Home » Când, unde, cum » Bacalaureat 2021. Ce subiecte au picat la Chimie. Află baremul de corectare și rezolvarea

Bacalaureat 2021. Ce subiecte au picat la Chimie. Află baremul de corectare și rezolvarea

Manolică Anca / 30.06.2021, 16:05
Bacalaureat 2021. Ce subiecte au picat la Chimie. Află baremul de corectare și rezolvarea

Bacalaureat 2021. Emoții mari pentru absolvenții clasei a XII-a care susțin zilele acestea probele scrise la unul dintre cele mai importante examene din viața lor! Miercuri, 30 iunie, ei susțin ultima probă a Bacalaureatului 2021, cea la alegere a profilului. Candidații au avut de ales din 10 materii, printre care și Chimia. Iată ce subiecte au picat la Chimie și care este rezolvarea lor.

Bacalaureat 2021. Pe 30 iunie elevii claselor a XII-a susțin proba la alegere a profilului

Elevii claselor a XII-a susțin, timp de trei zile, cele probele scrise ale bacalaureatului. Limba și literatura română, proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) și proba la alegere a profilului și specializării (vezi mai jos lista completă). Astăzi, elevii susțin ultima din cele trei probe, cea la alegere a profilului. Absolvenții au avut de ales una dintre următoarele materii, pentru examen, în funcție de studiile urmate în liceu:

  • Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică – elevii de la profilul real din filiera teoretică, de la profilul tehnic și profilul resurse naturale și protecția mediului din filiera tehnologică și de la profilul militar din filiera vocațională
  • Geografie, FilosofieLogică și argumentare, Economie, Psihologie și, după caz, Sociologie – absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretica, de la profilul servicii din filiera tehnologică și din toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celui menționat anterior.

La proba la Chimie de la Bacalaureat 2021, elevii au de ales între Chimie organică și Chimie anorganică. Iată câteva modele de test de antrenament pentru Chimie:

  • Chimie organică – model AICI. Baremul de corectare îl găsești AICI.
  • Chimie anorganică – model AICI. Baremul de corectare îl găsești AICI.

Potrivit ministrului Sorin Cîmpeanu, nu mai puțin de 114.137 de elevi s-au înscris anul acesta pentru a susține examenul de Bacalaureat 2021. Este vorba despre un procent de 77% dintre cei care au absolvit liceul și care au decis să se înscrie la examenul maturității.

Miercuri, 30 iunie, elevii susțin proba la alegere a profilului la BAC
Miercuri, 30 iunie, elevii susțin proba la alegere a profilului la BAC

Reguli stricte și în acest an la BAC

La fel ca și în anul precedent, Ministerul Educației a transmis și modul de organizare al examenelor pentru Bacalaureat 2021. S-a ținut cont de situația actuală, având în vedere că încă ne aflăm în stare de alertă, astfel că normele emise de Minister au pus și anul acesta accent pe măsuri sanitare și de distanțare socială.

Așadar, candidații vor avea acces în sala de examinare în intervalul 7:30 – 8:30, pe baza actului de identitate, urmând ca la ora 9:00 să primească subiectele la Chimie. Astfel, din momentul distribuirii subiectelor, niciun elev nu mai poate intra în sala de examen. Aceștia se vor așeza câte unul în bancă, în ordine alfabetică, după care fiecare va primi câte o coală de hârtie tipizată pe care trebuie scris cu majuscule numele, prenumele tatălui, prenumele personale și toate datele cerute pe colțul de foaie.

Candidații vor primi coli tipizate și ciorne marcate cu ștampila „Bacalaureat 2021 – C.E.” atâtea câte au nevoie. Totodată, pe tot parcusul examinării le este interzis să comunice cu ceilalți elevi sau cu persoane din exterior, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe cu colegii foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea folosi la rezolvarea subiectelor.

Ce subiecte au picat la Chimie la BAC 2021

Subiecte BAC 2021 – Vezi ce subiecte au avut elevii de rezolvat la Chimie organică. Sursă: edupedu.ro

 

Subiecte Chimie organică BAC 2021

Subiecte Chimie organică BAC 2021
Subiecte Chimie organică BAC 2021

Subiecte BAC 2021 – Vezi ce subiecte au avut elevii de rezolvat la Chimie anorganică

Subiecte Chimie anorganică BAC 2021

Subiecte Chimie anorganică BAC 2021
Subiecte Chimie anorganică BAC 2021

Barem Chimie Bac 2021

Barem Chimie organică Bac 2021

Barem subiecte Chimie Organică Bac 2021
Barem subiecte Chimie Organică Bac 2021

Barem Chimie anorganică Bac 2021

Barem Chimie anorganică Bac 2021
Barem Chimie anorganică Bac 2021

Afișarea rezultatelor la Bacalaureat 2021

Primele rezultate ale probelor scrise de Bacalaureat 2021 vor fi afișate pe data de 5 iulie, până la ora 12:00, iar în aceeași zi, până la ora 18:00 se vor putea depune contestațiile, urmând ca pe 9 iulie să fie afișate rezultatele finale.

  • 30 iunie 2021 – Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E.d) – proba scrisă
  • 1 iulie 2021 – Limba şi literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
  • 5 iulie 2021 – Afișarea rezultatelor la probele scrise, până la ora 12:00
  • 5 iulie 2021 – orele 12:00 – 18:00 – Depunerea contestațiilor
  • 6 – 9 iulie 2021 – Soluționarea contestațiilor
  • 9 iulie 2021 – Afișarea rezultatelor finale

Subiectele la proba la Chimie a examenului de Bacalaureat 2021 vor fi publicate astăzi, la scurt timp după ce se încheie proba examenului, iar de îndată ce acestea vor fi disponibile le vei putea găsi afișate și pe site-ul nostru. De asemenea, și baremul de corectare va fi publicat.