Home » Life & Style » Relația dintre Regina Elisabeta a II-a și Prințul William. Cum se înțeleg de fapt cei doi

Relația dintre Regina Elisabeta a II-a și Prințul William. Cum se înțeleg de fapt cei doi

Voicu Costin / 16.01.2022, 18:09
Relația dintre Regina Elisabeta a II-a și Prințul William. Cum se înțeleg de fapt cei doi

Regina Elisabeta a II-a încearcă pe cât posibil să își țină familia aproape și nepoții și mai aproape. Nepotul său, William, a fost încă din copilărie alături de ea și a fost tratat cu multă dragoste și atenție. Regina însuși încerca să îl pregătească din adolescenţă pentru viitorul sau că rege. Care este acum relația dintre Regina Elisabeta a II-a și Prințul William?

Viața Prințului William

Prințul William, Duce de Cambridge (William Arthur Philip Louis), născut la 21 iunie 1982, este un membru al familiei regale britanice. Este fiul mai mare al lui Charles, Prințul de Wales și al Dianei, Prințesa de Wales. De la naștere, el a fost al doilea în linia de succesiune la tronul britanic.

William a studiat la Wetherby School, Ludgrove School și Eton College. El și-a petrecut o parte din viață în Belize și Chile înainte de a obține un master scoțian în geografie la Universitatea St Andrews. William s-a antrenat apoi la Academia Militară Regală Sandhurst.

În aprilie 2008, William a absolvit Royal Air Force College Cranwell. A servit ca pilot cu normă întreagă la Ambulanța Aeriană East Anglian din iulie 2015 timp de doi ani.

Ducele îndeplinește îndatoriri și angajamente oficiale în numele Reginei Elisabeta a II-a. El deține peste 30 de organizații caritabile și militare. El desfășoară proiecte prin intermediul Fundației Regale, activitatea sa de caritate care se învârte în jurul sănătății mintale, conservarea și lucrărilor de urgență.

În 2011, William a fost numit Duce de Cambridge înainte de căsătoria sa cu Catherine Middleton. Cuplul are trei copii: Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis de Cambridge.

Relația reginei Elisabeta a II-a cu Prințul William

Relaţia reginei cu William este puţin diferită. Totul a început când Charles, tatăl lui William, era acuzat de infidelitate.

La insistenţa răposatului ei soţ, Prinţul Philip, regina s-a apropiat atunci de William şi a început să aibă grijă de el, cum a știut mai bine. Divorțul dintre părinții lui l-a afectat enorm, iar suferința și mai mare a apărut când acesta a aflat că mama sa, Prințesa Diana, a murit.

Apropierea de nepotul său a venit în urma începerii unor cursuri la un internat ce se află în apropierea Castelului Windsor. Cinele luate în familie i-au unit și mai mult, iar Regina a considerat că băiatul are nevoie de sprijin emoțional și de o bună educație. Făcând aceste lucruri a contribuit și la formarea sa ca urmaș al preluării funcției de monarh al Regatului Unit.

Relația lor apropiată se observă și în ziua de azi, când întrunirile de familie au loc la castel. Indiferent de probleme, monarha reușește să îi ofere sfaturi nepotului său, William, atunci când are nevoie de ele.

Soția prințului Wiliiam, Kate, a fost și ea adesea sfătuită de Regina Elisabeta cum să procedeze în unele situații privind comportamentul pe care trebuie să îl aibă o ducesă. Kate Middleton nu provine dintr-o familie cu sânge albastru, de aceea, pregătirea ei pentru viața regală a durat o perioadă mai lungă. Se axează pe atribuţiile sale şi dă dovadă de eleganţă şi discreţie.