Home » Când, unde, cum » Cele mai ciudate clădiri din lume. Imaginile te vor lua prin surprindere

Cele mai ciudate clădiri din lume. Imaginile te vor lua prin surprindere

Cojocaru Cristian / 20.12.2021, 16:09

Lumea este plină de clădiri ciudate. Și în timp ce natura arată deja că are partea ei de excentricitate și striuri extravagante, nici oamenii nu sunt cu mult în urmă. Lumea a văzut multe structuri create de om care nu sunt obișnuite sau normale. Pentru unii oameni, arhitectura este mama tuturor artelor: o disciplină care combină ca nicio alta frumusețea artistică și precizia științifică și care definește în mod unic mediul nostru și spațiul în care trăim.

Clădiri ciudate care se regăsesc în întreaga lume

Arhitecții contestă uneori formele convenționale de design și au produs unele dintre cele mai emblematice monumente existente. Nimeni nu poate nega că planeta noastră nu este plină de capodopere și arhitecturi mai puțin convenționale. Află ce temple ciudate și inedite, muzee neobișnuite și clădiri de diferite destinații se regăsesc pe mapamond.

Casa cu susul în jos (Canada)

Putem găsi multe case construite sub motto-ul „Casa răsturnată” pe toată planeta noastră. Aceasta este situată în Clifton Hill din Niagara Falls, Ontario, Canada, dar un exemplar poate fi regăsit și în Polonia, de exemplu. Cea a Poloniei a fost prima de acest fel din Europa. Construită în 2007, această casă este unul dintre cele mai emblematice repere din țară și a devenit un punct de atracție turistică.

Cube House (Olanda)

Situat în Rotterdam, acest set de case în pantă este opera arhitectului Piet Blom. Cuburile convenționale se înclină la 45 de grade și se sprijină pe stâlpi în formă de hexagon. Scopul acestui design este de a optimiza spațiul și de a avea o mai bună distribuție a încăperilor.

Marina Bay Sands (Singapore)

Este o stațiune mare integrată din Singapore, deținută de corporația Las Vegas Sands. Elementele sale principale sunt trei turnuri cu 55 de etaje, acoperite de o terasă mare pe acoperiș – SkyPark. Construcția a fost proiectată de arhitectul israeliano-canadian Moshe Safdie.

ciudate clădiri
Habitat 67 din Canada

Templul Lotus (India)

Maiestuosul Templu Lotus este situat în New Delhi. Clădirea a fost proiectată să semene cu o floare de lotus. Este construit cu marmură albă din Grecia și are 27 de petale în formă de lumânare.

Wat Samphran (Thailanda)

Acest dragon spectaculos încununează un templu budist din provincia Nakhon Pathom, la aproximativ 40 de kilometri vest de Bangkok. Acest templu budist este renumit pentru clădirea cilindrică roz, înaltă de 17 etaje, cu o sculptură gigantică de dragon încolăcită în jurul său.

Casa strâmbă (Polonia)

Această clădire situată în Sopot, Polonia, a fost construită în 2004. Are o suprafață de aproximativ 4.000 de metri pătrați și face parte din centrul comercial Rezydent. A fost proiectat de Szotyńscy & Zaleski, care s-au inspirat din ilustrațiile și desenele basmelor lui Jan Marcin Szancer și Per Dahlberg.

Clădirea coș (SUA)

Situată în Ohio, este printre unele dintre cele mai ciudate structuri din lume care găzduiesc sediul companiei Longaberger Basket Company. Este o imitație exactă a unui coș de cumpărături tradițional, complet normal. Are un design spectaculos care pastrează toate detaliile.

Habitat 67 (Canada)

Situat în Montreal, acest bloc de apartamente rar a fost proiectat de arhitectul Moshe Safdie. Este o combinație de 354 de cufere identice din beton asamblate într-un mod plăcut asimetric. Există 146 de reședințe, care variază ca mărime și configurații.