Home » Când, unde, cum » 4 hoteluri impresionante din lume, menționate în Cartea Recordurilor. Cum arată cel mai mare, cel mai mic și cel mai vechi hotel. FOTO

4 hoteluri impresionante din lume, menționate în Cartea Recordurilor. Cum arată cel mai mare, cel mai mic și cel mai vechi hotel. FOTO

Cojocaru Cristian / 06.01.2022, 14:09

Tot mai multe proprietăți interesante își fac loc pe străzile din întreaga lume. Design-ul acestora dar și ingeniozitatea arhitecților le clasează pe acestea printre primele oferte atunci când vine vorba despre destinații de vacanță. Unele hoteluri ajung chiar să fie menționate în Cartea Recordurilor datorită aspectului sau înălțimii lor. Află care sunt cele mai impresionante hoteluri din lume,

Cele mai impresionante hoteluri menționate de Cartea Recordurilor

Hotelurile îndrăznețe care se regăsesc în lumea întreagă reușesc să atragă mii de turiști anual datorită aspectului dar și a facilităților de care dispun acestea. Cererile turiștilor îi determină pe arhitecți să regândească un design, reușind să facă cele mai spectaculoase construcții din lume.

Având în vedere acest lucru, unii dezvoltatori au început să depună eforturi pentru a doborî recordurile mondiale cu hotelurile lor, urmărind să creeze tot ce este mai bun dintre cei mai buni. Din China până în Dubai, noi proprietăți care au doborât recorduri apar peste tot. Acum, Guinness World Records a început să selecteze proprietăți internaționale pentru a le acorda onoruri. Hannah Ortman, șefa de management al recordurilor la Guinness, a fost citată recent, explicând procesul de selectare a titlurilor.

„Echipa noastră supraveghează procesul de dobândire a recordurilor de la început până la sfârșit. Din titlurile pe care le monitorizăm, există o serie de înregistrări în baza noastră de date care sunt fapte superlative. Deoarece sunt bazate pe cercetare, nu acceptăm cereri pentru ele și nu solicităm documente de la deținătorii lor. Pentru acest record, echipa noastră internă de management al Recordurilor, precum și consultanții noștri terți, care au experiență în domeniul lor specific, au adunat informații pentru a le verifica ca titlu Guinness World Records”, a spus Ortman.

hoteluri cartea recordurilor
Hotelul Gevora din Dubai este cel mai inalt din lume

Care este cel mai mic hotel din lume

Toate proprietățile care au stabilit recorduri mondiale sunt interesante în sine. De exemplu, cel mai mare hotel din lume este First World Hotel din Malaezia. Această proprietate are un total de 7.351 de camere, inclusiv două turnuri cu 4.500 de camere. Acest hotel se mândrește, de asemenea, cu o piață de 500.000 de metri pătrați cu puncte de vânzare cu amănuntul și de luat masa, precum și o atracție de parc tematic interior.

Cel mai mic hotel din lume, între timp, este un hotel de 2,4 metri lățime din orașul Amberg, Germania, care a fost construit în 1728 și complet renovat în 2008 ca un refugiu de lux. Deși este de dimensiuni mici, hotelul are facilități moderne, inclusiv un televizor cu ecran plat, un mini spa și alte câteva facilități pentru oaspeții săi.

Cel mai înalt hotel din lume, deloc surprinzător, este situat în Dubai. Cu o înălțime de 356 de metri, hotelul de patru stele Gevora și-a deschis porțile în 2018, după o perioadă de construcție de doisprezece ani. Oferă un total de 528 de camere repartizate pe cele 75 de etaje și mai multe facilități, inclusiv restaurante și o piscină în partea de sus a clădirii sale.

În cele din urmă, cel mai vechi hotel din lume este Nishiyama Onsen Keiunkan din Japonia. Este un hotel faimos cu izvoare termale în apropiere de Muntele Fuji și poate fi găsit la poalele Alpilor de Sud Japonezi. A fost fondat în anul 705 d.Hr. și a fost operat continuu de 52 de generații din aceeași familie de peste 1.300 de ani. De când s-a deschis pentru prima dată, toată apa sa caldă a fost obținută direct din izvorul local Hakuho. Renovat în 1997, hotelul numără 37 de camere.