Home » Când, unde, cum » 7 obiceiuri care te feresc de ghinion. Ce e bine să porți mereu cu tine

7 obiceiuri care te feresc de ghinion. Ce e bine să porți mereu cu tine

Manolică Anca / 18.06.2021, 10:06
7 obiceiuri care te feresc de ghinion. Ce e bine să porți mereu cu tine

Ai observat și tu că atunci când ți se întâmplă mai multe lucruri rele, într-un timp scurt, tinzi să devii o persoană superstițioasă? Ei bine, pentru asta am adunat pentru tine câteva obiceiuri care te feresc de ghinion și îl alungă din viața ta. Află ce e bine să porți mereu cu tine.

Obiceiuri care te feresc de ghinion

Unele persoane sunt mai ghinioniste, în timp ce altele se declară ferite de ghinioane. Fie că unele dintre ele au tot felul de obiceiuri care le feresc de lucrurile rele, fie că altele apelează la tot felul de trucuri pentru a avea parte de mai mult noroc, în final fiecare dintre noi avem un sistem propriu de credințe care ne ajută să trecem mai ușor prin viață. Iată câteva obiceiuri care te feresc de ghinion:

1. Folosește sare

În multe culturi se consideră că o baie cu sare curăță corpul și îndepăratează toată energia negativă. De asemenea, poți să arunci puțină sare peste umărul stâng. Atenție, trebuie să fie umărul stâng, pentru că dacă greșești și arunci sarea peste umărul drept, vei avea parte de mai mult ghinion. Un alt truc este să presari sare în fiecare colț al casei tale și sub ferestre.

2. Nu arunca bucățile de la oglindă spartă

Se spune că nu trebuie să ții în casă, sub nicio formă, o oglindă spartă, pentru că vei avea ghinion. Însă, în unele culturi, lucrurie sunt fix invers. Se spune că dacă arunci bucățile sparte dintr-o oglindă, te așteaptă șapte ani de ghinion. Ideal ar fi să zdrobești oglinda, până când se transformă într-un praf pe care, mai apoi, poți să îl arunci în vânt.

Poartă amulete mereu cu tine

3. În multe culturi, cheia este aducătoare noroc. Cel mai indicat este să porți trei chei, astfel fiecare ca debloca o ușă pentru bogăție, sănătate și dragoste. În mitologia celtică, aducătorul de noroc este trifoiul cu patru foi. Poți purta cu tine planta în sine sau o amuletă care ia această formă. Fiecare frunză a trifoiului reprezintă bogăția, faima, dragostea și sănătatea.

De asemenea, despre potcoava de cal se spune că te protejează de deochi și de blesteme. Agață una în locuință sau poartă mereu cu tine un pandantiv în această formă și vei alunga ghinionul din viața ta. Este important ca potcoava să aibă capetele îndreptate în sus, altfel se pierde tot norocul.

Obiceiuri care te feresc de ghinion
Obiceiuri care te feresc de ghinion

4. Arde salvie

În numeroase culturi, oamenii ard salvia pentru a elimina energia negativă. Cumpără un fir de salvie ori frunze uscate din această plantă și aprinde-le într-un recipient special. Acestea vor arde mocnit, așa că poți să împrăștii fumul în fiecare colț al casei. Nu uita să deschizi ușile și geamurile, pentru a lăsa să iasă energia negativă.

Obiceiuri care te feresc de ghinion. Fă acte caritabile

5. Karma funcționează, și vei ajunge, mai devreme sau mai târziu, să plătești pentru toate relele pe care le-ai făcut. Așa că nu ezita să faci donații sau orice altă faptă bună. Nu contează suma pe care o dai, atât timp cât gestul vine din inimă. Vei alunga, astfel, ghinionul din viața ta.

6. Umple casa de flori

În unele culturi, se spune că pentru a avea noroc trebuie să îți cureți chakrele. Astfel, cumpără șapte flori diferite, în cât mai multe culori, fără albe. Pune petalele într-un bol cu apă și lasă-l la soare timp de o oră. Apa va absorbi energia pozitivă din petale și tu te vei spăla cu ea. La final, împachetează petalele într-o pungă și aruncă-le.

7. Roagă-te!

Rugăciunea, oricând și oriunde, va atrage energiile pozitive și norocul către tine. Mai mult, rugăciunile îți vor hrăni mintea și sufletul.