Home » Când, unde, cum » Câți bani câștigă un angajat Lidl, în 2022. Au fost anunțate majorări salariale

Câți bani câștigă un angajat Lidl, în 2022. Au fost anunțate majorări salariale

Alexandru Cazacu / 22.02.2022, 13:37
Câți bani câștigă un angajat Lidl, în 2022. Au fost anunțate majorări salariale

Lidl este unul dintre cei mai retaileri din țara noastră, însă magazinele sale sunt prezente în mai multe țări din Europa. Lanțul de magazine Lidl a anunțat majorări salariale începând din primăvara acestui an. Se pare că de aceste creșteri vor beneficia nu mai puțin de 21.000 de angajați, iar anunțul a fost făcut pentru România, Polonia și Marea Britanie. Hai să vedem câți bani câștigă un angajat Lidl, în acest an.

Lidl anunță majorări salariale. Câți bani câștigă un angajat Lidl, în 2022

Mai exact, lanțul de magazine Lidl a anunțat creșteri salariale în mai multe țări europene, începând de la 1 martie 2022. Spre exemplu, în Marea Britanie, salariul minim va ajunge la 10,10 lire sterline/oră, de la 9,50 lire cât este în prezent. În plus, angajații Lidl din Londra vor primi începând din martie 11,30 lire sterline pe oră, față de 10,85 lire cât este acum, potrivit playtech.ro. De asemenea, în funcție de vechimea în companie, unii dintre angajații retailerului pot ajunge chiar și la 12,25 de lire/oră.

La începutul lui februarie, Lidl Polska anunța majorări salariale pentru angajații săi din magazine și depozite. Conform anunțului, creșterile vor avea loc începând tot din luna martie a acestui an. Se pare că lanțul Lidl Polska a alocat un buget de nu mai puțin 125 milioane de zloți pentru majorările salariilor. Așadar, din martie, angajații Lidl din Polonia vor câștiga între 3.750 zloți brut și 4.600 zloți net.

Tot din martie, cei aproximativ 6.100 de angajații Lidl din Irlanda vor avea parte și ei de o creștere salarială, iar pentru aceasta compania a alocat un buget de 10 milioane de euro. Totodată, lanțul de magazine a anunțat că intenționează să angajeze anul acesta un număr de 750 de lucrători în Irlanda și Irlanda de Nord.

Ce salariu are un angajat Lidl în 2022
Câți bani încasează un angajat Lidl în 2022

Câți bani câștigă un angajat Lidl România, în 2022

În țara noastră, în cazul unui vânzător la angajare, salariul brut va fi de 4.950 de lei, adică o valoare netă de 2.900 de lei, mai scrie sursa citată. În suma netă intră salariul de bază, tichetele de masă, bonurile și alte bonificații , în funcție de serviciile prestate de către angajat.

În 2021, retarilerul oferea un salariu brut de 4.400 de lei, astfel că valoarea netă a acestuia ajungea la 2.700 de lei, în care erau incluse și bonusurile și tichetele menționate anterior. Tot pe parcursul anului precedent, gigantul Lidl a mărit și valoarea tichetelor de masă, bonurile ajungând la o valoare de 20 de lei fiecare.

Pe lângă toate acestea, angajații Lidl primesc și o asigurare de viață, dar și multe alte beneficii. Printre acestea se numără și posibilitatea de a urma programe de formare, până la 27 de zile libere pe an și o asigurare privată de sănătate.

După cum menționam și în rândurile de mai sus, începând din luna martie a anului trecut, salariile angajaților Lidl România s-au majorat considerabil. Asta după ce conducerea companiei a realizat o nouă schemă de salarizare. Așadar, de la 1 martie 2021, cel mai mic venit brut încasat de un vânzător Lidl din țara noastră este în medie de 4.400 lei brut.