Home » Când, unde, cum » Cascada 7 Izvoare, locul fabulos din România. Ce s-a descoperit aici pe vremea lui Ceaușescu. Misterul apei nemuririi

Cascada 7 Izvoare, locul fabulos din România. Ce s-a descoperit aici pe vremea lui Ceaușescu. Misterul apei nemuririi

Manolică Anca / 17.06.2021, 09:30
Cascada 7 Izvoare, locul fabulos din România. Ce s-a descoperit aici pe vremea lui Ceaușescu. Misterul apei nemuririi

Cascada 7 Izvoare, locul fabulos, dar și foarte misterior din România. Apa care ţâşneşte din munte a fost subeictul a numeroase legende care îi atribuie proprietăţi magice. Iată ce s-a descoperit aici pe vremea lui Ceaușescu.

Cascada 7 Izvoare, locul fabulos din România

În inima munților Bucegi, între lacul Bolboci şi lacul Scropoasa, pe valea Ialomiţei, răsar din munte șapte izvoare împletite, a căror apă are proprietăți miraculoase. Unul dintre cele mai misterioase locuri din Bucegi, de o frumusețe rară, în această zonă, spun turiștii, se simt energii benefice paranormale.

Apa din Cascada 7 Izvoare este cea mai curate din lume, lipsită de bacterii și deosebit de bogată în minerale și elemente esențiale vieții. Mărturie stau numeroasele studii care au fost făcute aici de către cercetători români și americani. Mai mult, au fost trimise mostre de apă și la laboratoare cu renume din Franța și Germania, rezultatele fiind fost excepționale. Se pare că cele Șapte Izvoare au o apă pură și, probabil, sunt unice în lume.

Nicolae Ceuşescu ar fi comandat închiderea accesului la cele 7 izvoare

Pornind de la puritatea extrem de ridicată a apei de la Cascada 7 Izvoare, au apărut şi zvonuri conform cărora fostul dictator al României ar fi comandat ca accesul la izvoare să fie restricţionat. Nicolae Ceaușescu ar fi fost convins că în acest loc fabulos din România se află secretul nemuririi.

Cascada 7 Izvoare
Cascada 7 Izvoare

Totodată se spune că specialiştii aduși aici de Ceaușescu au descoperit lacul subteran, imens, chiar sub stânca din care izvorăşte la suprafaţă cascada. Debitul ar fi de 4.000 de litri pe secundă, lucru care duce la formarea unei adevărate mări subterane.

De ce este apa de la cascada 7 Izvoare atât de pură

Calitățile excepționale ale apei sunt cunoscute din vremurile de demult. Dacii îi atribuiau puteri vindecătoare și considerau Ialomița, râul în care se varsă cele 7 izvoare, o apă binefăcătoare pentru culturi și animale. Izvoarele sunt alimentate de un lac subteran imens, ce a rămas captiv în munte după topirea ghețarilor acum mii de ani în urmă.

Însă, faptul că apa este pură, nu este prea ușor de explicat. Pentru acest lucru există două teorii: fie că apa trece printr-un câmp magnetic care îi ordonează structura moleculară și împiedică apariția impurităților, fie străbate un zăcământ de argint care purifică apa.

Energiile apei rămân un mister

Uneori, peste cascada 7 Izvoare se ridică niște curcubee stranii și lumini de o frumusețe rară. Ocultiștii susțin că această zonă este unul dintre polii energetici ai lumii care ar avea legătură și cu alte universuri neștiute. Munții Bucegi au un har aparte, iar apa de la cascada 7 Izvoare poate fi considerată un adevărat rezervor de apă vie.

Nu degeaba, legendele spun că Zamolxe venea de multe ori aici și, bând din apa cristalină, s-ar fi transformat în zeu, devenind nemuritor. Mai mult, preoții daci foloseau această apă în ritualurile lor închinate zeilor și îi recunoșteau puterile vindecătoare.

Peisajul superb al cascadei 7 Izvoare
Peisajul superb al cascadei 7 Izvoare

Nu există însă nicio dovadă concretă în ceea ce privește folosirea cascadei celor 7 izvoare ca loc iniţiatic sau curativ de către daci. Mai mult nu este dovedită nici prezenţa cascadei celor 7 izvoare pe scuturi dacice. Însă, trecând peste asta, cascada celor 7 izvoare este un loc absolut superb, cu apă curată, o minune a naturii care este deschisă publicului larg.