Home » Când, unde, cum » Câți bani câștigă un recepționer, un ghid și un manager de hotel, în 2022. Așa arată lista salariilor din turism

Câți bani câștigă un recepționer, un ghid și un manager de hotel, în 2022. Așa arată lista salariilor din turism

Alexandru Cazacu / 15.04.2022, 11:03
Câți bani câștigă un recepționer, un ghid și un manager de hotel, în 2022. Așa arată lista salariilor din turism

Chiar dacă vremea din ultimele zile ne contrazice, primăvara și-a intrat pe deplin în drepturi. Ei bine, odată cu sosirea sezonului cald și cu eliminarea stării de alertă, turismul din țara noastră își revine încet la cum era înainte de pandemie, iar cafenelele, restaurantele și hotelurile vor fi din nou pline. Așadar, în rândurile de mai jos vei afla ce salarii sunt în turism. Hai să vedem cât câștigă un recepționer, un ghid și un manager de hotel, în 2022.

Ce salarii sunt în turism, în 2022. Câți bani câștigă un recepționer, un ghid și un manager de hotel

După cum bine știm, turismul a fost foarte afectat de pandemia de coronavirus. Acum, odată cu eliminarea stării de alertă și, implicit, a restricțiilor, lucrurile par să își revină la normal. În acest context, companiile din domeniu încep să recruteze din nou personal, după o pauză de 2 ani.

„Turismul a fost unul dintre cele mai afectate domenii în pandemie, însă, odată cu ridicarea restricțiilor din 9 martie, companiile din acest sector și-au reluat planurile de recrutare aflate în stand-by timp de 2 ani”, spune Raluca Dumitra, șef de marketing al eJobs România.

Se pare că angajatorii din domeniul turismului au scos la bătaie mai bine de 4.600 de locuri de muncă pe platforma de recrutare menționată. În ceea ce privește salariile din turism, acestea variază între 2.200 de lei pentru postul de recepționer și 4.500 de lei pentru un manager de hotel, după cum arată datele comparatorului de salarii eJobs, Salario.

Pe de altă parte, pentru un agent de turism salariul oferit este de 2.600 de lei pe lună (net), iar un ghid turistic câștigă, în medie, 3.000 de lei. Leafa pe care o încasează un salvamar ajunge în medie la 2.800 de lei lunar.

Câți bani câștigă un recepționer, un ghid și un manager de hotel, în 2022
Câți bani câștigă un recepționer, un ghid și un manager de hotel, în 2022. Lista salariilor din turism

Raluca Dumitra: „Ne așteptăm la o creștere în următoarea perioadă”

După cum am menționat și anterior, acest sector a fost unul dintre cele mai afectate de pandemia de COVID-19. Cu toate acestea, conform șefului de marketing al eJobs România, se așteaptă o creștere majoră a numărului locurilor de muncă din turism în sezonul estival. O bună parte din acestea sunt dedicate persoanelor care doresc să se angajeze ca agenți de turism, însă la mare căutare sunt și recepționerii sau personalul pentru curățenie.

„Ne așteptăm la o creștere impresionantă în următoarea perioadă, având în vedere că urmează sezonul estival, în care va crește volumul de lucru și, odată cu acesta, și nevoia de forță de muncă”, a mai spus Raluca Dumitr, scrie Libertatea.

Mulți dintre angajatorii din turism se așteaptă ca 2022 să fie un an benefic, mai ales că majoritatea dintre ei au suferit pierderi mari în timpul pandemiei de coronavirus. Din fericire, odată cu venirea sezonului estival și după eliminarea stării de alertă, turismul începe ușor să își revină, iar firmele din domeniu și-au reluat planurile de recrutare.

Așadar, după o lungă perioadă de restricții, chiar din primele luni ale lui 2022, cererea pentru vacanțe a crescut considerabil față de anii trecuți.