Home » Când, unde, cum » Salarii Mega Image 2021. La cât ajunge salariul minim net al unui vânzător

Salarii Mega Image 2021. La cât ajunge salariul minim net al unui vânzător

Alexandru Cazacu / 10.06.2021, 08:39
Salarii Mega Image 2021. La cât ajunge salariul minim net al unui vânzător

Salarii Mega Image 2021. Înființat în 1995, retailerul este unul dintre cele mai mari lanțuri de magazine din România. Cu un număr de peste 850 de magazine, Mega Image are peste 10.000 de angajați. Dar haideți să vedem la cât ajunge salariul minim net al unui vânzător al rețelei de magazine.

Salarii Mega Image 2021. La cât ajunge salariul minim net al unui vânzător

Potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri de reprezentanții companiei, Mega Image a crescut începând de la 1 iunie salariile angajaților săi cu 5%. Ba chiar mai mult de atât, retailerul a crescut și valoarea tichetelor de masă de la 15 la 20 de lei, așadar, salariații companiei vor primi acum lunar, în medie, bonuri de masă în valoare de 400 de lei.

”Deşi ultimul an a fost unul dificil şi atipic, am reuşit să rămânem un loc sigur la cumpărături prin efortul întregii echipe, al fiecărui coleg, dar mai ales al celor din linia întâi, care au fost prezenţi zi de zi în magazine şi au prioritizat siguranţa noastră, alături de clienţi. Este important să avem motivaţia să mergem mai departe, iar majorarea salariilor este încă un pas pe care îl facem pentru a rămâne în continuare o echipă de încredere,” spune Mircea Moga, CEO Mega Image, potrivit zf.ro.

Așadar, în urma majorării de 5%, un vânzător din Bucureşti, la şase luni de la angajarea în cadrul companiei încasează, în medie, un venit minim lunar de 2.550 lei net (peste 4.110 lei brut). Pe de altă parte, venitul salarial minim pentru un lucrător comercial ajunge la 2.410 lei net (peste 3.870 lei brut). În acești bani sunt incluse salariul, tichetele de masă, primele anuale de Paşte şi de Crăciun, dar şi alte tipuri de bonusuri şi sporuri.

Ce salariu are un vânzător la Mega Image
Ce salariu are un vânzător la Mega Image

Mega Image are peste 800 de magazine în România

După cum spuneam și mai sus, Mega Image deține mai bine de 850 de magazine în țara noastră, fiind unul dintre cei mai extinşi jucători din comerţul alimentar românesc. Doar în 2020, compania s-a extins cu nu mai puțin de 89 de magazine noi. Rețeaua de magazine este activă pe piaţa magazinelor mici, super­mar­ke­turi Mega Image şi unităţi de pro­xi­mitate de tip Shop&Go.

De asemenea, rețeaua a intrat în 2020 pe pieţe noi, precum Oradea şi Sibiu, dar și-a consolidat și prezenţa în alte oraşe mari, precum Iaşi, prin inaugurarea a 12 noi magazine pe tot parcursul anului.

”Vom continua să investim în expansiune, să fim aproape de comunităţi, să asigurăm locuri de muncă în mai multe oraşe din ţară şi să oferim soluţii performante digitale şi experienţe noi la cumpărături. Chiar dacă este în continuare un context dificil pentru noi toţi, vom continua să ne dezvoltăm în acelaşi ritm şi vom prioritiza siguranţa tuturor, de la colegii din echipă la clienţi şi parteneri”, declara la vremea respectivă Mircea Moga.

În ceea ce privește dezvoltarea, Mega Image are planuri mari pentru anul acesta, ur­mând să se extindă precum a făcut-o şi 2020, în plină pan­demie. În 2019, retailerul a avut o cifră de afaceri de 6,7 miliarde de lei, iar reprezentanţii lanțului de magazine anunțau anterior că businessul a crescut în pandemie.