Home » Știri » Pensii 2021. Ce schimbări apar pentru românii care iau pensia pe card

Pensii 2021. Ce schimbări apar pentru românii care iau pensia pe card

Alexandru Cazacu / 23.06.2021, 10:52
Pensii 2021. Ce schimbări apar pentru românii care iau pensia pe card

Pensii 2021. Persoanele care încasează pensia pe card nu vor mai primi talonul de pensie de la poștaș. Ce schimbări apar și ce trebuie să facă românii care primesc pensia pe card, puteți afla în următoarele rânduri.

Pensii 2021. Ce schimbări apar pentru românii care iau pensia pe card

Potrivit unui proiect inițiat de deputații liberali, care a fost adoptat în ședința de marți a Senatului României, la sosirea banilor, pensionarii vor fi informați despre acest lucru electronic, prin intermediul unui e-mail, transmite Agerpres.

Se pare că deputații PNL vor să reglementeze Legea nr. 263/2010 cu privire la sistemul unitar de pensii publice. Documentele se vor transmite în maximum 48 de ore de la efectuarea plății în contul curent al pensionarilor. Virgil Guran a explicat că această inițiativă ar putea să fie extinsă și în alte domenii pentru ca românii să nu mai piardă timpul pe drumuri pentru a încerca să se informeze.

”Este o inițiativă a PNL pentru debirocratizare, pentru a trece la o tehnică informatică. Este vorba despre informarea celor care primesc pe card. Până acum, în stilul nostru românesc, dacă avea nevoie de informații, trebuia să se deplaseze la oficiul respectiv, să-și ia datele să vadă de ce a primit atâta, de ce nu a primit.

Prin lege, cei care se ocupă de pensii sunt obligați să le trimită și în format electronic. Poate începem să extindem astfel de inițiative și în alte domenii, să nu mai purtăm oamenii pe drumuri, să piardă timpul, ci să fie informați la timp”, a precizat în plen liderul PNL din Senat, Virgil Guran, potrivit Agerpres.

Ce schimbări apar pentru pensionarii românii care primesc pensia pe card
Ce schimbări apar pentru pensionarii românii care primesc pensia pe card

Cum vor câștiga timp românii. Veștile sunt bune și pentru poștași

La rândul său, senatorul din partea USR PLUS, Ștefan Pălărie, a salutat inițiativa celor de la PNL, precizând că este una foarte bună și că este de asemenea un pas spre debirocratizarea și eficientizarea statului.

Așadar, de acum încolo pensionarii români nu vor mai aștepta fel și fel de documente, dar nici nu vor mai pierde foarte mult timp. Vestea bună nu este numai pentru pensionari, ci și pentru poștași, care nu vor mai fi purtați pe drumuri pentru a le duce talonul de pensie chiar și celor care nu mai primesc pensia în numerar.

”O propunere absolut admirabilă. Pentru a fi puțin mai specifici, în momentul de față, poștașii României se duc să dea un talon de pensie mov chiar și celor cărora nu li se mai dă pensia în numerar, ci doar prin transfer bancar sau depunere într-un cont (…).

Este spre binele tuturor, inclusiv al pensionarilor, să nu-i mai țină pe drumuri nici pe poștași și nici să nu mai aștepte prin alte mijloace un document care poate fi trimis celor care au, simplu, prin email.”, a spus Ștefan Pălărie.

Este important să menționăm faptul că Senatul României este prima Cameră sesizată în acest caz, urmând ca noul proiect adoptat marți să ajungă pentru dezbatere și pentru a fi votat în Camera Deputaților.