Home » Când, unde, cum » 4 metode prin care poți să plătești taxa de pod de la Fetești

4 metode prin care poți să plătești taxa de pod de la Fetești

Alexandru Cazacu / 07.05.2022, 12:09
4 metode prin care poți să plătești taxa de pod de la Fetești

Indiferent dacă mergem în vacanță sau în interes de serviciu, dacă trebuie să trecem podul de la Fetești, vom fi nevoiți să plătim o taxă aferentă utilizării acestuia. În schimb, dacă uităm să achităm această taxă vom fi amendați. Există mai multe metode prin care poți plăti taxa de pod de la Fetești, iar noi vă vom spune care sunt unele dintre acestea.

Cum poți să plătești taxa de pod de la Fetești

Cei care doresc să treacă podul de la Fetești pot să plătească taxa și online. În plus, prin această metodă se poate seta li numărul de treceri. Cum poți să faci acest lucru? Este foarte simplu, trebuie să accesezi site-ul taxadepod.ro, selectezi numărul de treceri și modalitatea de plată. Apoi introduci datele de facturare și detaliile autoturismului.

De asemenea, taxa de pod de la Fetești poate fi achitată și prin intermediul unui simplu SMS, la numărul 7577. Taxa va fi calculată în funcție de categoria de autovehicul, așa că trebuie să introduceți în mesajul text atât numărul de înmatriculare al acestuia, cât și categoria din care face parte. Categoriile sunt date în funcție de masa maximă autorizată sau numărul de locuri, iar acestea sunt, după cum urmează:

  • categoria 1 – autovehicul simplu, cu o greutate mai mică de 3,5 tone
  • categoria 2 – vehicule cu o greutate cuprinsă între 3,5 – 12 tone
  • categoria 3 – pentru autovehicule cu peste 12 tone, se va trece numărul 3, dacă are 3 axe. În schimb, dacă autovehicul are 4 axe, se va trece numărul 4.

Așadar, dacă numărul de înmatriculare a mașinii pe care o conducem este, de exemplu, VS-88-AAA, vom trimite un SMS cu mesajul VS88AAA 1, unde cifra „1” reprezintă categoria vehiculului cu care vom trece podul. Vei primi apoi prin SMS un mesaj în care ești informat ca peajul va fi emis pentru datele furnizate și solicitarea de a le confirma.

4 metode prin care poți să plătești taxa de pod de la Fetești
4 metode prin care poți să plătești taxa de pod de la Fetești

Plata la benzinărie sau la ghișeu

Poți plăti taxa de pod Fetești-Cernavoda și la majoritatea benzinăriilor din România. Trebuie să menționăm că taxa aferentă utilizării podului poate fi achitată înainte sau după trecerea acestuia, în termen de 24 de ore. Este important să menționăm că achitarea taxei de pod de la Fetești are o valabilitate de 12 luni.

Dacă nu ai putut să plătești taxa în niciunul dintre modurile de mai sus, va trebuie să stai la coadă și să plătești cu cash ghișeu. Cu toate acestea, în sezonul estival sau în alte perioade aglomerate, cozile sunt interminabile și poți pierde foarte mult timp stând la coadă.

Ce amendă riști în caz de neplată

Ei bine, dacă din diferite motive nu ai plătit taxa podului sau pur și simplu ai uitat, trebuie să afli că amenzile sunt destul de mari. La fel ca și tarifele de trecere, care sunt influențate de categoria din care face parte autovehiculul, și amenzile sunt adaptate în funcție de acestea. Iată ce amendă poți primi, în funcție de mașina pe care o conduci.

  • Pentru autovehiculele din categoria 1, amenzile pornesc 130 de lei.
  • Pentru autovehiculele din categoria 2, amenda pleacă de la 470 de lei.
  • Pentru autovehiculele din categoriile 3 și 4, amenzile încep de la 640 de lei, respectiv 910 lei.