Home » Când, unde, cum » Cele mai ciudate case din lume. Par desprinse din cărțile cu povești, dar chiar există în realitate

Cele mai ciudate case din lume. Par desprinse din cărțile cu povești, dar chiar există în realitate

Manolică Anca / 10.08.2022, 11:35
Cele mai ciudate case din lume. Par desprinse din cărțile cu povești, dar chiar există în realitate

Deși majoritatea arhitecților proiectează locuințe care se încadrează corect în centrele urbane din întreaga lume, există câțiva cărora le place să iasă în evidență. Și fiecare are un mod diferit de a se exprima. Iată o privire asupra unora dintre cele mai ciudate și bizare case din întreaga lume.

Cele mai ciudate case din lume

Mutarea și amenajarea noii locuințe este, cu siguranță, unul dintre cele mai interesante lucruri, mai ales pentru cei care nu găsesc niciodată destule prilejuri pentru ideile și proiectele lor. De-a lungul istoriei, oamenii au trecut de la peșteri la colibe, de la castele la castele și blocuri de locuințe, iar în zilele noastre, se pare că poți găsi un exemplu de orice design de casă posibil.

Playtech.ro a realizat o listă cu 12 dintre cele mai ciudate case din lume inventate de om, care sunt foarte confortabile și îndeplinesc perfect toate condițiile pentru a duce o viață decentă.

1. Casa de Turtă Dulce, Orlando, Florida

Este, poate, cea mai jucăușă casă din lume. Și imaginează-ți cum ar arăta un întreg oraș construit numai din astfel de case? Sigur ar fi vizitat de mulți pofticioși.

2. Cele mai ciudate case din lume. Șemineurile antice din Göreme

Construite din rocă, aceste case șemineu datează încă din vremea Imperiului Roman. Ele pot fi găsite în orașul Göreme din Cappadocia, oraș ce a fost un important centru monastic în perioada 300 – 1200 d. Hr.

3. Casa de piatră, Portugalia

Aceasta merită un loc fruntaș în topul celor mai ciudate case. A fost construită în 1974 din patru bolovani gigantici.

4. Cele mai ciudate case din lume. Casele cubice din Olanda

Aceste case cubice se regăsesc în Rotterdam și Helmond, Olanda. Designul arhitectural a fost creat de către Piet Blom în 1984.

5. O altă casă de piatră

Ceva mai mică decât cea din Portugalia, această casă de piatră se regăsește în Alpii Francezi.

6. Casa Mama Gâscă, Kentucky, SUA

Această locuință a fost construită în 1940 în orașul Hazard din Kentucky. Acoperișul ia forma unei gâște, în timp ce ferestrele sunt în formă de ou.

7.  Casa Inversion, Houston, SUA

Aceasta este de fapt o instalație vortex, creată de către Dan Havel și Dean Ruck în cadrul Ligii Artelor din Houston. A fost făcută din două case micuțe care urmau să fie demolate.

8. Cele mai ciudate case din lume. Casa glazurată din Spania

Un alt exemplar delicios. Asemeni glazurii de tort, această casă se regăsește în orașul Fuerteventura din Spania.

9. Casa Grăsimii

Casa grăsimii a fost creată de către artistul austrian Erwin Wurm și este parte a unei serii pornite de artist în 2003.

10. Casa cu susu-n jos

Se află într-o țară în care, paradoxal, lucrurile sunt destul de așezate și aliniate cum trebuie. Ea se regăsește în Centrul de Educație din Szymbark, Polonia, fiind opera de artă a artistei Daniela Czapiewski. Reprezintă un manifest artistic cu trimitere la perioada comunistă și impactul pe care aceasta l-a avut asupra comunității poloneze.

11. Cele mai ciudate case din lume. Casa de Oțel, Texas, SUA

Casa de Oțel este situată în vârful Canionului Ransom din Texas, fiind proiectată de către Robert Bruno, care și locuiește în această casă ciudată. Construcția a început în 1973 și de atunci proiectul a fost de multe ori modificat și îmbunătățit.

12. Casa care se topește

În realitate nu se întâmplă asta, dar așa pare. Designul acestei case a pornit de la picturile lui J.M. Szancer, Per Dahlberg și Gaudi. Construită în anul 2003, casa se află în Sopot, un oraș din nordul Poloniei.

Vezi în video de mai jos cum arată fiecare dintre ele.