Home » Când, unde, cum » 8 lucruri mai puțin știute despre armata Rusiei. Câți soldați și câte avioane de luptă are

8 lucruri mai puțin știute despre armata Rusiei. Câți soldați și câte avioane de luptă are

Alexandru Cazacu / 20.01.2022, 14:47
8 lucruri mai puțin știute despre armata Rusiei. Câți soldați și câte avioane de luptă are

Fără doar și poate, Federația Rusă are una dintre cele mai mari și mai puternice armate din lume. În următoarele rânduri, noi ți-am pregătit o listă cu lucruri mai puțin știu despre armata Rusiei. Haideți să vedem câți militari și câte avioane are Rusia, dar și care este bugetul pe care rușii l-au alocat pentru apărare.

Lucruri mai puțin știute despre armata Rusiei

Nu este un secret faptul că armata rusă este una dintre cele mai puternice din lume, iar bugetul alocat pentru apărarea țării este unul imens. Forțele armate ale Federației Ruse este organizația militară care, conform poziției oficiale a statului, este concepută pentru apărare și pentru orice agresiune împotriva Rusiei.

În articolul de mai jos, veți afla câteva lucruri mai puțin știute despre armata Rusiei. Haideți să vedem care sunt acestea.

Rusia are peste 1.300.000 de militari

În cazul în care nu știați deja acest lucru, armata Rusiei are un număr de 1.350.000 de militari, conform datelor publicare de Global Firepower. Dintre aceștia, 850.000 sunt militari activi, 250.000 paramilitari, iar 250.000 sunt în rezervă.

Comandantul suprem al armatei

Președintele în funcție (Vladimir Putin în prezent) este comandatul suprem al forțelor armate. În caz de agresiune împotriva Rusiei sau a amenințării imediate a unei agresiuni, el decretează impunerea legii marțiale în țară sau în unele regiuni, pentru a crea condiții de apărare sau de a împiedica agresiunea respectivă.

Bugetul pentru apărarea Rusiei

Rusia are are un buget alocat pentru apărare de 154 de miliarde de dolari, situându-se pe locul al treilea în lume din acest punct de vedere.

Rusia se situează pe locul al doilea în clasamentul celor mai mari puteri militare din lume

Potrivit statisticilor Global Firepower care iau în considerare criterii precum numărul de militari, poziția geografică sau dotările forțelor armate, Rusia se situează pe locul al doilea în clasamentul celor mai mari puteri militare, după Statele Unite.

Lucruri mai puțin cunoscute despre armata Rusiei
Lucruri mai puțin cunoscute despre armata Rusiei

Armata Roșie în Al Doilea Război Mondial

Știați că în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, principala forță militară care a luptat împotriva Germaniei Naziste a fost Armata Roșie? Ieșind victorioasă în urma conflictului, armata sovietică a ocupat partea de est a Germaniei și câteva state din Europa Centrală și de Est, care au devenit ulterior state satelit în blocul sovietic.

Cine se poate înrola în armata Federației Ruse

Dacă are o vârstă cuprinsă între 18 și 30 de ani, orice cetățean rus se poate înrola în armata Rusiei. Cu toate acestea, una dintre condiții care trebuie să le îndeplinească este deținerea unui cazier curat.

Alte lucruri mai puțin cunoscute despre armata Rusiei

Armata Rusiei deține nu mai puțin de 4.173 de aeronave, printre care 772 avioane de vânătoare, 739 avioane de atac la sol, 445 transportatoare, 1.543 elicoptere, 132 aeronave speciale, 20 de avioane-cisternă. De asemenea, armata Federației Ruse mai are 605 nave de război (1 portavion, 15 distrugătoare, 11 fregate, 86 corvete, 70 submarine, 59 vase de patrulă).

La capitolul arme nucleare, rușii stau cel mai bine. Spunem acest lucru deoarece, conform sursei citate anterior, Rusia deține un număr de 6.400 de arme nucleare, în timp ce americanii au doar 3.750.