a fost câștigată de Duncan Laurence, reprezentantul Regatului țărilor de Jos, cu piesa „Arcade”, în anul 2019.

Amintim că Eurovision 2020 a fost anulat, din cauza pandemiei de coronavirs. Anul acesta, competiția s-a desfășurat în condiții speciale. La eveniment au asistat doar 3.500 de persoane. Toți spectatorii au fost obligați să prezinte un test efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de începerea competiției.

Cea mai bun clasare a României la Eurovision

România a participat de 20 de ori la Eurovision. Cele mai bune performanţe ale țării noastre au fost obținute de Luminiţa Anghel și Sistem- locul 3 (2005) și Paula Seling şi Ovi – locul 3 (2010). De asemenea, Mihai Trăistariu a reușit să se claseze pe locul al patrulea în anul 2006. Anul 2017 este ultimul în care țara noastră a reușit să mai ajungă în finală, în anul 2017.

Ilinca şi Alex Florea, cu piesa „Yodel It!”, au reușit atunci să ocupe poziţia a şaptea în clasamentul final, cu 282 de puncte, fiind cel mai mare punctaj obținut vreodată de o melodie românească într-o finală Eurovision. În anul 2016, România a ratat participarea la Eurovision, fiind exclusă din competiție din cauza datoriiilor TVR. Televiziunea Romana, membra a EBU, este organizatoarea Selectiei Nationale si participa la competitia europeana din anul 1993.