Home » Când, unde, cum » 9 plante cu superputeri. Cum îți pot îmbunătăți atmosfera în casă. Efectele uimitoare pe care le au

9 plante cu superputeri. Cum îți pot îmbunătăți atmosfera în casă. Efectele uimitoare pe care le au

Cojocaru Cristian / 21.03.2022, 10:49
9 plante cu superputeri. Cum îți pot îmbunătăți atmosfera în casă. Efectele uimitoare pe care le au

Interacțiunile dintre plante și oameni s-au dovedit a fi extrem de importante pentru sănătatea și bunăstarea acestora. Nu numai pentru remediile tradiționale pe care le cunoaștem, cum ar fi ceaiul și cremele de corp, ci și pentru sănătatea mintală și relaxarea noastră generală. Astfel, aceste plante, se poate spune despre ele că au superputeri.

Plante cu superputeri pe care să le ții în casă

Dacă ești iubitor de flori, nu ar strica să te gândești să mai pui încă un ghiveci cu o nouă plantă în casă. Oricare dintre plantele de mai jos au superputeri, ajutându-te în diferite situații. Iată cât de puternice sunt aceste flori.

Ananas Bromeliacea

Are nevoie de apă la 3-5 săptămâni și poate chiar crește în lumina diretă a soarelui. Ananasul Bromeliad nu este doar o piesă minunată de decor pentru casa ta, ci produce și oxigen în timpul nopții! Mai mult, mirosul său unic este o enzimă antiinflamatoare numită bromelaină, care ajută la diferite afecțiuni.

Planta ZZ

Plantele ZZ au nevoie de obicei de udare la fiecare 2-3 săptămâni, asigurându-te că solul este complet uscat înainte de a încerca din nou să-l uzi. Poate tolera condiții de lumină puternică, medie și scăzută. Plantele ZZ au beneficii uimitoare, cum ar fi purificarea aerului și eliminarea toxinelor precum toluenul și xilenul din atmosferă. Conform teoriei Feng Shui, poate aduce, de asemenea, noroc și bunăstare.

Cactus peruvian

Această plantă are nevoie de udare minuțioasă în timpul fazei de creștere și udare minimă în timpul iernii.  Cactusul de mere peruan se descurcă foarte bine cu reducerea radiațiilor și absorbția undelor electromagnetice, făcându-l util într-o cameră plină de computere, televizoare etc.

Capcană de muște Venus

Solul trebuie menținut umed tot timpul, udându-l la fiecare 2 sau 3 zile. Venus te poate scăpa de orice oaspeți nedoriți din casa ta, cum ar fi muștele, furnicile, gândacii, păianjenii etc. Poate fi, de asemenea, un remediu pentru diferite boli.

Lavanda

Lavandă are nevoie de udare constantă în prima sa vară, așa că asigură-te că nu se usucă complet. După aceea, nu are nevoie de multă apă, cu excepția cazului în care există condiții severe de secetă. Mirosul său poate ajuta corpul să adoarmă și, în plus, levănțica este un produs minunat atunci când vine vorba de ceai sau gătit. Mai mult, uleiurile pot fi extrase din lavandă și transformate în săpunuri.

plante superputeri
Lavanda este, de asemenea, o planta cu superputeri

Aloe Vera

Aloe Vera are nevoie de udare la fiecare 2-3 săptămâni primăvara și chiar mai puțin toamna și iarna. Aloe Vera este una dintre cele mai renumite plante, având o multitudine de utilizări. Este adesea folosit pentru vindecarea rănilor și a problemelor pielii, precum și pentru scăderea nivelului de zahăr din sânge și pentru reducerea plăcii dentare. Acest lucru se datorează faptului că conține proprietăți antioxidante și antibacteriene.

Planta șarpe

Această plantă nu are nevoie de multă udare, mai ales în timpul iernii. În acest caz, se poate uda o dată pe lună, lăsând solul să se usuce înainte de a uda din nou. Se știe că plantele șarpe elimină toxinele din aer, cum ar fi formaldehida și benzenul, ceea ce nu foarte multe plante le pot face!

Planta brânză elevețiană

Această plantă trebuie să rămână umedă, așa că este o idee bună să bagi degetul în pământ din când în când și să verifici. Udă planta până când puțină apă iese prin găurile ghiveciului. Planta brânză elvețiană își ia numele de la frunzele sale unice, care conțin găuri. Datorită acestor găuri, această plantă este excelentă pentru filtrarea luminii.

Gotu-Kola

După plantare, are nevoie de apă în mod constant, deoarece solul trebuie să rămână mereu umed. Această plantă mică are o gamă largă de utilizări, în principal legate de memorie, fiind considerată o plantă cu superputeri.