Home » Auto » Cel mai ușor mod de a învăța pentru permis. 5 metode care îți pot fi de mare ajutor

Cel mai ușor mod de a învăța pentru permis. 5 metode care îți pot fi de mare ajutor

Violeta Badea / 27.04.2021, 10:47
Cel mai ușor mod de a învăța pentru permis. 5 metode care îți pot fi de mare ajutor

Cel mai ușor mod de a învăța pentru permis. Te pregătești pentru examenul auto? Probabil ai auzit că este bine sa faci cât mai multe chestionare auto. Acest lucru este adevărat, dar este obligatoriu să urmezi anumiți pași ca să și rămâi cu anumite informații. Din fericire, tehnologia și internetul fac învățatul mult mai ușor, spre deosebire de acum 20 de ani. În acest material îți vom dezvălui câteva metode care îți pot fi de mare folos.

Cel mai ușor mod de a învăța pentru permis

În România nu există un Cod Rutier clar și legislația se modifică de la o zi la alta, iar cei care se pregătesc pentru examenul auto întâmpină tot felul de probleme. Și unde mai punem că proba teoretică nu este deloc simplă, deoarece candidații au nevoie de minimum 22 de răspunsuri corecte din 26. Din fericire, există câteva trucuri pentru a reține exact lucrurile importante din materia stufoasă și greoaie. În continuare îți vom prezenta câteva metode care îți pot fi de mare ajutor.

Cum sa inveti pentru examenul auto
Cum sa inveti pentru examenul auto

1. Motivează-te!

Deși poate părea ciudat, cu siguranță, este foarte important să îți dorești acest lucru cu adevărat. Doar așa poți reuși! Unele persoane învață din plăcere, altele au nevoie de o motivație. Dacă faci parte din cea de-a doua categorie, atunci fă o listă cu obiectivele tale și pune-o undeva la vedere. Cu siguranță, te va ajuta!

2. Citește legislația rutieră

Majoritatea persoanelor aleg să completeze doar chestionarele, dar este greșit. Chiar dacă acestea acoperă toată materia, informațiile nu pot fi reținute în totalitate. Ai șanse foarte mari să iei examenul, dar poți deveni un pericol pe șosele. Ar trebui să te gândești foarte bine, deoarece e vorba de viața ta sau a altora. Legislația rutieră cuprinde prevederile Codului Rutier, Regulamentul auto, dar și noțiuni de prim-ajutor și de mecanică. Sunt șanse să nu înțelegeți anumite lucruri, dar le puteți cere lămuriri profesorilor de la școala de șoferi.

3. Rezolvați chestionare în fiecare zi

Rezolvați chestionare auto în fiecare zi, deoarece proba teoretică este eliminatorie. Se spune că exercițiul este mama învățăturii, iar acest lucru se aplică și aici. Nu trebuie să vă demoralizați dacă la început veți obține numai punctaje mici, deoarece este un lucru normal. Secretul este să exersați cât mai mult, iar numărul de răspunsuri corecte va crește.

În zilele noastre ai posibilitatea de a rezolva chestionare direct de pe telefonul tău mobil, apoi să citești de pe tabletă, iar în final să urmărești câteva tutoriale pe Youtube. Pe drpciv-teste.ro veți găsi exact ceea ce vă trebuie: informații teoretice complete și actualizate, chestionare drpciv, măsuri de prim ajutor etc.

4. Recapitulează ce ai învățat

Este foarte important să recapituleazi periodic ce ai învățat. Recapitularea ajută creierul să memeoreze toate cunoștințele pentru o perioadă lungă de timp. De asemenea, pune focus pe lucrurile care ți se par dificile, deoarece la examen vei avea întrebări din toată legislația rutieră.

5. Nu uita să te odihnești

Nu studia până la epuizare. Este important să faci pauze pentru odihnă de 15 minute la fiecare 45 de minute de învățare. De asemenea, poți face câteva exerciții de gimnastică în acest timp. Învață să-ți păstrezi mintea limpede și puterea de concentrare!