Home » Știri » Știri economice » Cine este omul care se află la conducerea Lidl. S-a alăturat, în 2013, retailerului german

Cine este omul care se află la conducerea Lidl. S-a alăturat, în 2013, retailerului german

Manolică Anca / 16.12.2021, 10:10
Cine este omul care se află la conducerea Lidl. S-a alăturat, în 2013, retailerului german

Retailerul german Lidl, unul dintre cei mai mari jucători din comerţul local după cifra de afaceri, a făcut în luna noiembrie o schimbare importantă la nivel de conducere. În urma plecării fostului CEO, Frank Wagner, postul a fost preluat de Marco Giudici. Află totul despre omul de afaceri care se află la conducerea Lidl România în prezent.

Marco Giudici, omul care se află la conducerea Lidl de la 1 noiembrie 2021

Schimbare importantă la nivel de CEO Lidl România. Pe 1 noiembrie 2021, Marco Giudici a preluat această poziție, în urma plecării din companie a fostului CEO, Frank Wagner. Acesta din urmă ocupa funcția în decembrie 2015, predând „afacerea” cu venituri de 12,8 miliarde de lei înregistrate în 2020.

Marco Giudici s-a alăturat grupului în anul 2013, în Italia. Ulterior, între 2015 și 2018, a ocupat funcția de Director Național de Achiziții si Marketing și membru al Consiliului de Conducere al Lidl România. A continuat activitatea în cadrul sediului central al grupului Lidl, devenind responsabil, mai târziu, de divizia de marketing, strategii promoţionale şi category management la nivel de grup.

Potrivit informațiilor disponibile de pe contul său de LinkedIn, omul care se află la conducerea Lidl a mai lucrat piaţa locală şi în cadrul A&D Pharma, unde a ocupat, timp de un an, 2019-2020, funcția de chief commercial officer.
Marco Giudici este absolvent de economie în cadrul Università degli Studi di Parma, între 2000 şi 2005.

Lidl

Lidl face parte din grupul Schwarz, cu sediul central în Neckarsulm, și este dintre companiile cu renume de pe piața de retail alimentar din Europa. Prezent în 32 de țări din întreaga lume, lanțul operează în prezent aproximativ 11.200 de magazine și peste 200 de centre logistice în 29 de țări la nivel mondial. Design-ul și structura proceselor standardizate se asigură de către Lidl Stiftung, de la sediul central.

Marco Giudici, omul care se află la conducerea Lidl
Marco Giudici, omul care se află la conducerea Lidl

În țara noastră, Lidl a ajuns în anul 2005, prin divizia Kaufland. Aceleași date oficiale arată că Lidl și-a făcut intrarea pe piața românească în anul 2010, atunci când a preluat de la grupul Tengelmann, circa 100 de magazine de reduceri Plus. După doar un an, toate acestea au fost redenumite în Lidl.

Retailerul numără în prezent circa 310.000 de angajați, dintre care peste 8.000 în România, unde lanțul german are deschise aproape 300 de magazine și 5 centre logistice. Al cincilea depozit deschis și cel mai recent se află în apropierea orașului Roman, în comuna Cordun, și a început să fie operaţional din luna mai a anului 2019. Celelalte depozite logistice locale ale lanțului Lidl România sunt la Iernut, Nedelea, Chiajna şi Lugoj.

Lidl, creștere spectaculoasă în 2020

La zece ani de la intrarea oficială pe piața românească prin preluarea Plus Discount, retailerul german Lidl a devenit lider în România. Potrivit datelor financiare, nemții au încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 12,86 mld. lei, după o creştere de 32% în 2020. Deși a fost un an extrem de greu, plin de restricții.

Acestea date au transformat compania în numărul unu în piaţa de profil depăşind compania-soră, Kaufland, parte a aceluiaşi grup Schwartz. Aceasta din urmă a încheiat anul trecut cu afaceri de 12,83 mld. lei, plus 7,4%.