Home » Când, unde, cum » 6 copaci spectaculoși toamna. Fascinează prin culorile și frumusețea lor

6 copaci spectaculoși toamna. Fascinează prin culorile și frumusețea lor

Manolică Anca / 13.10.2021, 16:37
6 copaci spectaculoși toamna. Fascinează prin culorile și frumusețea lor

Atunci când ne gândim la toamnă, unul dintre cele mai fascinante lucruri care ne vin în minte este imaginea unui peisaj plin de copaci, ale căror frune au căpătat nuanțe care mai de care mai spectaculoase. Galbene, portocalii, iar când vine vremea ca ele să cadă, devin deja ruginii, perfecte pentru a forma un cadru feeric. Un cadou pe care natura ni-l oferă în fiecare an. Dar hai să vedem care sunt acești copaci spectaculoși care înfrumusețează toamna.

Toamna, un cadou deosebit oferit de natură

Toamna este anotimpul culorilor. Dacă în restul timpului unii copaci ar trece neobservați, cu siguranță toamna se remarcă prin frumusețea lor și devin protagoniștii parcurilor și grădinilor. Acest lucru se datorează faptului că în acest sezon frunzele multora dintre copaci își schimbă culoarea, căpătând fel și fel de nuanțe fotogenice.

De la tonuri de galben, portocaliu la nuanțe ruginii sau cafenii, toate alcătuiesc un cadru perfect pe care ai putea să îl admiri ore în șir cu o ceaşcă cu ceai în mână, fără să te plictisești.

Specii de copaci spectaculoși toamna

Atunci când vorbim despre copaci care capătă nuanțe superbe toamna, ne referim în mare parte la speciile de foioase. Cea mai specială caracteristică este că în timpul toamnei, frunzele sale verzi devin galbene, roșiatice și portocalii, dar mai târziu, odată cu venirea frigului năprasnic și al iernii, cad la pământ, lăsând trunchiurile complet goale.

În plus, un alt aspect curios și important este că aceste frunze au un rol important și odată căzute pe sol, pentru că ele servesc drept hrană pentru restul plantelor. În continuare îți vom prezenta câteva specii de copaci care sunt spectaculoși toamna. Sigur le-ar remarcat în plimbările tale în natură!

  • Mesteacănul

Mesteacănul toamna
Mesteacănul toamna

Când vorbim despre mesteacăn, este foarte posibil să vorbim despre unul dintre cei mai frumoși copaci din anotimpul de toamnă. Toate frunzele sale sunt colorate într-un galben foarte caracteristic, pentru a lăsa mai târziu locul unui maro închis.

  • Specii de copaci spectaculoși toamna. Copacul de gumă

Specii de copaci spectaculoși toamna. Copacul de gumă
Specii de copaci spectaculoși toamna. Copacul de gumă

Acest exemplar se regăsește în multe parcuri și grădini, fiind un arbore foios cu frunziș căzător. Odată cu venirea anotimpului de toamnă, frunzele prind nuanțe plăcute de roșu-portocaliu sau violet. Originar din Statele Unite, acest copac poate ajunge până la la aproape 40 de metri înălțime.

  • Arțarul roșu

Arțarul roșu toamna
Arțarul roșu toamna

Această specie este originară din America de Nord și este regăsită pe scară largă în grădinile publice. În timpul toamnei, frunzele sale sunt roșii aprinse, iar ramurile sale variază de la roșu la maro-cenușiu. Copacul poate trăi până la 200 de ani.

  • Specii de copaci spectaculoși toamna. Chiparos chel sau de baltă

Frunze Chiparos chel sau de baltă
Frunze Chiparos chel sau de baltă

Se regăsește cu precădere în zonele umede și mlăștinoase, de unde și numele său. Când ajunge toamna, frunzele sale sunt camuflate într-o culoare aurie și similar cu alte soiuri de foioase, își aruncă frunzișul, lăsând o structură cheală.

  • Stejarul roșu american

Stejarul roșu american
Stejarul roșu american

Ți se poate părea foarte familiar, pentru că este vpzut adesea în filme. Este originar din America de Nord. multe păduri din Canada și Statele Unite fiind pline de acești copaci, care formează una dintre cele mai frumoase imagini chiar și toamna târziu.

  • Specii de copaci spectaculoși toamna. Hamamelis

Specii de copaci spectaculoși toamna. Hamameli 
Specii de copaci spectaculoși toamna. Hamameli

Este un copac mic, de aproximativ 7 metri. Toamna, frunzele sale capătă nuațe arămii superbe, făcându-l unul dintre cei mai frumoși copaci. Iarna, acestea devin galbene intens.