Home » Când, unde, cum » 20 de fructe despre care nici nu știai că există. Unde le poți găsi

20 de fructe despre care nici nu știai că există. Unde le poți găsi

Burghelea Cătălina / 17.08.2021, 16:39
20 de fructe despre care nici nu știai că există. Unde le poți găsi

Fructele sunt recomandate zilnic de către nutriționiști. Nu trebuie să treacă ziua fără să mâncăm măcar o porție sănătoasă de fructe proaspete, de sezon. Pe lângă banane, pepene roșu sau galben, piersici, căpșuni, kiwi, există o listă întreagă de fructe la fel de delicioase, dar de care este posibil să nu fi auzit vreodată. Iată 20 de fructe despre care nici nu știai că există.

Fructe delicioase de care nu ai auzit

1. Fructul minune (Synsepalum dulcificum)

Acest fruct de pădure se găsește în Africa de Vest. Este considerat de foarte multă lume ciudat din cauza componentelor sale. „Synsepalum dulcificum” conține miraculină (un substitut de zahăr) și glicoproteină. Fructul în sine are un gust dulceag doar atunci când este mâncat.

2. Lici (Litchi chinensis)

Fructul tropical Lici este originar din provinciile chineze Guangdong şi Fujian, dar acum se cultivă în mai multe părţi ale lumii. Fructul are o aromă dulce și gust floral. Acesta se consumă proaspăt, deoarece parfumul său se pierde în procesul conservării.

3. Jackfruit (Artocarpus heterophyllus)

Acest fruct din Asia de Sud-est și de Sud conține amidon și este o sursă importantă de fibre dietetice. Gustul său este o combinație reușită de ananas, măr, mango și banane.

4. Pitaya sau fructul dragon (Hylocereus)

Numit și fructul dragon, Pitaya se găsește în țări precum Asia, Australia, America de Nord şi de Sud. Unele Pitaya pot fi acre (America) și altele dulci, care se întâlnesc doar în Asia. Aceste fructe miros plăcut și au un gust similar cu kiwi.

5. Pepenele galben cu coarne (Cucumis metuliferus)

Pepenele cu coarne mai este denumit castravetele african sau pepenele jeleu galben. Fructul este, de fapt, o plantă căţărătoare anuală nativă din Africa, dar care este cultivată în California, Australia, Noua Zelandă şi Chile. Gustul acestui pepene se aseamănă cu banana, iar textura este comparată cu roșia sau castravetele.

6. Fructul stea (Averrhoa carambola)

Carambola sau fructul stea conține multă vitamina C și antioxidanți. În momentul în care se coace, Averrhoa carambola capătă o culoare galbenă strălucitoare.

7. Măr stea (Chrysophyllum cainito)

Mărul stea provine din zonele joase ale Americii Centrale și Indiile de Vest. Fructul are o formă rotundă, culoare violetă și o coajă groasă și elastică. Gustul este dulce și delicios.

8. Bael (Aegle marmelos)

Bael, denumit mărul de lemne sau piatră, este un fruct cu o culoare galbenă, verde sau gri. Pulpa este extrem de aromată și conține multe semințe păroase. Ea poate fi consumată atât proaspătă, cât și uscată.

9. Durian (Durio zibethinus)

Durian este considerat „Regele Fructelor” în țările din Asia de Sud. Fructul are un aspect nu tocmai prietenos, iar mirosul este înțepător, asemănător cu o ceapă stricată.

10. Rambutan (Nephelium lappaceum)

Rambutan și-a câștigat reputația de fruct ciudat din cauza aspectului său. Arată ca o căpșună cu blană. În momentul în care este decojit, fructul emană o aromă dulce, ce amintește de gustul strugurilor.

11. Fructul exotic Mangosteen (Garcinia mangostana)

Acest fruct exotic are o coajă dură și o pulpă parfumată, cu un gust dulceag și picant, în același timp.

Știai că există?

12. Mărul de zăhar (Annona squamosa)

Mărul de zahăr arată ca o combinație de fructe frumos desenate de un pictor. Pulpa fructului este cremoasă și delicioasă.

13. Cherimoya (Annona cherimola)

Cherimoya mai este denumit mărul cremă datorită aspectului său interesant. Arată ca un măr, dar gustul este o combinație de banane, fructul pasiunii (Passiflora), papaya şi ananas.

14. Platonia (Platonia insignis)

Platonia este un fruct de mărimea unei portocale. În momentul în care este apăsat, elimină un suc gălbui.

15. Cocona (Solanum sessiliflorum)

Fructul Cocona este disponibil în trei culori – roșu, orange și galben. Seamănă cu o roșie și gustul este o combinație între roșii și lămâi.

16. Fructul arborelui de pâine (Artocarpus altilis)

În ciuda numelui care te-ar putea trimite cu gândul la pâine, acest fruct este similar cu bananele. Acesta poate fi consumat atât copt, cât și necopt. Fructul arborelui de pâine copt este moale și dulce, iar cel cred este bogat în amidon.

17. Duku (Lansium domesticum)

Duku are un aspect destul de interesant. Se decojește ușor, iar la interior, fructul are cinci segment, unele cu semințe amare.

18. Safou (Dacryodes edulis)

Safou sunt niște pere africane grase, compuse din 48% acizi graşi, aminoacizi, vitamine şi trigliceride.

19. Jabuticaba (Myrciaria cauliflora)

Jabuticaba, denumit arborele de struguri brazilian, este o plantă apărută în partea de Sud-Est a Braziliei. Fructul este destul de ciudat, deoarece crește direct pe trunchiul plantei.

20. Noni (Morinda citrifolia)

Fructul mai este numit marea Moringă, dudul indian, găluşcă de câine şi fructul de brânză. Când de coace, Noni are un miros înțepător, de aici și denumirea de fructul de brânză sau fructul vomă. În ciuda aromei sale, fructul Noni este bogat în fibre, vitamina A, proteine, fier şi calciu.