Home » Auto » 4 semne care îți arată că ai nevoie de anvelope noi la mașină

4 semne care îți arată că ai nevoie de anvelope noi la mașină

Voicu Costin / 20.03.2022, 08:14
4 semne care îți arată că ai nevoie de anvelope noi la mașină

Calitatea anvelopelor este foarte importantă. Cele de tip premium oferă câteva beneficii în plus. În principal, calitatea superioară se vede atunci când condițiile de trafic nu sunt favorabile deplasării: ploi torențiale – șosea umedă; polei, zăpadă – alunecări și derapaje. Anvelopele uzate pot avea numeroase defecte interne, iar acest lucru trebuie prevenit din timp, pentru a nu provoca un accident. Care sunt semnele date de anvelope uzate?

Anvelopele produc un zgomot puternic

Uzarea anvelopelor se resimte prin: zgomotele deranjante până la consecințe care pot duce la dezintegrarea anvelopelor. În aceste circumstanțe este bine să faceți o vizită unui mecanic auto care să lucrează în această arie de activitate.

Anvelopele vechi sunt adesea anvelopele care produc zgomote puternice. Dacă auziți în timpul mersului anumite zgomote, mergeți la un specialist pentru a verifica starea anvelopelor voastre. Aveți în vedere și achiziționarea unor anvelope noi.

Cele second hand nu sunt recomandate de toți specialiștii, plus, că în maxim 1-2 ani este posibil să fiți nevoit să le schimbați din nou, astfel că nu veți economisi bani, decât pe termen scurt.

Anvelopele funcționează prost pe timp de ploaie

Condițiile de mers pot pune probleme mari, mai ales celor care nu sunt echipați corespunzător. În acest caz, anvelopele contează foarte mult. Un set bun vă va ajuta mult mai mult în condiții nefavorabile, decât unele provenite de la producători no name.

Pe măsură ce anvelopele se uzează, banda de rulare va deveni din ce în ce mai netedă. Acest lucru va duce, în mod obișnuit, la eliminarea unei cantități mai mici de apă decât cea adecvată, care poate duce la acvaplanare. Dacă nimeriți o porțiune de apă mai mare și mai adâncă, este posibil ca aceasta să vă pună mari probleme.

Problemele de tracțiunea pot fi și ele o cauză a deteriorării cauciucurilor.

Anvelopele fac ca drumul să se simtă accidentat în timpul condusului

Pe parcursul folosirii anvelopelor, acestea cedează și devin mai rigide. Acest lucru duce la situația în care drumul devine resimțit ca fiind accidentat în timpul conducerii autovehiculului.

Anvelopele se depresurizează

Anvelopele depresurizate vor putea produce probleme serioase în timp. Aerul care iese din cauciuc, greutatea mare pe care mașina o suportă în timpul deplasării, pot duce la pană, iar la viteze mari, cauciucul poate chiar și exploda, iar un accident nu își dorește nimeni.

Cel mai bine mergeți și faceți o verificare la un service auto autorizat pentru a vedea starea reală a anvelopelor.

Verificați vizual anvelopele pentru a observa dacă au imperfecțiuni

Dacă observați că mașina are un rulaj mai ciudat sau scoate zgomote, verificați de îndată starea anvelopelor. Încercați să vă păstrați acest obicei. Este posibil să nu observați că aveți o roată dezumflată într-o dimineață şi să plecați cu ea la drum în această stare.

Dacă observați niște bare de uzură în lateralul anvelopelor, benzi metalice proeminente sau lovituri în peretele lateral al anvelopei, aveți nevoie de un set nou de anvelope, cât mai repede posibil. Cereți sfaturile unor specialiști indiferent de bugetul de care dispuneți. Acesta vă vor oferi diverse variante de achiziționare.