Home » Cum să faci orice » Trucul banal care te scapă definitiv de musculițele din casă. 7 metode simple care sunt la îndemâna tuturor

Trucul banal care te scapă definitiv de musculițele din casă. 7 metode simple care sunt la îndemâna tuturor

Violeta Badea / 16.06.2021, 17:31
Trucul banal care te scapă definitiv de musculițele din casă. 7 metode simple care sunt la îndemâna tuturor

Musculițele sunt foarte enervante în perioada caldă a anului. Acestea apar de nicăieri, se înmulțesc rapid și pare destul de greu să le elimini complet din locuință. De regulă, musculițele își fac simțită prezența în bucătărie pentru că iubesc fructele, legumele sau resturile de mâncare. Din fericire, există un truc banal care te scapă definitiv de aceste mici vietăți. Iată câteva metode simple care sunt la îndemâna tuturor.

Trucul banal care te scapă definitiv de musculițele din casă

Și tu te-ai confruntat cu problema musculițelor, nu-i așa? Ei bine, aceste vietăți își fac apariția în sezonul cald și se înmultesc extrem de rapid. Musculițele adoră să stea în preajma bananelor, cartofilor și a altor fructe sau legume. De obicei, acestea iubesc tot ceea ce e dulce. Mai mult decât atât, fructele și legumele foarte coapte sunt locul lor preferat de reproducere.

De asemenea, musculițele pot face acest lucru ele  pe orice altă suprafață sau loc umed care este acoperit de ceva fermentat. De cele mai multe ori, vietățile dau târcoale gunoiului, scurgerilor sau prosoapelor pentru curățenie. În plus, musculițele adoră oțetul. Conform statisticilor, o femelă poate depune până la 500 de ouă. Aceasta este explicația pentru care ele se înmulțesc atât de rapid.  Iată câteva metode simple de a scăpa definitv de musculițele din casă.

Cum poti scapa de musculitele din casa
Cum poti scapa de musculitele din casa

1. Oțet de mere

Oțetul de mere este o metodă foarte ieftină și la îndemâna oricui. Tot ceea ce trebuie să faci este să verși oțet de mere într-un vas și acoper-l cu o folie alimentară. Găurește folia cu ajutorul unei scobitori sau a unei furculițe. Musculițele vor fi atrase de mirosul dulce al oțetului, vor intra în vas, dar nu vor mai putea ieși.

2. Vin roșu

O altă metodă foarte eficientă este aceea de a folosi vinul roșu. Tot ceea ce trebuie să faci este să adaugi vin roșu lângă chiuveta din baie sau bucătărie și a doua zi vei vedea cum plutesc în pahar vietățile moarte.

3. Amoniac

Musculițele preferă spațiile întunecate și umede, precum sifonul chiuvetei. Folosește următoarea capcană: toarnă amoniac în chiuvetă, dar ai mare grijă să aerisești bine încăperea, deoarece amoniacul este o soluție destul de iritantă și pentru oameni.

4. Fructe

Așa cum spuneam și mai sus, musculițele sunt foarte atrase de fructe. Drept urmare, ai putea să le folosești pe post de capcană. Așează într-un recipient cu capac un fruct feliat și lasăl o perioadă ca să atragă micile vietăți. Când au pătruns înăuntru, acoperă recipientul și scoate-l afară. Musculișele nu sunt foarte rapide și le poți prinde cu ușurință.

5. Detergent de vase și oțet

O altă metofă foarte eficientă este să combini oțetul și detergentul de vase. Adaugă într-un vas o cantitate de 30 ml de oțet de mere, câteva picături de detergent de vase și amestecă foarte bine. Mirosul oțetului va ademeni musculițele, iar detergentul nu le va mai permite să iasă și le va omorî.

6. Lapte, zahăr și piper

O altă metodă simplă este să amesteci lapte cu zahăr și piper într-o craticioară care se pune pe foc. După ce s-a topit zahărul, se dă focul mai încet și se mai lasă să fiarbă circa 10 minute. Compoziția se toarnă în recipiente pe care le așezi strategic prin casă. Musculițele vor fi atrase de acest lichid și nu vor mai putea scăpa din capcană.

7. Hârtia de muște

Capcana adezivă anti-muște este utilă și pentru prinderea musculițelor enervante. Aceasta are un lipici special care împiedică vietățile să mai zboare spre alte orizonturi.